Er det lovligt at producere strøm uden godkendelse

Hej,

Vil blot høre om det faktisk er lovligt at lave strøm til eget behov. Som f.eks hvis man har solceller osv som producerer f.eks 2kw/h maks og som man så drager nytte af på sit el net. Måske kunne der være overskud af el, men ikke noget man forventer at skulle have noget tilbagebetaling for.


Hvis man har solceller+batteri, og man får en autoriseret installatør til at montere inverter på "indersiden" af husets elnet, og man drager nytte af det der, skal man så igennem nogle godkendelser/straf afgifter etc... eller er det bare lige til... 


Man kan sige at hvis det er noget man skal betale afgift af, kan man jo bare trække et nyt 230V net i huset, og køre on grid og off grid når man ønsker... eller hvad...


MVh

Kim Mortensen

Hej, Vil blot høre om det faktisk er lovligt at... Vis hele indlægget
24 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Ok.. hvad med et setup med nogle 48v batterier. Måske 100ah. En lader og en 3 faset inverter. 

Når vi er uden for de 17-20 dyre timer lader vi batterier op stille og roligt (fra nettet). Når kl bliver 17 tændes invertern og man får den billige akkumulerede tarif strøm til at forsyne hust i den dyre tid.

husk lige at den varslede stigning kun er på den rå elpris, afgifter, pso, moms m.m. er uændret. 

du vil som forbruger kun opleve at kwh prisen ml 17-20 stiger med ca 35 øre

resten af døgnet falder den med 5 øre

i forvejen er din samlede regning ikke blot kwh men også måler leje, bidrag, abb. osv

alt i alt kan du forvente at din månedlige regning stiger nogle få % - eller hvis du sætter opvask/vask til at vaske forsudt så bliver den sandsynligvis billigere

hvis du tager lomme regneren frem vil du nok hurtigt finde ud af at din inverter/batteri/elinstallation investering stadig er en dårlig forretning for både dig og miljø - elnettet er stadig den bedste løsning til at gemme strøm.

p.s. batterier skal helst være ladet op til 90%, dette sikre dig at du kan bruge strømmen når du har behov, men netop når de er ved 90% kan man ikke putte strøm i dem....dette er et parradox ved batteri lagre (og jeg har ofte selv oplevet det da jeg kørte ødrift - rigtig mange soltimer blev spildt fordi batterier allerede var fulde, ligeledes oplevde jeg også mang gange at batterier var flade og solen ikke var fremme til at lade op = batterier som degraderes hurtigere) alt i alt er batterier kun velegnede få steder hvor netstrøm er besværlig og her skal man regne med over dimmensioneret anlæg i både batteri og solceller.


som supplement til ovenstående så skriver radius at 17-20  stigning i tarrif forventes at koste ca 0 kr/md for en gns forbruger.

en gns. forbruger har ca 10% af sit samlede forbrug i dette tidsrum.

eller ca. 10 kr/md for en forbruger med 4000 kwh/år - hvis lidt mere end 10% af dit samlede forbrug ligger mellem 17-20, hvis du har mindre end 10% eller kan flytte så der bliver mindre så vil din regning falde....igen taler vi meget små beløb på få hundre kr/år

hvis dit forbrug er meget stort f.eks. 10.000-20.000 kwh/år så er der tale om lidt større beløb, men det ville så også kræve en meget stor solcelle/batteri/inverter installation.


 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis