LED skydelysdæmper til korr. - så tæt på at virke, men alligevel ikke...

Goddag.

Nu har jeg læst samtlige tråde, og prøvet at kopiere alle jeres gode løsningsforslag over på min opsætning, men efter et utal af forsøg, så må jeg endelig give op!

Jeg har en stue med to afbrydere og to lampeudtag. I det ene udtag er en almindelig lampe (med pære fra Ikea) og i den anden er en lampe med 16 små LED pærer.

Jeg har prøvet at installere en skydelysdæmper fra FUGA som er beregnet til LED (506DA219). Og jeg har fået det til at virke således, at jeg godt kan tænde og slukke på lyddæmperen og justere lysstyrken, men kun hvis den anden alm. afbryder står på tænd funktionen. Hvis den anden alm. afbryder står på slukket, så kan jeg ikke tænde på lysdæmperen. Jeg kan også tænde og slukke på den alm. afbryder, men det er enten tænd eller sluk, så hvis jeg sætter fjeder på, så kommer den enten til at være konstant tændt eller konstant slukket.

1. billede: Afbryder hvor der skal monteres lysdæmper (original opsætning af ledninger)

2. Billede: Samme afbryder som billede 1., dog hvor man kan se alle ledninger.

3. billede: Den anden "alm." afbryder i stuen, hvor der skal sættes fjeder i.

4. billede: Dette er den opsætning (med lyddæmperen), som giver det bedste resultat, hvor den kan tænde/slukke osv. Det gør ingen forskel på resultatet om den sorte er sat til eller ej?
Hvis jeg fjerner en af de sorte på den alm. fjederafbryder (fra blå væg), så er det kun den ene lampe i stuen som virker.

I starten kunne jeg ikke slukke lampen overhovedet, der blev jeg nød til at skrue en alm pære i den ene lampe før jeg kunne slukke dem begge helt. Med en anden løsning stod de bare og tændte og slukkede og skrue op og ned. Jeg har efterhånden prøvet så meget, at jeg ikke kan huske hvad der er hvad, så jeg mangler desperat lidt ekspertråd, til at komme i mål! På forhånd tak!

Goddag. Nu har jeg læst samtlige tråde, og prøvet... Vis hele indlægget
22 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Følger stadig lige med her, så får jeg også lært hvordan sådan en monteres ;-)

Imasters løsning er stort set det samme som jeg skriver. Og begge virker. 

Til poelsseManden: Godt forsøgt men du skal nok lidt længere hen med skoleophold før du får overblikket. Når du ser på det første billede ses at den grå sidder i P klemmen på korrespondance afbryder. Det viser at det er B korrespondance og at det er korrospondance ledning der er grå og derfor er den sorte tændledning. 

Og så skal du lære at tro er noget der har med religion at gøre. Når vi snakker el m.m. så skal man vide. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Enig med ev elmand 👍🏻

Vi har dog lært at i nutiden kaldes den nederste klemme L/P på en korrespondance afbryder, fordi man stortset altid kun laver en B korrespondance


Har også kun været i lære i 6 måneder, der er lang tid endnu ;-)

Der er kun en klemme der hedder P klemmen og det er den røde på afbryderen.

Det hedder jo også P klemmen på en 1-polet afbryder,så det du har lært er jo misvisende og forkert ifølge min mening.

Annonce

Husk ikke at kalde det nederst eller øverst. Det kan jo vendes som man vil. 

Selv om man i nutiden mest laver B korrespondance kan vi jo ikke vide fra hvilken årgang hans installation er fra. Men når fasen IKKE siddet i P klemmen så er det B 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Imaster Helt enig, men sådan bliver alle nye lærlinge lært på skolen. Men jeg er også kun i entreprisen, så jeg laver kun nyt og derfor kalder vi også P klemmen som den nederste klemme

Men derfor er P klemmen jo stadig P klemme selv om fasen ikke sidder i den. (Som du ev elmand os selv skriver)

Hehe så kom den altid frelsende ev elmand til! Jeg har godt læst flere af dine andre indlæg som altid har virket, og det gjorde den så sandelig også her - i første forsøg! Jeg var ALDRIG kommet på den løsning, og hvor er det fantastisk at have det til at virke!! Tusind tak for hjælpen ev elmand, jeg er dig dybt taknemmelig!

Og til PoelseManden - også mange tak for din ihærdige hjælp, du kom tæt på med din sidste løsning, hvor jeg kunne godt få impulsen til at virke, men kun sporadisk! Det skal nok gå dig godt fremover!  

Men sikke et fantastisk forum, må I alle have en forsat god søndag aften, og tak for hjælpen alle sammen!

Der er yderligere 2 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis