Røre maskine giver stød?

Vi har en kenwood røremaskine der er begyndt at give stød når man bruger den?

Den er ca 1 år gammel og det er ikke noget den har gjort hele tiden. Vi har kontaktet forhandleren som ikke mener det er unormalt? Vi snakker om en maskine til 8.000 lr, så skal den vel ikke give stød når man bruger den! Vores datter på 5 år fik stød af den.

Nogen dr ved hvad der kan være galt med den?
18 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Den må ikke kunne give stød, der er en overgang i maskinen, send den ind og få det lavet på garantien...

Vi prøver igen, i morgen --
De har haft den inde, det var der de sagde at det ikke var unormalt at den kunne give stød?

Det skal siges at der ikke er jord i stikket og forhandleren sagde det var derfor man fik stød, men hvorfor laver man så dyr en maskine uden at sætte jord stil på?

Vi må prøve at kontakte forhandleren igen

Det skulle ikke undre mig hvis maskinen er monteret med Schuko stikprop og når du så sætter den i en dansk stikkontakt så har den ingen jordforbindelse.. men på værkstedet hvor du har haft den henne, der bruger de Schuko stik, og dermed har den jord (og så kan de ikke se der er noget glat).

Billde af stikproppen (fås i mange farver). 

Der findes adapter fra dansk jord til schuko stik.

  Eller du kan skifte stikproppen til en dansk...

 


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Det er lige præcis sådan en der sidder på.

I mener altså at problemet hår væk hvis vi får sat jord til den?
Så får du ihvertfald ikke stød.... men hvis der er overgang i maskinen, så hopper dit hpfi relæ helt sikkert ud.

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Annonce
Den skal bare jordes, nyt stik på. Det bedre i længden, end den omformer. Det problem er der mange mennesker der oplever på deres vakskemaskiner, tumblere og lign. Fordi de glemmer at sætte et nyt stik på. Og før man eventuelt hidser sig op op over dette, skal man lige huske at læse brugsforviringen, der står altid at brugsgenstannene skal tilsluttes en kontakt med jord.

Som skrevet ovenfor skal i have det nuværende stik skiftet med et med dansk jord. Desværre leveres alle hårde hvidevarer med tyske stik og de får ingen jordforbindelse i danske kontakter.

Men for at sikre at i bevarer garantien vil jeg nok bruge den ovenfor viste adapter fremfor at skifte stikket ud. I hvert fald indtil garantien udløber. Eller undersøg hos forhandleren, om i bryder garantien ved at skifte stikke selv.

Vi havde samme problem med vor Siemens opvasker. Den kørte fint uden stød i næsten et helt år, men så begyndte det. Udskiftede stikket til dansk jordstik og der har intet været siden, og det er nu mange år siden.

PS der skal selvfølgelig være jord i den stikkontakt i sætter maskinen til i :-)

PPS et andet "trick" som jeg har brugt til vor kaffemaskine og elkedel (der også er født med tyske stik) er at købe en dåse med 3 stik m/tyske jordstik i Tyskland (online eller lige en smut over grænsen) og så skifte det tyske hanstik på den til et dansk jordstik. Derefter sættes maskinerne til dåsen med deres tyske stik, og de har nu (dansk) jord.

De kan også købes i DK kan jeg se, f.eks. : http://www.elvvs.dk/p/3-stikdaase-schuko-med-jord-og-1-5-meter-ledning-uden-afbryder-sort-904821/ hvor du så klipper stikproppen af og sætter en DK model på (med jord).

Den med at garantien bortfalder på maskinen hvis man skifter stik, er en sejlivet myte. Jeg har skiftet "i 100 vis" af disse stik, og har aldrig oplevet et kny fra fabrikant af den grund. De skriver jo alle i deres manual at stikket skal skiftes. (Skal tilsluttes efter gældende nationale regler)

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hvad med "husmor-tricket" med at vende stikket om i stikkontakten? Har før oplevet at det kunne hjælpe på en lille snurren i fingrene ved berøring af en kaffemaskine...
Skrevet af steelman på 07-12-2015 11:33
Hvad med "husmor-tricket" med at vende stikket om i stikkontakten? Har før oplevet at det kunne hjælpe på en lille snurren i fingrene ved berøring af en kaffemaskine...

 

ja ja, det hjælper som at p.... i bukserne. 

For det er rigtigt at du dermed får nullen ud på stel og den kan du ikke mærke, men hvis der er overgang i den, vil hpfi'en ryge, lige gyldigt hvilken vej stikproppen vender 

 


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Der er yderligere 8 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis