Skur med ensidig taghældning og hældningsgrad

Hej
Vi ønsker at opføre et skur (på 42 kvm) der har 3,5 meter høj væg på på forside og 2,5 meter høj væg på bagside - det skal være 6 meter. Hvordan beregnes hældningsgraden?

Et andet spørgsmål.
Vi ønsker at bygge det i i skel så nabo får bagsiden af skuret som hegn ind mod deres have (skuret bliver 7 meter langt) dvs de får et hegn der er 7 meter langt og 2,5 meter højt,

Hvis vi ikke får dispensation til at bygge så højt i skellet (da det jo overstiger de tilladte 2,5 meter i højden på de 2,5 meter der skal være fra skel til bygning (hvis det ikke lå i skel) hvad anbefales det så at hældning skal være når det er tagpap?
For så må vi regne os frem til en løsning hvor både hældningsgrad og højde på bagsidevæggen overholdes.. Håber ovenstående giver mening for nogen, og at I kan komme med feedback .


En sidste ting. I følge bestemmelser kan vi læse at vi mand må have 12 meter bygning nær skel (tættere på end 2,5 meter). Vores garage er fra 1964 og er 9 meter lang og ligger kun 1,9 meter fra nabo A
Det skur vi ønsker at bygge skal ligge i skel til nabo B og er 7 meter langt = vi overstiger det tilladte - har nogen erfaringer med dispensationer - vi bor i Hillerød kommune.

På forhånd tak
Birgitte.

Venlig hilsen Birgitte
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Som jeg forstår det er den ene bygning 1,9m fra skel og den nye i skel. Det kræver som du selv skriver dispensation, hvilket kan blive lidt svært. Det er netop krav om brandbeskyttelse der er en af grundene til at man kun må bygge ind til skel i den ene side. Brænder der et hus, skal det ikke tag hele gaden/byen med, som det skete ved Københavns brand i meget gamle dage.
Ved tagpap kan du have helt fladt tag, men det anbefales at der er lidt hældning til afløb. Og nedløb kan være midtpå.
Du skriver at huset er 6 m bred 2,5 og 3,5 m høj . det giver så en stigning på 1 m på 6,0 m
Det giver en hældning på 9,5 grader


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Rør til afløb/faskine kan gå langs gavlen. Men det er naturligvis det yderste af konstruktionen der skal blive inde på ens egen grund, hvis der kan opnås dispensation. Det kan godt misforstås da du i starten skriver (bagsiden af skuret som hegn ind mod deres have)


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Jeg talte med naboen igår. Vi sætter tagrende op på "deres side" = bagvæggen af skuret og den føres så ind på vores grund - vi får 2,5 meter til bagboens hegn - det kan bruges til faskine - regnopsamlertønde mm

Venlig hilsen Birgitte
Det er altid fint at tale godt med naboer, men i det lange løb giver det færrest problemer også at have papirerne i orden. Der kan jo udtænkes man scenarier med hensyn til naboer, der kan jo komme nye, der har en skarpere holdning til skel m.m.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Vi har også aftalt med naboer at vi vedhæfter underskrevet dokument fra dem hvor de siger ok til det aftalte. Min tanke er at kommunen så kan se at vi har været i dialog med naboen inden vi sEndte ansøgningen
Vi får at se :0)

Venlig hilsen Birgitte
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis