Pris for opladning af El-bil

 Følg tråden
shortcut
shortcut
Indlæg: 618
Postnr: 9900
shortcut shortcut

Hvad koster det egentlig i el at oplade en el-bil ?

En tankfuld benzin/diesel koster jo kr. X

Men hvad koster en fuld opladning af en el-bil / hybrid.

Og hvad er så prisen pr. km derefter ?Har besluttet mig for at blive en gammel sur mand. -Nu venter jeg så bare på at blive gammel....
S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 7071
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Hvis du betaler fuld pris for strømmen til opladning, er prisen antal kWh gange kr. for en kWh. For at finde prisen er du nødt til at vide, hvor mange KWh, du bruger for en opladning. Prisen pr. km er så prisen for opladningen delt med antal kørte km.

fase
AllanE
AllanE
Indlæg: 1394
Postnr: 2640
AllanE AllanE

En Renault Zoe har en kapacitet på 44 kWh. 

Så ca. 44 kWh * 2,5 kr. = 110 kr. for en rækkevidde på 120-200 km i praksis.


Mvh. AllanE
AllanE
AllanE
Indlæg: 1394
Postnr: 2640
AllanE AllanE

Men hvis man ejer / langtidslejer en elbil, så har man typisk en abonnementsaftale hos et af ladefirmaerne inkl. evt. en hjemmelader. Dermed betaler man et fast beløb hver måned for strømmen, uanset hvor meget man bruger.

Mvh. AllanE
njord
njord
Indlæg: 5832
Postnr: 7120
njord njord

Sjovt nok er forbruget for elbiler aldrig, eller yderst sjældent, omtalt... Og ej heller deres forbrug.... Tænker der nok er forskel på hvor langt man kommer på en KWH i en Zoe og en noget større Tesla.......

Hvordan forholder det sig i øvrigt med el afgiften.. den reducerede til elvarme, hvis man samtidigt har en elbil der lader over samme måler.. Så får man jo reelt en reduceret afgift på elforbruget i bilen.. Hvilket vel ikke har været meningen??MVH Njord
AllanE
AllanE
Indlæg: 1394
Postnr: 2640
AllanE AllanE

Helt rigtigt. Det er som om kørsel i elbiler bliver opfattet som gratis. Ligesom når der bliver sagt at en "plug-in hybrid"-bil kører hele 3000 km på en tank benzin. Det er sikkert rigtigt, men man glemmer at fortælle om det relativt høje elforbrug der trækkes igennem stikkontakten og dermed elregningen for at opnå så flot et tal.

Jeg lejede en Renault Zoe i 3 måneder for at prøve en elbil. Der er mange fordele ved en elbil og det er lækkert at kører helt uden motorlarm. Men i koldt vintervejr røg rækkevidden helt ned omkring 100 km på en 44 kWh opladning. Det er virkelig meget strøm at bruge!

Mvh. AllanE
njord
njord
Indlæg: 5832
Postnr: 7120
njord njord

Ja desværre virker det som om elbil siden ikke er rigtig moden endnu.... Tænker på prisen der skal lidt ned, og driften i det lange løb.... hvad koster en udskiftning af akku.... Og så det store problem, der er næsten ingen elbiler der kan trække en ordentlig trailer.... Og så rækkeviden.

Ellers er det virkelig besnærende at skifte til den slags.. nok desværre ikke rigtigt i min tid de bliver det mest almindelige.... og foretruknevalg.... Både diesel og benzin udvikler sig jo også stadig.. Brint kommer måske på banen.. og naturligvis diverse hybrid udgaver på kryds og tværs.....

Specielt også det at lade er en udfordring, både med hensyn til tid for en ladning og tilgængelighed af hurtiglader muligheder osv...

MVH Njord
PeterR
PeterR
Indlæg: 3631
Postnr: 4000
PeterR PeterR

Håber på min 4 år gamle Octavia bliver min sidste bil (jeg har dem i mange år). Jeg håber fremtiden bliver at trykke på en app, og så kommer der en føreløs elbil og henter mig, lidt som det geniale UBER bare uden fører. Regnestykket oven over er så ca. 50 øre pr. km. Det er jo det samme som jeg betaler i Skodaen, der på en god dag med billig benzin kører 21 km/l. 

Sendt fra min Commodore64
Hvorfor ikke købe en rigtig fed gammel motorcykel.
Se Min XSer her
Kik forbi www.yamahaxs650.dk
 
mfrost
mfrost
Indlæg: 1604
Postnr: 9400
mfrost mfrost

Ja og mange glemmer at tage med i regnestykket at batterier har en begrænset levetid, og den pris er ikke uvæsentlig, jeg læst en gang at en ny batteripakkke til en Tesla (ander bilmærker skulle vær e billigere) ligge i omegnen af 250.000 altså en kvart mill. Og n max forventet levetid på ca. 10 år Den pris bør nu også tages med i de saml omkostninger.

shortcut
shortcut
Indlæg: 618
Postnr: 9900
shortcut shortcut Trådstarter

Takker for svarene. Bekræfter bare min teori om at driftomkostningerne er mindst lige så store på en el bil som på en almindelig Benzin/Diesel bil....


Har besluttet mig for at blive en gammel sur mand. -Nu venter jeg så bare på at blive gammel....
njord
njord
Indlæg: 5832
Postnr: 7120
njord njord

https://ekstrabladet.dk/biler/prisen-stiger-bilister-med-elbil-kan-se-frem-til-ekstraregning/7659779

Meget aktuelt.

MVH Njord
PeterR
PeterR
Indlæg: 3631
Postnr: 4000
PeterR PeterR

Sidder her med samme url i clipboard, jeg er bare for langsom.

Sendt fra min Commodore64
Hvorfor ikke købe en rigtig fed gammel motorcykel.
Se Min XSer her
Kik forbi www.yamahaxs650.dk
 
fuerzzz1
fuerzzz1
Indlæg: 57
fuerzzz1 fuerzzz1

Tjahhh, man skal være ekstremt miljøbevidst, eller bare ligeglad med prisen for at købe en elbil. Fx som kommune til hjemmeplejen eller lign. 

Selv hvis de fjerner afgiften helt, eller prisen bare blir den samme som benzin og dieselbiler, kan det stadig ikke betale sig. 

Og så helt lavpraktisk: hvad hvis man bor i en lejlighed på 7. sal? Dælme en lang forlængerledning hele vejen ned gennem opgangen GG.

Og hvad hvis man løber tør et eller andet sted på lang tyndskids mark? Så kan man jo ikke bare lige hælde en dunk benzin på !

Det HELT rigtige - hvis man både vil spare penge OG være miljøbevidst, er at gøre som mig:

Flyt tæt på alt det du "skal". Fx job, kæresten, familien, venner /whatever. Så kan bilen helt undværes, og skal man endeligt noget langt væk så er det altså ikke SÅ slemt at køre i tog. Man kan endda være heldig at møde en ny pige i toget. Det gør man ikke i bil ;)

jenshøj
jenshøj
Indlæg: 2336
Postnr: 4800
jenshøj jenshøj

Jeg forstår ikke rigtig, hvorfor det ikke kan betale sig at købe en batteribil, hvis den har samme pris som en benzinbil, og samtidig er billigere at køre i?

Jeg synes folk har en tendens til at opfinde problemer, som ikke eksisterer. Løbe tør på ltsm? Hvor ofte sker det lige i en benzin-bil? Hvor mange har haft brug for at fylde benzin på deres bil fra en dunk? Biler som svjh. alligevel ikke kan tåle at blive kørt tøre. Hvorfor skulle det være et stort problem i en el-bil, hvor den resterende energimængde kendes meget præcist, og hvor alle advarselslamper derfor blinker i god tid. Den den indbyggede navigation kan føre dig direkte hen til en ladestander, når det er ved at være tid.

Hvorfor skulle man trække et kabel fra 7. sal? Man kunne jo bruge en offentlig ladestander som er opstillet ved siden af den offentlige parkeringsplads, man alligevel holder på. Men ok, hønen og ægget.

Har selv kørt lidt batteribil i BMW i3 og Renault Zoe. Super dejlige at køre i uden motorlarm, og med super acceleration.

Købte selv benzinbil for 2 år siden, da der på daværende tidspunkt ikke var nogle rigtig interessante elbiler på markedet i Danmark. Og det er egenligt stadig problemet. Batteri-biler kan stadig ikke rigtig kan købes i Danmark. Der er findes nogle få modeller, men leveringstiden er lang. Men prisen på f.eks. en Hyundai Kona electric på omkring de 300kkr synes jeg ikke er afskrækkende, og jeg ville helt sikkert kigge i den retning, hvis jeg skulle købe ny bil i dag.

Er helt enig i, at det er dejligt at tage toget. Det gør jeg selv oftest, hvis jeg skal langt. Så meget mere afslappende end at køre i bil :-)

Vil du være med? Log ind for at svare.