Toyota Aygo - Nye stempelringe

 Følg tråden
TLA
TLA
Indlæg: 99
Postnr: 7900
TLA TLA

Hej,

Jeg har en Toyota Aygo fra 2011 som har kørt 125.000 km.

Den er begyndt at bruge olie. I februar i år, var den til service og fik skiftet til nyt olie (5W-30). 

D. 2 maj, får den fyldt mere olie på hos mekanikeren - Jeg kan ikke huske hvor meget, måske 1 ltr.

D. 15 Juni skal den have nyt olie igen, dog vælger mekanikeren at skifte det hele ud, så jeg ved ikke hvor meget der var brugt. Ud fra olie pinden jeg tjekkede inden den kom til mekaniker, var olien ved den nederste punkt.

Min mekaniker mener at det er stempelringene som er dårlige, og det kan løses ved at skifte dem til nye "forbedret". Og så ville de bore et eller andet op, jeg kan ikke huske hvad. 

Alt i alt en operation som vil koste ca. 7000 kr.


Er der andre som har oplevet det samme?

uldal
uldal
Indlæg: 5224
Postnr: 6500
uldal uldal

du bør som nr. 1 fremover checke olie noget tiere og efter km-tæller og ikke dato. Når du ved kontrol konstaterer, at olien står ved nederste mærke, slider det ekstra på motoren. Hvis mekanikeren har taget en kompressionsmåling og den viser utætte cylindre, kan nye stempelringe og honing af cylindre gøre det.

 

TLA
TLA
Indlæg: 99
Postnr: 7900
TLA TLA Trådstarter

Hej Uldal,

Normalt plejer jeg faktisk ikke at tjekke olie ofte. Det må jeg til at gøre. 

Honing - Jeps, det var det han sagde

Mekanikeren har ikke taget nogle målinger, men var sikker på at nye stempelringe og honing kunne klare problemet.


Tak for dit indlæg!

Bent Andersen
Bent Andersen
Indlæg: 2019
Postnr: 0000
Bent Andersen Bent Andersen

Nye stempelringe ved 125.000 km finder jeg usædvanligt. Jeg ville undersøge sagen nærmere, måske hos en anden mekaniker.


TLA
TLA
Indlæg: 99
Postnr: 7900
TLA TLA Trådstarter

Hej Bent.

Jeg har haft ringet til en anden mekaniker, og de har kun oplevet det en gang, men dog ved over 200.000 km. 

Måske jeg skulle ringe til en mere. 

Det er autoriseret Toyota forhandler/værksted som jeg bruger, tænker da de må vide hvad det er ? :/ 

pml36
pml36
Indlæg: 276
Postnr: 8830
pml36 pml36

dit værksted har nok ikke helt uret da det er et normalt problem 



TLA
TLA
Indlæg: 99
Postnr: 7900
TLA TLA Trådstarter

Hej pml36,


Nej, det håber jeg da ikke, men jeg synes det er noget tidligt for blot 125.000 km.?

je_ns
je_ns
Indlæg: 5080
Postnr: 0000
je_ns je_ns

Prøv lige at tjekke om det er den rigtige olie, nogle modeller skal køre på  0w20 olie, kan ikke huske om det også er den årgang som din har, de skulle være ret kræsne omkring at køre på den rigtige olie.

Hellere eje, end at leje.
TLA
TLA
Indlæg: 99
Postnr: 7900
TLA TLA Trådstarter

Jeg fik at vide den fra start køre med 0W20 olie, og efter som den brugte lidt, skiftede de til 5W30.

En mulighed var at jeg prøvede 10W40 mener jeg de sagde.

pml36
pml36
Indlæg: 276
Postnr: 8830
pml36 pml36

en søgning på google viser at der er mange der melder fejl med stempelringe det er på baggrund af dette og min mek. siger det samme

TLA
TLA
Indlæg: 99
Postnr: 7900
TLA TLA Trådstarter

Synes ikke lige jeg kan finde mange der har dette problem Måske jeg bare skal tage tyren ved hornene, og så skiftet stempelringe og honet den.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

  1. Stempelringe...
    Knallert & Scooter
  2. nye stempelringe til 11hk. arona dieselmotor
    Bådmotorer
  3. Nye stempelringe til Arona 11 hk. dieselmotor
    Bådmotorer
  4. Honing.
    Lav-Bil
  5. Toyota
    Lav-Bil