Kan ikke fylde vand på gulvvarmeanlæg

 Følg tråden
Søren O
Søren O
Indlæg: 2736
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Til Elmand. 

Det er absolut no-go at blande vandværksvand i fjernvarmevand, og det er ikke uden betydning. 

Hvis du har en taphane f.eks. på returen fra fjernvarmen, mellem hovedhanen og dit læksystem, kunne du tage vand derfra. Vandet fra varmeværkerne er behandlet for at undgå tæring m.v.

I varmeanlæg med varmeveksler er det rigtige at "stjæle" vand fra fjernvarmesystemet til påfyldning af anlægget.


Søren O
ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12615
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Ok Søren O: Der kan du have en pointe. Meen de 8-10 liter der er tilbage med rent vand den ene gang pr. 5 år. i mine gulvvarmeslanger, får vist ikke meget betydning i det store system. Men tak for rådet.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Kristian1972
Kristian1972
Indlæg: 15
Postnr: 2600
Kristian1972 Kristian1972 Trådstarter

Nu prøver jeg lykken. Påfyldning sker med den gennemsigtige slange og den grønne går i afløbet. Vandet løber lige så stille ud. Åbner jeg helt for den grønne slange kommer en massiv stråle ud.

Nu har jeg lukket helt for den grønne afløbet og sat pumpen på maks - nu venter jeg 5 minutter inden jeg lader vandet løbe igen. Sådan bliver jeg ved et stykke tid.


Søren O
Søren O
Indlæg: 2736
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Det du har gang i nu er blot vandudskiftning, det fører ikke til noget.

Når du kan få en "massiv" stråle ud af den grønne slange, så har du tryk på dit anlæg - og altså også et defekt manometer. Det må du se at få skiftet, eller sæt et andet op, f.eks. på den ventil hvor du nu har den grønne slange.

Der sidder normalt automatiske udluftere på manifolden med gulvvarmeslangerne. Når dit anlæg har kørt et stykke tid, så prøv at mærke på slangerne om der er nogle der føles kolde. Så står der måske luft i slangerne. Første trin er at sætte pumpetrykket op, og lad det køre, f.eks. 0,5 time. Stop derefter pumpen. Er der manuelle udluftninger, så kontroller dem. Efter nogle minuter startes pumpen igen. Hvis det ikke hjælper, så skal alle gulvvarmekredse spærres af. Der sidder sikkert en reguleringsventil i manifolden hvor der ikke er aktiatorer. Under det lille dæksel sidder sikkert en skrue beregnet til "umbraconøgle". Skruerne lukkes, men skri lige ned for hver enkelt hvor mange "omdrejninger" du laver, før hver enkelt ventil er lukket. Herefter åbnes hver enkelt ventil op een efter een, hvor pumpen skal cirkulere vand gennem kun en enkelt. Det løser normalt luftproblemet.

Det er meget vigtigt at der hele tiden er tryk på dit anlæg, så et velfungerende manometer er et must. God fornøjelse.

Søren O
Kristian1972
Kristian1972
Indlæg: 15
Postnr: 2600
Kristian1972 Kristian1972 Trådstarter

Tak Søren. Jeg tror at du har ret og at manometeret er defekt. Udluftningen har givet mere varme og jeg har måtte skrue ned for varmen. Nu vil jeg se om jeg kan købe et manometer og sætte det på, så kan jeg trykket igen. Hvis det så viser sig at manometeret er defekt, så vil jeg nok vente med at få det skiftet til anlægget får service igen.

Jeg tog lige dækslet af og der er plads til en 4mm umbraconøgle. Så hvis der er strenge der ikke er blevet luftet ud, så ved jeg nu hvad der skal gøres.


Søren O
Søren O
Indlæg: 2736
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Super at du har fået det til "at køre".

Du kan udmærket montere et manometer på den ene aftapningshane. Så behøver du ikke at tappe vandet af igen. Efter montage åbner du blot hanen, og så viser manometret anlægstrykket.

Søren O
Kristian1972
Kristian1972
Indlæg: 15
Postnr: 2600
Kristian1972 Kristian1972 Trådstarter

Så kom der et manometer på der virker. 2,5 bar er nok til den høje side.

Så ud over et lav tryk på anlægget, så var mit fastmonteret manometer defekt. Men der er varme.

Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Fylde vand på fjernvarmeanlæg
  Fyr og opvarmning
 2. Fylde vand på gammelt olie fyr :)
  Fyr og opvarmning
 3. Co2 manometer
  Værktøj og maskiner
 4. Fylde vand på gulvvarme
  Fyr og opvarmning
 5. Ifö Cera toilet kan ikke fylde vand
  Lav-Hus