Terasse på skrånende grund

Pitch
Pitch
10 4300

Hej

Jeg har renoveret en terrasse på vores sommerhus grund. Den har ligget der i mange år. Jeg har brugt det oprindelige skelet. Terrassen overholder de første 2-3 meter krav om at den ikke overstiger 30 cm højde. Men hen mod nabogrund (og lige der terrassen ligger) skråner grunden hen mod skel så terrassen der har ca. højde på 50 cm. Jeg mener at jeg derfor ikke har bygget for højt, nabo er af anden mening. Terrassen starter i niveau med terrasse dør, som er de ca. 30 cm over naturlig terræn. Hvad mener forum om den tvist?Peter
15 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Med mindre der foreligger en tinglyst klausul på noget andet, er det lovligt at terrænregulerer op til 50cm. på egen grund uden ansøgning eller tilladelse.

Dog skal du være opmærksom på vandafledningen. En terrænregulering må ikke ændre vandafledningen så naboens grund bliver oversvømmet.

Det er essensens af de lovgrundlag der kan komme i spil i dit tilfælde. Med andre ord - der er ikke noget at komme efter som du har beskrevet terrassen. 

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Pitch
Pitch Trådstarter
10 4300

Hej Rantzau.

Tak for dit gode svar. Det er en træterrasse, naboen siger at det er underordnet at terrassen hen mod vores hus overholder højdekrav, men hen imod skel (hans grund) altså er højere end de 30cm. Der er ikke problemer med vandafledningen. Jeg har brugt en del kræfter på renoveringen. Sender kommunen end person ud for at afgøre hvad 30cm over naturlig terræn er, man kan jo ikke bygge en træterrasse som skråner nedad?


Peter

Det ville jeg tage ganske roligt Peter. Din nabo har ikke ret. 

Kommunen kan sende alle de personer ud de vil, men det ændre stadig ikke lovgivningen. 

Du skal muligvis lægge arm med kommunens repræsentant, hvis forvaltningen sender et par skvadderhoveder - det har jeg prøvet med en tilsvarende sag om terrænregulering, hvor resultatet blev at forvaltningens biolog og agronom blev udstyret med et par store røde ører.   

Din renoverede terrasse hviler lovmæssigt på klippegrund.   


Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Annonce
Pitch
Pitch Trådstarter
10 4300

Hej Rantzau.

Igen tak for dit svar. Har igennem længere tid haft mine tankemæssige kvaler her. Du lyder virkelig som du kender til problemstillingen. Jeg ved ikke om det kan lade sig gøre, men ellers kunne det være fedt hvis du så nogle billeder af den renoverede terrasse....Men uanset...tak for din energi her....!!Peter

Det var ikke en terrasse, men renovering af et nedsivningsanlæg. Det krævede jeg hævede arealet ca. 80cm for at få tilstrækkelig afstand til dræn.

Det var et større projekt som jeg lavede i samarbejde med kommunens spildevandsafdeling. Naboen havde nogle år tidligere lavet samme stunt, så jeg lånte hans tegninger og beregninger som lettede forvaltningens godkendelse, da vi havde fælles dræn til åen.

Uklarheder blev ordnet i en håndevending undervejs ved en åstedsforretning. Det foregik helt gnidningsløst. 

Arealet blev derved delt, hvor det hævede stykke dels skulle virke som nedsivning og dels som køkkenhave. Den anden halvdel hvor jorden blev taget, var nu omdannet til en mindre sø.

Undervejs havde jeg foruden kommunens spildevandsafdeling også dialog med specialister i septiktanke og nedsivningsanlæg, og alle kunne fastslå, at en terrænregulering indtil 50cm. kunne udføres uden videre uanset formål. 

Dette var ikke til diskussion, hvilket min advokat kunne bekræfte.

Undervejs kom den nye kommuneplan hvor det blev besluttet, at området skulle kloakeres. Derfor fik jeg dispensation til at anvende det gamle nedsivningsanlæg indtil der blev kloakeret.

Terrænreguleringen blev bibeholdt uden anmærkninger.

År senere, og efter der var kloakeret, blev naboejendommen solgt. De nye ejere vedligeholdt ikke deres del af det fælles dræn, så vandet steg faretruende i min sø.

Naboen var aldeles tonedøv når jeg nævnte hans misligholdte dræn. På et tidspunkt fik jeg nok - jeg etablerede et overløb og så reagerede han.

Han ville ikke modtage mit vand og ville klage til kommunen. Det syntes jeg var en god ide, for så kunne de måske forklare ham formålet med vandafledningsloven.

Kommunen sendte et par fjolser - en biolog og en agronom - som fastslå, at min sø var en §3 sø, og jeg ville blive politianmeldt hvis jeg ikke omgående stoppede overløbet, og for øvrig var min terrænregulering ulovlig.

Politianmeldelsen syntes jeg også var en god ide, for så kom der måske fornuftige mennesker på banen. 

Hvad forvaltningen ikke vidste var, at jeg lå inde med komplette drænkort og oprindelig korrespondance vedrørende nedsivningsanlægget foruden min advokats undersøgelser og fremskaffelse af anden relevant dokumentation.

Forvaltningens eneste dokumentation var et screendump fra GoogleMap.

Det kom som en grim overraskelse for fjolserne, for nu var far sur. Det endte med at forvaltningen lagde sig fladt ned, for jeg havde ret hele vejen igennem, hvilket min advokat i klare vendinger gjorde fjolserne krystal klart.

Peter: Uanset hvordan din situation udvikler sig, har du ret. Lad dig ikke tryne af et par fjolser.   Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Pitch
Pitch Trådstarter
10 4300

Hej Rantzau.

Var lige "afbrudt" i et par dage grundet rejse...jeg må sige, du kaster dig i clinch med folk og begivenhederne. Men godt at høre din mening om " mit lille problem " og en reminder om at man ,(jeg) ikke bare skal rette ind uden at kæmpe for egen sag. Tak for din hjælp her!!


Peter
Annonce

Jeg beskrev episoden for jeg lærte en vigtig lektie.

Gennem årene har jeg været mere eller mindre indvolveret i en række projekter her i lokalområdet der omfattede naturpleje, jagtremiser, fritlægning af åen og udgravning af vandhuller som alle indebar terrænreguleringer.

Det daværende amt var primus motor i de største projekter, og de var helt fast i mæglet angående terrænreguleringer som jeg har nævnt.

Meget er hændt siden. Amterne er nedlagt og erstattet af regioner, og der har også været en kommunereform, men de love der kan komme i spil i dit tilfælde er der ikke ændret et komma.

Til gengæld har alle reformerne også en kedelig bivirkning. Nu sender man inkompetente skvadderhoveder som projektledere, hvor man før sendte kompetente håndværkere. 

I mit tilfælde sendte de biolog og en agronom, hvor det der var brug for var en mand med en skovl, fordi sagen i bund og grund var en simpel drænsag.

Skvadderhovederne kender intet til begrebet "rettidig omhu". De har en tyrkertro på at bare man hælder mere it-sovs på, så løses alle problemer. 

Peter: Du skal ikke tage et tilfældigt skavdderhoveds ord for gode varer bare fordi vedkommende kommer fra kommunen.

Bemærk også at kommunerne kommer i stadig større vanskeligheder, fordi borgerne ikke finder sig i hvad som helst, og rekvirer i stigende grad kvalificeret advokatbistand.


Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Min drænsag havde for øvrigt en interessant fortsættelse.

Længe havde vores eneste vej gennem landsbyen været i dålig forfatning. Hullet med store vandpytter, fordi vejbrøndene var kørt i smadder af tunge lastbiler. Situatioen har været diskuteret med kommunen i de sidste 20 år uden nævneværdige resultater - højest lidt lapperier her og der.

Pludselig havde jeg sort på hvidt at mit vandhul var en §3 sø. Det betød - ifølge Naturbeskyttelsesloven - at det er strafbart at udlede forurenet vand ud i sådan en fætter.

Jeg havde selvfølgelig kilometervis  af fotodokumentation der viste vandets rute fra vejen til min sø. For at understrege alvoren, havde jeg også analyser af mit vand der viste det indeholt store mængder af forurening fra vejen - og så ventede jeg stille og roligt (det var snart kommunevalg, hvilket jeg ikke undlod at nævne).   

Så kom der skred i sagerne. Vejen blev total renoveret - opretning af lunker så vandet blev ledt til de nye vejbrønde - nye rør blev lagt som erstatning for de gamle - vejen blev udvidet tilstrækkeligt så grøfter og skrænter ikke blev ødelagt, og endelig kom der ny afalt på hele strækningen.

Morale: Man skal være varsom med hvordan man skriftligt kommunikerer med borgerne - man risikerer det kommer tilbage som en boomerang.   

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Pitch
Pitch Trådstarter
10 4300

Hej Rantzau.

Må jeg sende dig nogle billeder af terrassen, til din vurdering..?

Mvh peter 


Peter

Meget gerne. Jeg har sendt en PB med min mailadresse. Send billederne som vedhæftede filer, og jo flere detaljer jo bedre.

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Der er yderligere 5 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

 1. Glemte at søge om byggetilladelse
  Lav-Hus (39 svar)
 2. Hvem skal betale støttemur?
  Lav-Hus (7 svar)
 3. Flytte brændeovn til udestue... hvad registreres ved kommune ?
  Fyr og opvarmning (5 svar)
 4. Punktfundament på skrånende grund
  Lav-Hus (1 svar)
 5. Skur på skrånende grund
  Lav-Hus (3 svar)
 6. Terrænregulering på skrånende grund
  Lav-Hus (2 svar)
 7. Hvordan definerer man terræn ?
  Lav-Hus (14 svar)
 8. Støttemur i haven.
  Belægning, udsmykning og blomster (14 svar)
 9. Terrænregulering
  Jura, reglementer og krav (22 svar)
 10. Regler om bygning i skel
  Jura, reglementer og krav (13 svar)

Populært lige nu

 1. Kuldebro ved hævning af gangbro?
  Lav-Hus (læst 629 gange)
 2. Knækket luftskrue på radiator
  Fyr og opvarmning (læst 355 gange)
 3. Fif til reperation af tapet
  Lav-Hus (læst 243 gange)
 4. Grim nypudset sokkel
  Lav-Hus (læst 381 gange)
 5. Batteripakke til at bufre nat til dag
  Grøn energi og sparetips (læst 220 gange)
 6. Skifte undertag uden at pille tagsten af?
  Lav-Hus (læst 135 gange)
 7. Simpel hjemmelavet træpillemaskine
  Grøn energi og sparetips (læst 24668 gange)
 8. “Forkerte” tal fra Genvex
  Grøn energi og sparetips (læst 191 gange)
 9. Megatherm trådført termostat uden display skiftes ud med trådført med display
  Fyr og opvarmning (læst 10495 gange)
 10. udgravning til fundament med højt grundvand
  Lav-Hus (læst 512 gange)

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis