LED Lysbånd langs køkkensoklen

Hejsa,

Jeg vil gerne lave et flot LED lysskær langs min køkken sokklel under skabene. Har set nogle billeder af det og synes det ser rigtig godt ud. Vil gerne have et RGB bånd så jeg kan skifte farver. Men alt jeg kan finde er bånd i max. 5 meters længde. Har været i byggemarkedet flere steder og spørge. Det bedste de kan gøre, hvor jeg har spurgt, er at sætte 2 bånd i forlængelse af hinanden. Men så får jeg 2 seperate bånd og 2 tilslutninger der tænder seperat. Det er IKKE optimalt. Min sokkel er ca. 7.5 meter ialt.

Hvad gør man så ?? Nogen der har erfaring med dette uden det behøves blive en mega dyr løsning?

 


Proff. GDS arbejde skal man ikke ta´ fejl af ;-)
Hejsa, Jeg vil gerne lave et flot LED lysskær... Vis hele indlægget
21 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Hvor sidder selve båndene PinkHenrik?

Det ser rigtig godt ud.

Jeg har selv sat led bånd bag min datters reol. Det kan ses her ( i en lidt dårlig kvalitet) :

https://www.youtube.com/watch?v=jdwHT2y32l0

Købt på ebay til en pris, der ligger langt under de danske priser.


Det ser også fedt ud :-)

Vil også lige dele min erfaring med køb på ebay.
Jeg har også fundet andre ting på ebay tidligere. Det er billigt. Det gik godt et par gange hvor jeg bestilte det. Man skal bare være opmærksom på hvor det kommer fra. Hvis det er uden for EU, og koster over 80 kr kommer der toldberegning og moms på når pakken skal udleveres. Hvis de opdager det ;-) Grund gebyret for toldberegning er omkring 160,- dertil kommer den beregnede afgift. Det skete sidst. Så min nye lygte til motorcyklen endte med at blive noget dyre end forventet :-(

Proff. GDS arbejde skal man ikke ta´ fejl af ;-)

Ja man skal lige kende toldreglerne når man handler på ebay, og checke "item location" - der typisk kan være Hong Kong på de helt billige ting. Og så klapper fælden med 25% moms plus gebyr kr. 160, hvis varen koster mere end 80 kr.

Mine LED bånd blev dog købt i England og derfor ingen problemer med moms og gebyr.

Vær opmærksom på, at der er 2 typer LED dioder på disse bånd. Enter er det SMD 5050 eller SMD 3528. 5050 er den, der lyser mest kraftig og derfor også den dyreste. Så findes de også i vandfast og ikke vandfast. Dertil forskellige fjernbetjeninger. Typisk 2 forskellige modeller, 24 taster eller 44 taster. Sidstnævnte har flere kombinationer af lysspektre (farver) og lysovergange (skift fra en farve til en anden osv).

5 mtr. inkl. remote koster under 150 kr. + fragt. Dertil kommer så en trafo, der godt kan være en gammel 12V man har liggende - f.eks. fra en bærbar eller andet. Den skal bare være kraftig nok. Eller koster en trafo på ebay heller ikke mange basseører.

Eller et helt sæt fx: http://www.ebay.co.uk/itm/5M-300-LED-Strip-Light-3528-5050-SMD-RGB-Ribbon-Tape-Roll-Waterproof-IP65-12V-UK-/350871703543?pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item51b1954ff7

5 mtr. af den kraftige med remote og trafo samt fragt, i alt kr. 281. De findes også i 10 mtr. længde på ebay - det er bare at søge.

Ja, kan man handle inden for EU slipper man for det gebyr sjov. Synes bare heller ikke der er så meget at hente mere så på prisen. :-) Man giver jo samtidig afkald på dansk garanti og returret. Hvis man kan finde det samlet til 281,- synes jeg ikke der er stor forskel til et sæt som dette.

http://www.easy-light.dk/produkt/led-baand-rgb/

eller

http://www.nettoled.dk/faerdig-saet/195/led-strip300-s%C3%A6t-5m-farveskiftende-ip44-ikke-vandt%C3%A6t-detail

Nå, det var egentlig ikke det tråden handlede om :-) Spændt på at få mit nye udstyr og få det monteret. Og jep smider et foto og anmeldelse op bagefter.

 


Proff. GDS arbejde skal man ikke ta´ fejl af ;-)
Skrevet af henrikh29 på 15-04-2015 20:36

Hvor sidder selve båndene PinkHenrik?

Det ser rigtig godt ud.

Jeg har selv sat led bånd bag min datters reol. Det kan ses her ( i en lidt dårlig kvalitet) :

https://www.youtube.com/watch?v=jdwHT2y32l0

Købt på ebay til en pris, der ligger langt under de danske priser.

 

Båndene sidder bag ved sådan mellemliste , som bruges til at lime glasstenene sammen med. 

Jeg modificerede dem, ved at bore en hulens masse huller i dem, i førsøget på at få lyset mest muligt ud i stenene. Og jeg sleb den "maling" af stenene som omkranser dem på "limsiderne".

Da jeg så skulle lægge led-båndet i opdagde jeg at jeg var nød til at fræse en rille til det i plast pladerne, hvilket ikke gjorde det nemmere, efter jeg først havde boret en masse huller i dem

Så de 2 bånd ligger bad det sidste lag plast plader, hvilket ikke var nemt at styre...

Her ses et billede fra opbygningen, bemærk venligst det "bundt" kabler der hænger ned fra loftet, de optager den øverste del af et skab, til samlinger og trafoer 

 

Din reol løsning ser også hammer godt ud 


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Annonce

Så fik jeg mit 10 meter LED bånd sæt fra Easylight. Hurtig levering :-) Har brugt det meste at aftenen på at montere det :-) Mangler dog stadig lige at få ledning til strømmen helt på plads.

Lysskæret er lidt skarpere på billederne end i virkeligheden, ikke så nemt at fange på foto ;-)

Men synes selv det er blevet mega fedt. Tingene kom en flot samlet æske. Havde bestilt 2 ekstra hjørner til samling af båndet. Det er sgu´et lækkert sæt:-)  De 10 meter bånd er fordelt på 2 gange 5 meter, men har ingen betydning når det alligevel skal klippes og samles i hjørnerne.

Man skal være lidt omyggelig med klip og samling af båndet. Men de sidder rigtig fint i hjørnet og er helt skjult under skabskanten når de er monteret.

Selve båndet er let at montere med den selvklæbende bagside. Min største udfordring var at få det til at sidden under opvaskemaskine. Den åbner lidt dumt. Var nødt til at trække båndet 10 cm højere op under opvaskemaskinen, det giver et lidt anderledes lysskær lige der. Men ok, sådan er det ! Båndet har masser af lyseffekt til formålet, men det kan skrues op og ned i styrke. Det bliver nok mest de hvid, blå, grønne toner vi kommer til at bruge. Det røde er lidt porno :-) Måske sjovt til nytår.

 


Proff. GDS arbejde skal man ikke ta´ fejl af ;-)

Jeg skimtede lige at man kunne lave program. Det kunne se festlig ud.

Hvordan får man så lige opvasker ud ved reperation. Nå nej man skal ikke komme med bekymringer


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
He he god pointe med opvaskeren :-) Skulle det ske må jeg hive båndet af på det stykke hen til hjørne samlingen. Fikse min opvasker og montere et nyt stykke bånd. Har nemlig ca.3 meter i overskud ;-)

Proff. GDS arbejde skal man ikke ta´ fejl af ;-)
Har brugt mit LED bånd langs køkken soklen nu i godt en uges tid. Er super glad for det. Det er super flot stemningslys i køkkenet om aftenen. Kunne dog godt tænke mig at udvide det til et sensorstyret lys så det tænder af sig selv om aftenen når der er aktivitet i rummet :-)

Proff. GDS arbejde skal man ikke ta´ fejl af ;-)
Ser godt ud alt sammen. Vi har forsøgt med LED-bånd fra jem & fix, men desværre holder limen på dem ikke særlig godt

Det kan dog klares med nogle ledningsholdere - så hvis du skal sætte dem skjult, er det helt perfekt at købe dem - de koster trods alt ikke nær så meget - men fås kun i længder af 3 meter

Godt med lidt hjaelp
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også