Fugt i indvendige vægge

Hej alle, 

Vi er igang med at male kælder.. Væggene var ellers slebet færdigt og klar, så vi manglede bare lidt at ordne fodpanelerne inden vi skulle videre. Lige pludseligt begyndte malingen på væggen at krakelere, da den lille sliber kom for tæt på.. Og pludseligt stod vi med et godt stykke væg bar for gammel maling og en smule fugtigt.. Det er en K1 i tilstandsrapporten - vi har bare ikke kunne se tegn på det før nu.  

Selve væggen er en indvendig, bærende væg i kælderplan. Vores ydervægge er blevet indvendigt isoleret af forrige ejer. Kælderen er tør/opvarmet, så det er formentlig opstigende grundfugt eller fra ydervæggene. 

Nu ved vi så slet ikke hvad vi skal gøre. Kan man bare spartle op og male igen/holde øje ?
Vi har hørt om noget mørtel som er åndbart for væggen - men den kan man ikke male alm. maling på. Findes der mon andre løsninger? 

 

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis det rå stykke væg ikke er fugtigt, skyldes det, at der tidligere har været fugtigt i kælderen og det er kørt over med maling. Det er kun en skillevæg, så skaden kommer nok ikke igen. Humlen ligger nok i det forbant skillevæg har med ydermur. Der kan have værte transporteret dugt ind den vej. Men prøv at tape et stykke plastfolie fast til det rå stykke væg et døgn. Der må ikke komme kondens mellem væg og plast.

 

Det er opstigende grundfugt eller fugt der forplanker sig fra ydervæggen du ser (eller en kombination) og det vil nok altid være der og har nok altid været sådan.

Den slagt kældre er ikke beregnet til beboelse, og hvis det er en forsatsvæg (pladevæg) der er monteret på ydervæggen, burde der være en K3 i tilstandsrapporten vedrørende dette, da der meget ofte ses ophobning af fugt i denne type konstruktioner, med deraf udledte skader som skimmelsvampe, svampe, råd.

Jeg kan se at der er trægulv og her er situationen den samme.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Tak for jeres svar.. Vi har haft både min far og en håndværker til at kigge lidt på det. Så efter en snak med dem har vi forsøgt at spartle det ud med alm. spartel - dagen efter kom der lidt gul/brunlige plamager.. Så nu står vi lige lidt stille igen..

I tilstandsrapporten er der nævnt 3 K1'ere i forhold til kælderen.
* Gulvkonstruktionen - da laminatgulvene ikke er helt i vater.
* Der er let forhøjet fugt i vægge uden beklædning
* Kældervægge er beklædt indvendigt med isolering og plader.

Vores ejerskifteforsikring har naturligvis taget forbehold for det sidste punkt..
Lige nu snakker vi om at lave "ødelægge" et stykke af den indvendige beklædning af ydervæggen ved siden af vores problem område.. Tænk nu hvis der er fugt/skimmel!?
Vi har haft lidt skimmel i et koldt hjørne i et andet rum med indvendig beklædning. Efter vi fik det behandlet og installeret radiator har der dog ikke været noget siden.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også