Jordforbindelse på netværks patchpanel i krydsfelt

 Følg tråden
ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12604
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Jeg oplevede i øvrigt noget "sjovt " for nylig på arbejde. Vi var i færd med at flytte maskiner og operatøren havde god tid så han gjorde rent. Pludselig siger han " Av for …….. hvad har du gang i elektriker jeg fik sgi stød af bordet"

Ok det måtte jo undersøges med det samme. Jeg målte fra hans metalbord og over til et par maskin elskabe ( som er jordforbundet ) 112 V 

Det er en gammel industrihal med nulling som beskyttelse. 

Jeg bad ham afbryde diverse computere m.m. han havde på bordet. Da flad skærmen blev afbrudt forsvandt det. 

Under foden af skærmen er der metalplade som har 4 små tynde gummi/filt dutter. De har sikkert fungeret udmærket som isolering indtil rengøringen. 

Både skærm og PC var blevet sat til stikkontakt med jord, men et lille stykke forlænger med tristik havde ikke jord. Så da det var monteret korrekt bad bag ham kigge på min voltmeter "    ØH hvad F-----  nu er der 640 V siger han " Jeg kigger og siger til ham at han lige skal lægge mærke til komma på display. Så der stod i virkeligheden 0,640 V efter at det var forbundet korrekt. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
LennartBertelsen
LennartBertelsen
Indlæg: 188
LennartBertelsen LennartBertelsen Trådstarter
DetBliverGodt skrev den 10-10-2018 14:18:33

1. Hvordan tilslutter man skærmen på kablerne i de to ender? Er det ikke bedst kun at tilslutte kablets skærm til stikket i den ende - oppe ved patchpanelet - og ikke i den anden ende? Ellers risikerer vi vel at få jordkredse, hvis eksempelvis en jordet PC bliver tilsluttet i den anden endeHvis du bruger skærmede installationskabler (S/FTP), skal du have skærmede net-udtag i væggene. Disse skal have skærm i begge ender.

MaDah
MaDah
Indlæg: 2
Postnr: 2650
MaDah MaDah

At bruge skærmede kabler virker også til at være lidt overdrevent til opgaven. Og ligegyldigt hvis der så ikke også er skærmede patchkabler. 

Men hvis bare switchen er tilsluttet strøm med jord, og så også patchet op med skærmede patchkabler, burde det hele være jordet. Kabinettet på switchen er som regel udlignet med jordforbindelsen, og det vil gå med ud i kappen på kablerne. Dog ikke hvis det er en billig plastik switch med ekstern strømforsyning. 

Vil du være med? Log ind for at svare.