Manglende varmt vand ved slukket cirkulationspumpe

Henrikhp
Henrikhp
538 7000

Hej

Jeg har et underligt problem, som jeg ikke lige kan greje, og jeg håber i kan hjælpe.

Jeg har cirkulationspumpe på mit centralvarmeanlæg der, når den er tændt, sørger for at jeg har varmt vand, så snart jeg åbner hanen. Efter et årligt service af anlægget rådede VVS'eren mig til at sætte et uge-ur på pumpen for at spare penge. Dette har jeg nu gjort. Det er imidlertid svært at forudsige, hvornår man skal i bad i weekenden, så det hænder jeg tænder for bruseren når pumpen er slukket. Og så er det at det går galt. Lige meget hvor lang tid jeg venter, bliver vandet aldrig rigtig varmt, kun sådan "fis-lunkent". I ren protest prøvede jeg at lade brusere løbe i laaang tid - vandet var stadig kun lunket.

Hvad kan årsagen hertil være? Jeg tænker ikke det er uisolerede rør, da det ville betyde at vandet langsomt ville blive varmere efterhånden som rørene varmes op.

Jeg ser meget frem til jeres kommentarer!!!

På forhånd tak

mvh Henrik

13 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Cirkulationspumpen sidder på dit brugsvand, og ikke på dit radiatorvand. Derfor er det også du har fået forslået, at sætte tænd og sluk ur på pumpen. Umiddelbart er der flere løsninger:
1) vende tilbage til den gamle løsning. Cirk-pumpe kører 24-7
2) isolerer dine varme brugsvandsledninger og lad cirk-pumpe kører 24-7
3) sæt en uge-ur på pumpen sådan, at hverdage er et tidsrum og weekenden er et andet tidsrum.
4) brug eks. Løsning. Men sæt en "trappe aut." Over uret sådan at du til hvilken som helst tidspunkt kan tvangskørsel din pumpe i fx. 20 min.
Steensen
Steensen
1744 8700
Brug Gorm's forslag 3: Programmer uge uret korrekt, så der er tændt i tidsrummet 06-23 e.l. i weekenden, men ellers "kun" 6-8 og 15-23 i hverdagene, eller hvad der nu passer med dine arbejds/sove tider.

 

..eller denne løsning - give mere komfort http://sparenergi.dk/forbruger/vaerktoejer/energiloesninger/styring-af-cirkulationspumpe-til-varmt-vand
Ps.
Der kan være flere årsager til at VVB ikke lev. nok varmt vand, f.eks. defekt termostat, føleren sidder for højt oppe i tanken, luft (hvis kedel opvarmet VVB), defekt elpatron.
Annonce
Kivi
Kivi
149 8300
En hurtig og billigere løsning kunne være at montere pumpen på f.eks sådan en her.

https://fona.dk/belkin-wemo-traadloes-on-off-220v-stikkontakt-8070110040?gclid=CMvEx8G86MoCFZEy0wod-M0Blw

Den kan programmeres som et døgnur, men kan også tændes slukkes via smartphone/tablet.

Den kan også programmeres til at slukke x antal minutter efter den er blevet tændt.

Jeg tror efterhånden der findes flere andre producenter.


Mvh. Ole
Henrikhp
Henrikhp Trådstarter
538 7000
I læser desværre ikke hvad jeg skriver. Jeg spørger blot til om der er en forklaring på hvorfor vandet ikke er varmt når pumpen er slukket - heller ikke efter rørledninger er tømt for det "afkølede vand" der stod i rørene inden der blev tændt.
Du har ret (jeg skulle lige læse det igen) Og efter at havde grublet lidt over tingene - tænker jeg om ind- og udgang på varmt og koldt brugsvand nu også er forbundet korrekt i VVB efter at smeden har pillet ved rørføringen/monteret parallelrør og cirkulationspumpe. Altså afgang fra top og tilgang i bund af VVB.
Nu ved jeg ikke om VVB opvarmes med kedelvand (varmeveksler/spiral) men er det tilfældet bør varmt ind i toppen af spiral og afkølet ud i bunden af spiral.
Annonce
S. Fabrin
S. Fabrin
10453 4400
Når du stopper din cirkulationspumpe til det varme vand, vil du formentlig kunne trække en blanding af koldt vand fra tilgangen på din varmtvandsbeholder og varmt vand fra afgangen på varmtvandsbeholderen. Du vil kunne overbevise dig om det ved at lukke for cirkulationen af det varme vand, hvis du har en mulighed for det. Når jeg skriver lukke for cirkulationen af det varme vand, mener jeg med en ventil ikke kun stop af cirkulationspumpen. Måske ville et billede af dit system hjælpe lidt på forståelsen.

fase
LL1
LL1
932 5210
Hvis der ikke er kontraventil på kan vandet løbe den forkerte vej rundt i cirkulationen.
Henrikhp
Henrikhp Trådstarter
538 7000
Hej igen

Jeg har vist ikke skrevet at jeg har fjernevarme med varmeveksler på og således ikke har nogen varmtvandsbeholder (jeg ved ikke om det ændrer noget ved jeres svar). VVS'eren der var herude kiggede anlægget igennem og bemærkede blot at han ville have sat nogle haner andensteds, men havde ingen kommentarer til placeringen af cirkulationspumpen. Pumpen er monteret samtidig med anlægget så jeg tænker det er monteret korrekt.

Det er der jo heller ikke nogen der påstår  Men måske burde vi så få info. om hvilken slags VVB der er installeret: El-opvarmet, kedelopvarmet eller combi etc.?

Der er yderligere 3 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Lignende indlæg

 1. Løsning søges til badeværelse med skråvæg
  Lav-Hus (1 svar)
 2. Billigt glasværn?
  Lav-Hus (2 svar)
 3. Anbefaling af spartelfirma omkring Fredericia
  Lav-Hus (3 svar)
 4. Ny rundsavklinge super kvalitet
  Værktøj og maskiner (11 svar)
 5. Køreplan for nyt badeværelse på 1. sal
  Lav-Hus (9 svar)
 6. Regler for gulvafløb i fyrrum?
  Jura, reglementer og krav (5 svar)
 7. skillevæg
  Lav-Hus (1 svar)
 8. Manglende varme
  Fyr og opvarmning (16 svar)
 9. Spørgsmål om fjernvarme
  Fyr og opvarmning (7 svar)
 10. Fremløbstemeperatur
  Fyr og opvarmning (5 svar)

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her