Vandbesparelser

Hjælp, jeg og min familie er ved at blive ruineret 

Vi bor i et 9 år gammelt hus, som holder godt på varmen. Vi har varmepumpe med jordvarme som kilde. Så der er ikke så meget at hente der, mener jeg. 

Men det er udgiften til vand, der er eksploderet de sidste to-tre år. Vi har tre børn på 6, 11 og 14, og de bader og bruger vand, så det er en lyst (hvis man bare ikke var den, der skulle betale for det). Hvordan får jeg  "banket" nogle gode vaner ind i hovedet på dem? Jeg synes, mine spareprædikener preller af på dem som vand på en gås
Min kone er heller ikke meget for at ændre sine dyre vandvaner. 

Og her er mit spørgsmål: Findes der dimser eller andet, der effektivt kan hjælpe med at få vandforbruget ned? Det må ikke koste en bondegård, for vi har ikke de store penge at investere. Måske I bare har nogle gode råd til, hvordan man lykkes med en vandspareindsats? 

Det hele bliver ikke bedre af, at vandet hos os er meget dyrt, og det stiger hvert eneste år. Så hjælp, please!



Thor H
Hjælp, jeg og min familie er ved at blive ruineret... Vis hele indlægget
21 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg har altid undret mig over, at vi i danmark bruget fint rent drikkevand til at skylle ud i lokummet 

For et par år siden var en af mine venner ved at bygge nyt hus, og han ville gerne lave en regnvands tank til wc skyl. Kommunen modsatte sig dette, da de mente at det kunne "løbe baglæns" og forurene drikkevandet 

MHT spare vand, så havde vi i vores sidste hus en spand stående i bruseren, den kunne næsten blive fyldt med vand(efter 2 bade) bare fordi det varme vand var længe undervejs(gammelt hus).
Det vand blev så brugt til andre småting som potteplanter og i bryggerset når jeg skulle vaske fingre, efter at have været i haven...

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Vi mangler stadig at få svar på, hvor meget vand jeres familie bruger. Det er jo muligt, at børnene og fruen allerede gør alt hvad de kan for at spare, og du ikke kan komme længere ned.
Lad os få nogle tal på bordet, så vi har noget at sammenligne med.

Mit personlige forbrug er på ca. 110 l/døgn, hvilket vist ca. er gennemsnittet. Jeg gør ikke noget specielt for at spare på det.
Hej
Citat "Det første du skal gøre er at sætte en seddel op, hvorpå der ugentligt skrives el- og vandforbrug med fra tælleren. Det er meget lettere at argumentere for/imod et overforbrug med konkrete tal"

Der findes et udemærket system til at registrere forbrug af el og vand og det er gratis at benytte det - samtidig kan man trække det over i et regneark og på den måde hele tiden kontrollere forbruget - prøv at kigge her : http://www.minmaaler.dk/Start.aspx
har selv benyttet det med stor gavn i flere år
Hilsen Polobjørn

"AUTOELEKTRIKEREN"
Den skal jeg se om ikke jeg kan vinde tilslutning til hjemme hos Fruen.

Chr.

Selvrensende filter = et filter du selv skal rense.

Bankrådgiver = Rådgiver banken om, hvor mange penge de kan plukke kunden for.

Alt hvad jeg gør er forkert. Deri går jeg aldrig galt.

Mht at lukke for vandet, så er det noget jeg har praktiseret.

Da vores knægt kom i den alder, hvor han gik fra at været et stinkende møgsvin til at skulle tage lange bade, og jeg ikke kunne tale ham til fornuft, lukkede jeg for det varme vand nede ved fyret. Jeg var nådig og lod det kolde vand være til disposition. Det var kun nogle meget få gange, det var nødvendigt! 
Jeg kan ikke sige mig fri for at jeg nød situationen bare en lille smule

Nu vi er i mindernes vold, blev jeg da også lige af Chr's beskrivelse af det lille gode barns gode intentioner, mindet om min egen ungdom.
En dag, hvor jeg stillede med ugesedlen for de arbejder jeg havde udført i hjem og mark, mente jeg lige, at min gamle fader trængte til en moralsk opsang. Det var i de dage, hvor Martin Luther King rejste rundt i USA med sit budskab om negrenes ilde vilkår. Jeg mente så, at min gamle fader burde sende nogle penge til dette ædelmodige projekt. Den gamle kom så med en dum udtalelse om, at hvis jeg ville donere min ugeløn, så ville han da gerne doble op og så kunne vi i fællesskab donere.

Da sluttede min socialistiske løbebane, nemlig den med at det er så uendelig meget let at være god og gavmild med andres penge.


Med venlig hilsen
ktm

 

Annonce
Hej.
Forbrug er en sjov størrelse.
Da vi boede i en campingvogn i 1 1/2 år brugte vi 20 - 30 liter vand pr. døgn.
varmt vand i vasken, brusebade osv.
To voksne og en treårig.
Jeg ved det, for jeg bar det til.
Og det var i vinterhalvåret uden andre faciliteter.
Det var så plus vasketøj, kun personligt forbrug.
Der er en tendens til, at man tager hvad der er, måske med et vist socialt hensyn, men det sker at der først lukkes ned for det varme vand når det bliver køligt.
Sidste år brugte vi 90 m³ til tre voksne, den ene en stor teenager.
Derfor er jeg tilhænger af en 30 l vandvarmer til badet
Når man er vant til at campere, bliver man vant til at forsyningen af varmt badevand er afhængigt af den mønt/polet der er kastet i automaten, og skal det forlænges, er det ud på gangen i en fart med mønten i hånden. Jo jo
 
mvh

 varmetossen

Passer fint med det forbrug, Klaus. Vi bruger ca 60-65 m3 p.a, 2 mennesker.
Så din teenager er ikke den værste!

Når vi er på camping, koster et varmt bad i campingvognen ca. 5 liter per person. Der har vi en 10 liters gasvandvarmer, som så rigeligt klarer opgaven. Vi bruger ca. 30-35 liter i døgnet inkl. opvask og toilet, men ikke tøjvask. Jeg ved det også på den hårde måde, idet jeg bringer det til og fra.

Med venlig hilsen
ktm

 

Hej.
ktm, et år fik jeg sat en revnet spand under afløbet

mvh

 varmetossen

Skrevet af ktm på 20 dec 2013 04:18

Når vi er på camping, koster et varmt bad i campingvognen ca. 5 liter per person. Der har vi en 10 liters gasvandvarmer, som så rigeligt klarer opgaven. Vi bruger ca. 30-35 liter i døgnet inkl. opvask og toilet, men ikke tøjvask. Jeg ved det også på den hårde måde, idet jeg bringer det til og fra.
Var der ikke noget med at du skulle have fat i et åg til din hustru?
http://www.lav-det-selv.dk/Forum/aft/180214

Chr.



Selvrensende filter = et filter du selv skal rense.

Bankrådgiver = Rådgiver banken om, hvor mange penge de kan plukke kunden for.

Alt hvad jeg gør er forkert. Deri går jeg aldrig galt.

Skrevet af Klaus Lundstedt på 20 dec 2013 09:11
Hej.
ktm, et år fik jeg sat en revnet spand under afløbet

mvh

Ajjj, hvor uheldigt!!

Med venlig hilsen
ktm

 

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis