Hjælp til ca. budget for renovering

Hej folkens.

Jeg har kig på en gammel ejendom til få penge, men hvor førstesalen skal total renoveres, med ALT indvendigt, dvs. centralvarme, sanitet, efterisolering, loftbeklædning, hemse, rensning + maling af spær, etablere el-installation samt etablere værelser og fordelings gang/rapos.

Her ud over skal der etableres 3-5 tagvinduer også på samme side af huset, der har et nyere (ca. 10-15 år gammelt) skiffer-eternit tag.
Skorstenene skal renoveres begge to, den ene har dog en isokern liggende allerede, men skal måske have nummer 2 isokern etableret til en brændeovn, ud over den der er til oliefyret allerede.

Den anden skal have etableret en enkelt isokern til en anden brændeovn, så 3 skorstene/isokern totalt i 2 murede skorstene.

Jeg har ikke købt huset endnu, men skal have etableret et bygge budget til overslag på hvor mange penge jeg skal bruge til køb og istandsættelse, derfor mine mange spørgsmål. Jeg har ikke adgang til andet end plantegningen og salgsopstillingen, så meget begrænset med konkrete mål jeg kan komme med. Nej, der bliver ikke lavet energi og tilstandsrapport på huset, da det er kommunalt salg af "mindre erhverv", tidligere institution

Så til mine spørgsmål:

a) Hvad koster det ca. at få monteret/installeret tagvinduerne (ekskl. vinduet) pr styk?
Tænker de "klassiske" vippe-vinduer fra velux.

b) Hvad koster det ca. pr m² at etablere gulvvarme, baseret på et centralvarme anlægget der eksisterer allerde med oliefyr, men hvor anlægget skal etableres for hele første salen, regnet fra afgangen på fyret der står i stue etagen?

c) Kan det betale sig at etablere et genvex anlæg, når hytten kun er isoleret til mellem F og G mærke?
I givet fald, hvad vil det ca. koste? Hyten er på 377m² i 2 etager jævnfør bbr.

d) Ved ikke om det er muligt, men ca. pris på hulrums isolering (sokkel aftryk på 268m²

e) Pris for etablering af isokern i den ene skorsten og evt. udskiftning af eksisterende single isokern til dobbelt isokern i den anden skorsten?
I denne sammenhæng, Ca. pris for installation af brændeovn (uden ovnens pris) pr styk?

f) Ca. meterpris for isolerede skillevægge med dobbelt gips på begge sider?

g) Billigste pris man kan etablere et badeværelse på førstesalen med WC og brus, på ca. 3,5*4m, placeret ca. 3m fra wc i stueetagen.
Ekstra pris for etablering af et badekar i samme rum vil være ekstra bonus, men ikke påkrævet.

h) Pris på ny el-installation på første sal. Den er på ca. 130m², fordelt på 6 rum, heraf 4 værelser, 1 bad/wc samt gang/repos og 2-3 hemse.
Jeg har selv el-installatøren, så kan selv dimmensionere m.m. men har ikke autorisationen, så skal have ekstern ind over alligevel. Men jeg kan lave meget af "ben arbejdet" selv, så som rør + kabel føring, opbygning af tavlen osv.

i) Hvis vi vælger at flytte trappen, hvad er så en realistisk pris på en træ-trappe med ca. 3m mellem de to gulve (hhv. lige trappe og med 90° knæk ca. 2/3 oppe).

k) Ca. pris på at udskifte eksisterende oliefyr med nyt kondenserende, der kan klare opvarmning af 400m²?

L) Pris for i forbindelse med punkt k), udskiftning af cirkulationspumpe til lav-energi model, der kan trække "resultatet" af punkt b) også.

 

Sikke en masse priser jeg spørger ind til, håber at i allesammen tilsammen kan komme med svar på alle punkterne.
På forhånd
Tak

Steensen.


 

14 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
ca. pris på det hele vil være mellem en halv, og halvanden million alt efter hvor meget du laver selv

Det vi ikke når i dag ........skal vi da ikke lave om i morgen

Sådan et overslag kan jeg også selv komme med, det er ud i detaljerne jeg har brug for, ellers vil finansierings selskabet ikke være med.
Jeg kan også sige "skal bruge 4 mio, så kan jeg rive ned og bygge nyt", men det er ej hvad jeg er interesseret i.

 

så må du alliere dig med div. håndværkere og få tilbud fra dem
finansieringsselskabet vil nok heller ikke godtage et overslag fra en tilfældig lav det selv mand

Det vi ikke når i dag ........skal vi da ikke lave om i morgen

Glemte en ting mere: pris for flytning af hovedtavle fra 1- sal til stue etage hvor strøm kommer ind

 

Det er ikke til at give brugbare svar på dine spørgsmål, ombygning er ofte forholdsvis dyrt, hvis man ikke laver det meste selv.
Dit sidste spørgsmål om flytning af eltavle, er der mange ting der spilder ind, men indhent et tilbud fra en autoriseret el installatør..
Men få en byggesagkyndig ud, og få lavet et overslag, så du har noget konkret at gå videre med.

Vi prøver igen, i morgen --
Annonce
Jeg kan selvfølgeligt lave meget selv. Jeg er sømand, så når jeg har fri fra søen, kan jeg arbejde som om det var et land-job på mit (forhåbentligt) kommende hus.
Så priserne skal være for materialer f.eks. ved skillevægge, mens skorstens tilslutninger selvfølgeligt skal være af skorstensfejeren.

 

Tjaa.. Du kan jo starte med at kigge på hvad de døre komponenter du skal bruge koster uden timerne til at installere.

Hvis jeg selv skulle have lavet a, b og c i mit hus vil jeg forvente
a) 5000-10000kr per styk (uden vinduet), men det afhænger jo meget af om der er et hul eller der skal laves et og hvis vinduerne er bredere end afstanden mellem spær skal du nok regne emd at forstærke noget i tagkonstruktionen.
b) min 1000kr/m2 (Let gulvarme er ca. 400kr/m2 med sporplade og varmefordeling) læg dertil PEX slanger, Shunt (ca. 10.000-20.000kr), gulv (200kr/m2 og op til 1000kr/m2) samt at du skal have udlagt slanger, tilsluttet og udlagt dit nye gulv. Så 1000kr er nok hvis du vælger billigste laminatgulv du kan finde. (Ovenstående er kun tænkt for overetagen. HVis du skal lave i stuen skal du jo også have beton op, isolere og støbe nyt gulv. og alt afhængigt af hvordan dine indermure + fundamenter er lavet vil måske/måske ikke skulle understøbe fundamenter. Det er også dyrt.)
c) 120.000--200.000kr. To etager er besværligt at lave. Vil tro at genvex varmeveksleren til 377m2 er ca. 30.000kr.
CSM Tak skal du have for det kompetente svar.
a) OK, så er det knapt så dyrt som forventet. Spærene er der ca. 2m mellem, og vinduerne er ca. 80cm brede, så kan have et dobbelt siddende også.

b) Jeg er (negativt) overrasket over hvor dyrt det er at lave gulvvarmen. Men da der skal etableres nyt gulv deroppe alligevel, så er det begrænset hvor meget ekstra udgift der er kan jeg så se, da en stor del af udgiften er selve gulvet + spånpladerne.
Vil det så være en fordel at have en "hovedledning" op til første sal, med en shunt for første sal og en shunt for stue etagen, evt. en i hver ende af stue etagen?

c) OK, det er sq noget af en sjat skajser :-/
Så tror jeg ikke lige det bliver aktuelt i det her projekt, om end det klart er en fordel at gøre det nu, hvor første sal er/skal ryttes totalt.

Endnu en gang, tak for dit svar.

 

Skrevet af ev elmand på 20-09-2016 21:04

Det er normalt billigst at have det hele gulvvarmen fra 1 shunt. Der skal jo pumpe m.m. begge steder hvis det skal deles. Men styring kan dog sikkert forbindes fra en central styreenhed.

Jeg er sikkert på at det ikke koster så meget for materialer til en genvindingsanlæg. Selve agregatet er sikkert de 30,000 med hvis 1. sal slet ikke er udnyttet endnu, så er det ikke særligt besværlig med 2 etager. Der en ingen der siger at ind og ud ventiler skal sidde midt i rummene i stueetage. de kan lige så godt planlægges fra skunken.

så man kommer altså langt med yderligere 30000,00 til rør og ventiler.

Elinstllation: jeg har lige hjulpet nogle unge mennesker med at lave helt ny elinst i ca. 140 m2 gl. enfam. hus. Det var med ny eltavle, lysdæmpere i alle rum (ecxl bad) samt ca. 50 led spot i troldtek lofter. El til vaske - opvske- elkomfur m.m. Der var der materialer for kr. 20000,00 og lamper og lysdæmpere for 16500,00. Materialer købt hos greenlinje - harald nyberg m.m. (tavlen blev købt som monteret med det hele, så er typegodkendelse i orden med det samme)

Så er der skillerumdnu  Der ser jeg priser på kr. 25,00/ m2 både for gipsplader  og samme pris for 70 mm isolring. Så ved 4 lag + isolering og lægter og skruer så mon ikke det ender på meget nær 150,00 / m2 i materialer ( Der kan måske forhandles lidt kvantumrabat / byggesags rabat på den lokale tømmerhandel-

 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
En ting min erfaring siger mig med projekter af denne kaliber, er at der skal afsættes en ikke uvæsentlig stor post til uforudsete udgifter. 15-20% af budgettet før uforudsete udgifter har, i nogle af de projekter jeg har været med til, ikke været nok. Dit projekt er nok kun realistisk med en meget stor gør det selv andel med hjælp fra venner og familie samt en meget lang renoveringsperiode, som du bl.a. bruger til at samle billige byggematerialer.

Kvalitetshåndværk til en fair pris - altid fast pris iht. tilbud - www.ViFixerDet.nu
Der er yderligere 4 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også