Opvarme skur/rum

Hej hej.

Jeg er ved at lave et skur om til et lille værelse. Det bliver IKKE beboelse, men vil gerne kunne holde det fugtfrit. Jeg tænker at der skal være nogle skabe derude med børnenes tøj til den sæson man ikke er i. Altså f.eks alt deres vintertøj om sommeren. Der skal også være alle de papirer man går og gemmer som normalt står på ens kontor (som nu bliver børneværelse). Altså et rum til opbevaring men hvor det også skal være muligt at opholde sig i. Evt sidde og arbejde lidt på computeren mens børnene leger på gulvet.

Skuret er 15kvm og består af 3 vægge med 2 lag mursten og vil skyde på der er 100-150mm isolering i (ikke mig selv der har bygget) og en trævæg med 100mm isolering. Trævæggen er ud om carporten, så der kommer aldrig direkte hård frost op mod den.

I loftet bliver der 200mm isolering

Gulvet er der 220mm flamingo isolering og 100mm beton.

Ligger nok et billigt laminat eller linoleumsgulv.

Spørgsmålet er så, hvordan får det billigst muligt opvarmet? Altså der skal aldrig opvarmes til 25 grader, men jeg skal vel sikre mig at der altid er minimum en 16 grader?

Min tanke var at sætte noget varmeflytning op. Husets ene hjørne går ind over det ene hjørne af skuret, så det er forholdsvist nemt at flytte luft derud. Jeg tænker at suge luften lige over vores gasfyr. Der er ikke meget spildvarme ved det fyr, men der er lidt. fra indsugning over fyret til udpustning i skuret er der ca 8m.

Og så ellers supplere med en el-radiator.

Jeg mindes også engang at jeg så man kunne få sådan en solfanger til at sætte på taget af et sommerhus til at holde et sundt indeklima. Kunne det være noget?

Hvad vil I foreslå?

Med venlig hilsen

Hej hej. Jeg er ved at lave et skur om til et... Vis hele indlægget
30 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Det duer ikke at flytte varm luft fra huset og ud i skuret , indendørs luften er ca 22 g. C med en relativ luftfugtighed på ca 65 % , men en meget højere absolut luftfugtighed , varm luft kan indeholde meget mere fugtighed , og hvis du flytter den ud i skuret hvor der er ca 8 - 10  Gr.  C. vil den kondensere øjeblikkeligt , da vi er  under indeluftens dugpunkttemperatur , det giver dugede vinduer og fugtige vægge , og gode muligheder for skimmelsvamp.

Den bedste og billigste varmekilde (indkøb) er en varme blæser (48 Kr. Harald Nyborg) men noget dyrt i drift , glem alt om solfangere ,de duer ikke om vinteren , 



Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............

Hvis varmen hentes fra boligen, og recirkuleres tilbage. (hvis du har et en passende fugtighed i boligen) og skuret holder samme temperatur som i boligen, bliver der ikke fugtproblemer, men det kræver jo så god isolering og dampspærre i skuret.


Vi prøver igen, i morgen --

Vi har naturgasfyr i huset. Jeg vil gerne undgå at skulle trække rør derud. Så havde jeg lavet gulvvarme som i resten af huset. Huset er fra 2005. 

Der er strøm i skuret.

Der er 2 døre i skuret. En ud til terrassen og en ind til carporten

Der bliver lagt dampspærre i loftet.

Har beskrevet mængden af isolering i første indlæg 

Her er en gammel tegning af huset da man søgte om at bygge carporten:

https://imgur.com/a/6fUba

Udhænget på husets tag går ud over taget på carporten som er fladt med tagpap.

OK, det giver mening.

1. Du har mulighed for at hive varme fra børneværelset ind i garagen. Det er ikke nogen stor sag, kan sagtens laves med kobberrør og kompressionssamlinger. Jeg ville absolut vælge den løsning.

2. El-varme. De nye el-radiatorer er rigtig gode og udnytter strømmen meget bedre end tidligere.

Hvis det er overkommeligt for dig, ville jeg hive beklædningen af væggen i garagen ind til rummet og øge isoleringen med min 100 mm.

Mht luftcirkulation, ville jeg se tiden an og vurdere hvor/om der skal sættes ind. Du har jo en fin væg ind i garagen at knalde hul i.PS et vindue vil give varme og udluftningsmuligheder


 

Mange tak for forslag. Der er gulvvarme i hele huset jeg vil helst undgå at skulle hakke gulvet op for at få varme derud.

Jeg havde tænkt på at tage luft fra værelset og ud i skuret da der så kun skulle bruges max 1m rør og være minimalt varmespild, men jeg er bange for "suget" (larmen) på børneværelset.

Der er et vindue i enden som er syd/sydvest vendt så der kommer en del sol ind. Døren ud til terrassen er også en dør med 2 store vinduer i.

Annonce

Jeg tænker at det jo mere eller mindre kun er oktober til marts der kan blive et problem. Da vi også har brændeovn har jeg leget med tanken om at købe et sæt som dette i Harald Nyborg og vende det omvendt:

https://www.harald-nyborg.dk/p9701/varmeflytningsanlaeg

Atlså hente varme 2 steder fra og kun aflevere 1 sted. Vil så bruge 2 motorer. En som suger fra over fyret som kører når temperaturen i skuret komme runder f.eks 14 grader og 1 i stuen som starter når temperaturen derinde overstiger 25 grader, eller noget i den stil. Det er som sagt et nyere hus med luftsluser ved vinduerne, så undertryk burde ikke blive et problem.

Uldal skriver ......2. El-varme. De nye el-radiatorer er rigtig gode og udnytter strømmen meget bedre end tidligere. .citat slut....... hvis vi taler om ohmske elovne (ikke varmepumper) så er 1Kw lig med 860 Kcal og alle 1 Kw elovne/elpaneler osv. giver nøjagtig den samme varme .


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............

Det med luft synes jeg er en dårlig ide, medmindre du vil varme det op til samme temp som huset. 

det med at sende varm luft ud i et skur som måske er 14 grader kan give en masse kondens.

hvis du ikke skal bruge det fast kan du sætte en elradiator som holder det frostfrit også kan du skrue op for den når du gerne vil bruge rummet.

Hvis man feks ser på Siemens elovne, ved jeg, at man har arbejdet meget de sidste 15 år med udformning og nye materialer til tråde og reflektor, hvilket har bevirket en bedre udnyttelse. Vel giver en kilo watt de samme kalorier, men der har vært en del "egetforbrug" tidligere. Typisk bliver elovne også utroligt gamle og effekten falder med årene. I betragtning af, hvor få penge de koster, vil jeg anbefale trådholderen denne løsning. Det kræver jo også blot et udtag og kontrol af, om gruppen kan bære


 

Uldal .......Det er noget vrøvl , elvarme har  en 100% virkningsgrad , uanset el ovnens udformning , gammel eller spritny , så vil 1 Kw blive omsat til 859.8 Kcal (varme) og det gælder også andre el apparater , støvsuger , el lamper , TV  osv..


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
Der er yderligere 10 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis