Råd til mekanisk ventalation med varmegenvidning

Kære venner,

Vi har fået renoveret vores 30´er hus med nye energivinduer, hulrumsisolering og isolering af gulv ifm. etablering gulvvarme. De meste af taget er isoleret dog undtagen ca. 40% som ikke har isolering. Ifm. med disse tiltag oplever vi en del kondens på indersiden i vores nye energiruder og allermest ved energivinduerne i de områder med uisoleret tag, hvor kondensvandet løber ned af vægge, til gulv osv.. Giver det mening? Vi har også en del konsens i vores soveværelse, som er det eneste med gammel vindue. Det forventer vi bliver OK efter ny vindue.

Vi skal have lagt nyt tag, da det nuværende er slidt, grimt (dog tæt) og der er fejl i sammenbygningen mellem tilbygning og oprindelig bygning. Det nye tag skal naturligvis opfylde alle nye krav til isolering. Vi har nyt gasfyr, ventilatorer i de to bad spm tænder ved tænd af lys, emhætte i køkken og vinduesventiler i de nye vinduer.

Ifm. nyt tag, overvejer vi anlæg til mekanisk ventilation med varmegenvidning med håb om at det tager kondensen og den tillægsgevinst om at vi kan få tørre indeklima, bedre indeklima og ikke mindst også spare på gas-/varmeudgiften. Vi overvejer sådan en maskine her: https://www.vvs-eksperten.dk/varme-og-klima-ventilation-pakkelosninger-genvindingsunit-duplexvent-pakke-4a-til-200-kvm-1-plan.

Mine spm. er:

1. Hvordan kan jeg være sikker på at anlægget vil tage kondensen ifm. en investering på ca. 40k? Vil der overhovedet være kondens efter nyt tag med fuld isolering i hele taget og det nye vindue i forældre soveværelset? Vil det dermed være en spildt investering?

2. Hvordan kan jeg være sikker på at jeg sparer gassen og bruger sådan et anlæg ikke også meget strøm, selvom jeg har hørt at det er ubetydeligt.

3. Man kan få tilskud på ca. 1500 kr. og de forudsætter opfyldelse af krav fra BR18. Jeg har gransket BR18 og der er mange krav.... Hvad er essensen?

4. Har alle anlæg fugtstyring? Hvad menes med fugtstyring

5. Skal de nuværende ventilatorer i bad 1 og bad 2 afmonteres? Vil de genere anlægget?

6. Det anbefales udsug i entre, bad og overkøkkenvasken. I og med at vi har mest kondens i Alrum, skal vi vel have 5 Udsug, altså i Entre, køkken, Bad 1, Bad 2 og Alrum?

7. 10-11 Indsug, altså i Entre, Bad, Køkken, Alrum, Nyt Bad og 6 soveværelser? Det løber jo op hvad angår udstyr, rør osv.

8. Kan man kombinere Udsug og Indsug i samme enhed? Ved at ovennævnte pakke ikke understøtter det. Må udsug og indsug i samme værelse godt sidde ved siden af hinanden eller skal de være i modsat ende i værelset?

9. Har læst at filteret skal udskiftes hver 6. mdr. Koster de mange penge? Er det standard-filter? Kan man risikere at anlægsmodellen udgår og man så står med håret i postkassen?

10. Skal anlægget være tændt 24/7? Også når man har åbne vinduer og døre? Skal man så selv slukke det manuelt?

Det var en masse spm. På forhånd tak for hjælpen.




kh. hilsen Mr. GDS 0
Kære venner, Vi har fået renoveret vores 30´er hus... Vis hele indlægget
32 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Isolering af loftet/taget har ingen indflydelse på fugtforholdene i huset, men det har derimod dampspærren, som skal sørge for at der ikke trænger fugt ud i konstruktionerne, og kondenserer her.

Jo mere isolering, jo vigtigere er tætheden i dampspærren.

Altså tætte huse med en kontrolleret/styret ventilation er det rigtige.

mrGDS0 skrev den 19-12-2018 21:07:22

 Takker, det giver nu mening med "Den tørre luft kan sagtens optage den fugt vi mennesker afgive". Den tørre luft IND; hvor kommer den fra? Ude fra eller genbrug af indendørs luft, som bliver tørret, renset og varme genbruges?

 Den kommer udefra. Hvis vi f.eks. suger luft ind med ca. 3°C og en luftfugtighed på 90 pct, som vil blive opvarmet til ca. 20 °C i dit varmegenvindingssystem. Når udeluften bliver varmet op, vil den kunne optage meget mere fugt, og derfor vil den relative luftfugtighed falde fra ca. 90 til ca. 30%. Altså vil det være en tør frisk luft der bliver blæst ind. 

På den anden siden vil din udsugningsluft, der har optaget fugt fra mennesker, tørretumbler, bad etc. måske have en relativ fugtighed 40-50%, blive afkølet i dit genvendingsanlæg og den relative fugtighed vil stige til over 100%, og du vil derfor få kondens i anlægget - derfor har man kondensafløb.

Håber det giver mening.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis