spørgsmål om stort elforbrug

 Følg tråden
speddy
speddy
Indlæg: 265
Postnr: 7430
speddy speddy
Hvis termostaten er gået i køleskabet eller fryseren er gået, så det kører hele tiden, vil det også give et grimt ekstraforbrug - check temperaturen.
Men ellers, som der var en der sagde tidligere, så kig på måleren og sluk en gruppe / apparat af gangen for at finde fejlen.
Du kan også købe en energimåler hos Harald-Nyborg og checke forbruget med den...
Udvikling af embedded elektronik til industrielle løsninger: www.FAVetronics.dk

ktm
ktm
Indlæg: 8655
Postnr: 4540
ktm ktm
Jeg har også meget trist erfaring med at have el-patronen tændt i min 160 ltr. VVB, SAMTIDIG med at cirkulationspumpen kørte til det øvrige anlæg. Som flere andre er inde på, ville jeg også have opmærksomheden henledt på VVB også selv om det ikke er åbenbart indlysende, hvad der sker.
I mit tilfælde kan jeg ikke opvarme vandet med EL uden at hive det varme vand ud via cirkulationspumpen. Og så bliver det dyrt, meget dyrt.

Vi bruger ca 4500-5000 Kw i et hus på 300 m2 + værksted, der dog ikke bruges meget, og det bebos af 2 folkepensionister. Vi har også alle de nævnte strømslugere og mere til, bruger køkkenet og maskinerne der langt over middel.
Til gengæld har vi spare- og LEDpærer alle vegne, hvor det er muligt.
Jeg fyrer med træpiller og fyret kører kontinuerligt hele den kolde periode og vi opvarmer ALDRIG vand med el-patronen i VVB, ALDRIG! Stikket er simpelthen fjernet.

Dit forbrug lyder helt vildt, og der er for mig slet ingen tvivl om, at der er noget rivende galt.

Med venlig hilsen
ktm

 

Svend Høst
Svend Høst
Indlæg: 722
Postnr: 2610
Svend Høst Svend Høst
Dit elforbrug 3216Kwh her i 2013 svarer til næsten 30Kwh i døgnet eller 1.2Kwh i timen døgnet rundt..........eller som en pæn stor varmeovn bruger , prøv at koble HPFI afbryderen ud , og dermed afbryde for strømen til huset , hold øje med måleren i den næste time , den skal absolut stå helt stille , hvis den gør det , så er der noget galt med din installation /brugsgenstande...................hvis den bevæger sig, er der en fejl på måleren.........
   elektriker fra jævnstrømmens tid
ibib
ibib
Indlæg: 104
Postnr: 2635
ibib ibib Trådstarter
Det prøver jeg

ibber

akselj
akselj
Indlæg: 1748
Postnr: 8362
akselj akselj
Er der cirkulatonspumpe på det varme vand?
Det kan give et stort varmespild, prøv at slukke varmtvandsbeholderen en weekwnd hvor i ikke er hjemme og sammenlign forbruget med nogle dage hvor den er tændt.
jenshøj
jenshøj
Indlæg: 2357
Postnr: 4800
jenshøj jenshøj
Der kan også være fejl på måleren. Har du fået skiftet den efter forbruget et steget?
Løse forbindelser i installationen kan også give ekstra forbrug.
Hvis du ikke kan finde en forbrugsgenstand, som bruger for meget (ved at koble dem ud en ad gangen som andre foreslår), så få en elektriker til at måle din installation igennem.
For du bør ikke have så stor forbrug, og forbruget skal i hvert fald ikke fordobles over få år, hvis der ikke er ændret i brugsmønstret.
Maleren.
Maleren.
Indlæg: 200
Postnr: 8800
Maleren. Maleren.
Er der ikke også noget med at elmåleren kan springe tal over??

altså feks måleren står på 24999 kwh og skal skifte til 25000 men springer over på 26000 kwh, det kan ske med de gamle målere i hvertfald :-(

måske også med de digitale

En god bund er det bedste for et pænt stykke arbejde.

akselj
akselj
Indlæg: 1748
Postnr: 8362
akselj akselj
Jeg har ikke hørt om at de digitale målere kan springe over.

Har du aflæst måleren regelmæssigt gennem årene, eller har du kun en hvert år?

Det er en god ide at aflæse alle målere hver eller hveranden måned, så opdager man hvis der pludseligt sker ændringer, og står stærkere hvis det er måleren der er defekt.

Har du tænkt på at låne en forbrugsmåler, elselskaberne har nogle som sættes i en stikkontakt så man kan måle om en brugsgenstand har for stort forbrug, det er godt til køle- og fryseskabe som man ikke bare kan slukke.

Prøv at aflæse hver dag og sammenligne normale dage med dage hvor der ikke er nogen hjemme og alt unødvendigt er slukket.
ibib
ibib
Indlæg: 104
Postnr: 2635
ibib ibib Trådstarter
Har nu slukket for elpatronen i varmvandsbeholderen om natten og om dagen , så den nu varmer når vi er hjemme og sat cirkulationspumpe en hastighed ned.
kan se på seas hjemmeside hvor meget strøm jeg bruger i døgnet. så i morgen kan jeg se om der er sket en ændring ved at slukke for ovennævnte.

Får desuden en elektriker ud i næste uge til at gennemgå det hele.

ibber

akselj
akselj
Indlæg: 1748
Postnr: 8362
akselj akselj
Prøv at slukke cirkulationspumpen helt, hvis rørene ikke er godt isolerede køles den brugsvandet selv om der ikke bruges noget, prøv at mærke på fremløb og retur.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

 1. Elforbrug
  Lav-Hus
 2. Højt elforbrug med Jordvarme
  Grøn energi og sparetips
 3. Energimåling/kwh af varmepumpe
  Belysning
 4. Elforbrug genvex energy 1
  Grøn energi og sparetips
 5. Vi bruger ikke...
  Over hækken