Skrevet af Håndværkeren på 20 mar 2014 07:55
Jo Fabrin, det har du da til dels ret i, du ved dog godt at en væske der er opvarmet ikke skal tilføres de store mængder energi for igen at afgive varme over længere tid end den bruger energi på.
Et eks. når du koger kartofler har du fuldt blus på gryden ind til det koger, så skrues der ned for energiforbruget og vandet i gryden fortsætter med at koge. Jeg går stærkt ud fra at princippet er det samme i en olie radiator.
Jeg mener ikke, du har ret i dine betragtninger med olieradiatoren. Der sker det, at du varmer olien op, indtil den har en temperarur, hvor den afgivne varme er lige så stor som dem den optagne. Når du så slukker igen, afgives varmen igen, indtil temperaturen er lige som omgivelserne.
Med hensyn til kartoflerne, så sætter du fuldt blus på indtil de koger, og derefter skruer du ned for varmen, så de lige kan holde sig i kog. Den optagne energi fra kogepladen er så den samme som den energi der afgives til kartoflerne og omgivelserne.
Grunden til, at du skruer op i begyndelsen, er jo, at det skal gå hurtigt med at bringe kartoflerne i kog.
Chr. du har da så absolut i dine betragtninger angående temp. Angående lugten kommer den jo fra det støv, som brændes af når radiatoren tændes. Til gengæld er panelradiatoren hurtigere oppe og nede i temp. end olieradiatoren.