Er myndighedstegning nødvendig? Byggetilladelse.

Hejsa!

Det her er vores første byggeri der involverer kommunen og et større pengebeløb til en tømrer, så jeg er lidt på bar bund. 

Her er situationen:
Vores murede udestue skal laves om til beboelse, så murerne skal isoleres (indvendig) og der skal laves nyt tag (tagpap), men vi beholder de eksisterende spær regner vi med. 

Lofthøjden mangler ca. 10cm for at leve op til reglerne. Jeg har snakket med kommunen som stort set sagde at strengt taget SKAL der ikke være 230cm lofthøjde, sålænge "rum følelsen" er god nok, men jeg skulle stadig søge dispensation om det. Jeg tror derfor godt vi kan få den dispensation. 

Nu kommer problemet så: Byggetilladelsen.

I byggetilladelsen skal der vedlægges tegninger, og der står "tegninger skal være målsatte og målfaste". 

Først og fremmest, hvad betyder helt præcist "målsatte og målfaste"?  

Dernæst, tømreren har tilbudt at lave myndighedstegninger for 7000 kr, men det synes jeg er mange penge for en bygning som allerede *er* på BBR'en, og hvor den eneste forskel er at vi isolerer murerne indvendigt.  Og hvis vi nu får afslag på byggetilladelsen, så er gebyret for den - plus pengene for myndighedstegningerne, spildte.

Er det tilstrækkeligt at jeg selv tegner op og skriver mål på, eller *skal* vi have fat i tømreren og få lavet de myndighedstegninger? 

I tilfælde af at lofthøjden skal hæves, så kan jeg forstå at det vil være nødvendigt med tegningerne, for så skal der laves lidt om i tagkonstruktionen, måske loft til kip e.l. 

Alternativt, findes der folk der er værd at betale for at få rådgivning i forhold til tømrer og kommune/byggetilladelse?  
Hejsa! Det her er vores første byggeri der... Vis hele indlægget
11 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Det skriver de desværre ikke noget om: http://www.horsens.dk/Borgerinfo/BoligOgByggeri/Byggeri.aspx

Jeg må prøve at ringe til dem og høre nærmere om præcis hvad de har behov for.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis