Klinkker i entre og vådrum

Vi har for 7 måneder siden, fået lagt nye gulvklinkker i entre og badeværelse. Men fugerne mellem klinkkerne i entreen er meget porøse, dvs man stille og roligt kan kradse fugen væk, andre steder er den gået løs af sig selv. Nogle steder kan man høre klinkkerne virker hule, hvis man banker på dem. Ude i badeværelset er det samme problem og der er heller ikke udført en såkaldt vådrums fuge inde i brusekabinen langs gulvet og ved afløbet i midten. Der er heller ikke udført en silicone fuge langs badeværelse gulv og væg. Muren siger det ikke kan være anderledes. Skal vi gå til byggaranti med sagen. Ville gerne lige høre om der er nogle herinde som kan give en forklaring på hvordan det skal være .
Venligst Rico
Vi har for 7 måneder siden, fået lagt nye... Vis hele indlægget
31 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
inden du begynder at lave klagesager osv, bør du først henvende dig til den håndværker der har lavet det, så han har en chance for at rette op på det. Det gavner også din eventuelle sag, at du har givet ham en eller flere chancer.
Smag og behag.

Personligt kunne jeg aldrig finde på at mørtel fuge.

mvh
Jeg er selv murer og jeg vil heller aldrig bruge en fast fuge. En gummifuge skal skiftet hver 2. år. Det kan være de ikke bliver skiftet fordi bygherrerne ikke bliver informeret/vejledt nok om produktet.

Med venlig hilsen
Martin Hjordrup Hansen.

Bygningskonstruktør / projekterings,- IKT- og Procesleder. Bygningsdesign.

Ingeniørfirmaet 
FJERRING A/S
Slagelse.
Hvorfor skulle en gummi/siliconefuge partout skiftes hvert andet år hvis den opfylder sin funktion?

Jeg er udmærket klar over at antimugbehandlingen er virkningsløs efter den tid, men det er jo ikke ensbetydende med, at der kommer angreb af mug/skimmel.
Annonce
Ingen og jeg gentager gerne INGEN af dem jeg kender får skiftet fuger hver andet år, eller hver 5 år for den sags skyld.

De fleste ved faktisk ikke at elastiske fuger skal udskiftes jævnligt, og derfor bliver de heller ikke skiftet.

Enig med Orla, så længe fugen er intakt ville jeg heller ikke skifte den, er det et badeværelse med god ventilation og gulvvarme, er skimmel normalt ikke et problem, heller ikke efter fugen har mistet sin antigmugbehandling.
De bløde fuger har en begrænset levetid og skal derfor skiftes ud med nogle års mellemrum. Det er svært at sige præcist, hvor længe de kan holde, alt efter om de bliver vedligeholdt eller ej.

Så de 2 år er i et slemt tilfælde hvis de ikke bliver rengjort.
Heller opdage små revner for tidligt end for sent.

Med venlig hilsen
Martin Hjordrup Hansen.

Bygningskonstruktør / projekterings,- IKT- og Procesleder. Bygningsdesign.

Ingeniørfirmaet 
FJERRING A/S
Slagelse.
Enig, men folk kigger ikke rigtigt efter revner i bløde fuger, men en revne i hårde fuger lægger folk sjovt nok hurtigt mærke til.

Der er også stor forskel på en billig sanitet silikone og en ordentligt vådrums silikone, men her sparer nogle jo også penge.
Hej alle sammen :-) Skylder lige at komme med en orientering. Håndværkeren har nu været og besigtige det hele og han siger der er nogen galt med fugemassen. Så det hele skal laves om! Jeg kan dog ikke rigtig blive klog på vådrumssikring. Han siger det er en ombygning og at det er andre regler i dette tilfælde. Jeg mener dog stadig der skal være vådrumsmembran i bruse afsnit! Ligesom der også bør være "smøremembran i gulvafløb på badeværelset. Han har indvilget i at udføre vådrumsfuge hele vejen rundt i badeværelse og i bruseafsnit, da det er Gulv med varme, og da gulv/væg kan "arbejde". Så langt er vi da kommet. Men nu skal jeg have vådrumssikringen på plads. - 1. Skal han dokumentere der er udført vådrumsmenbran i bruseafsnit. 2. Skal rist/gulvafløb i badeværelse og bruseafsnit, ikke være plant med gulv. 3. Skal der være smøremembran på disse afløb.

Håber nogle af jer specialister kan svare på dette :-)

Venligst
Rico
Hej.
Der skal udføres vådrumsikring på et helt gulvareal hvis der er en gulvrist. også selv om det er ombygning.
Du kan kræve, for din egen skyld, at han skal dokumentere at det er lavet ordenligt for eksempel foto af det overordnet gulv. samling ved afløb og hjørner.
kan ikke helt forstå spørgsmål nummer 2? men hvis han har lagt selve rist delen længere nede en 2 mm under gulvflisens overflade. synes jeg det er utrolig forkert gjort. jeg plejer at ligger risten 1-2 mm under gulv højden.
ved renovering hvor det gamle afløb stadig sidder i plejer man at lægge vådrumsmembranen ned i afløbet for at lave en tæt og holdbar membran.

Med venlig hilsen
Martin Hjordrup Hansen.

Bygningskonstruktør / projekterings,- IKT- og Procesleder. Bygningsdesign.

Ingeniørfirmaet 
FJERRING A/S
Slagelse.
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også