Kan defekt trykekspansionsbeholder give overtryk på brugsvand?

 Følg tråden
Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2793
Frank Chr. Frank Chr.

Epoxymand, Nope - jeg læner mig blot op af de 4 fagfolk som ind til nu enten har udtalt sig, eller i praksis har installeret anlæg på denne måde.  

Ps. Omvendt, står der nogen steder (i reglerne) at man ikke må opsamle vand fra sikkerhedsventilen i en beholder (læs spand)? 

Epoxymanden
Epoxymanden
Indlæg: 367
Postnr: 4300
Epoxymanden Epoxymanden

Så prøv at spørge dem med hånden på hjertet om det også er en  korrekt måde at lave overløbsledninger på. Desværre er der mange der ser gennem fingre med det og siger  at det er lovligt fordi det måske er lidt besværligt at trække lidt ekstra rør hen over gulvet og det ser heller ikke pænt ud. Eller kunden ikke gider røret hen over gulvet. Problemet er så når du sidder og rådgiver folk om noget der ikke er korrekt.

Ja det gør der, men du tolker det jo på din egen måde.

 Der er intet der er umuligt, det umulige tager bare lidt længere tid.

Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2793
Frank Chr. Frank Chr.

Min nabo fik nyt naturgasfyr og ny vvb installeret for et par år siden i bryggerset. Der er ikke gulvafløb, idet rummet førhen var entre, så kondensvand fra gasfyr og overtryksvand fra vvb drypper ned i, og bliver opsamlet i en beholder med en dryppumpe i (kondensatpumpe hedder den vist osse), derfra ledes vandet via en 5-6 m lang gummislange til afløb i badevær. 

Til din bemærkning om at jeg tolker reglerne på min egen måde, må jeg afvise, og jeg vil (uden at være fagmand) have tillid til, at i hver fald min vvb og mit pillefyrsanlæg er monteret korrekt og udført af dygtige fagfolk som tidligere beskrevet. Hvis overløb fra vvb i mit bryggers, samt overløb fra pillefyr skulle være ført helt hen til over gulvafløb (eller i tragt eller anden installationsgenstand), var det nok blevet udført, idet der netop er gulvafløb i begge rum. 

Ps. Jeg ved at min vvs-installatør laver masser af den slags anlæg og har gjort det i mere end 20 år. Jeg tænker at hvis han laver ulovlige installationer (omgår eller bøjer reglerne) ville hans autorisations-certifikat for længst være inddraget.            

Epoxymanden
Epoxymanden
Indlæg: 367
Postnr: 4300
Epoxymanden Epoxymanden

Hvordan kan du påstå at du ikke tolker reglerne på din egen måde når det står sort på hvidt. Du ikke har uddannelsen men men holder stejlt på din ret. Ja det er muligt at din vvs mand er dygtig og har lavet det i tyve år, men når unoder bliver til dagligdag, så er det svært at pille af igen. Men måske et genopfrisknings kursus kunne hjælpe på det.

Nu skal der altså noget mere til for at få frataget sin autorisation.


 Der er intet der er umuligt, det umulige tager bare lidt længere tid.

Vil du være med? Log ind for at svare.