SIEMENS OPVASKEMASKINE VASKER "TØRT"

 Følg tråden
Tråden er låst
Bondejogger
Bondejogger
Indlæg: 6
Postnr: 7184
Bondejogger Bondejogger
Jeg har tidligere været igennem præcis samme procedure, men nu (efter ca 1 år) er den gal igen. Maskinen "hugger", når den tager vand ind. Kan man ikke forhindre det sker? Forebygge det? Det er uden tvivl kalk der er en del af årsagen. Maskinen kørte fint i tre-fire år, indtil vi kom på vandværk, hvormed vi fik kalk :-). Tænker om man kan få noget syre kørt ind sammen med indløbsvandet?
Lars Astrup
Lars Astrup
Indlæg: 1
Postnr: 8220
Lars Astrup Lars Astrup
Hej alle

Jeg har udskiftet hele den "snaskede" del.
Men kan ikke få maskinen til at pumpe vand, ind i maskinen. (Der ligger ikke kan i bundkaret)

Nogen som har været ude for det samme?

Mvh
Lars
Lars
FolkeRFR
FolkeRFR
Indlæg: 14
Postnr: 1264
FolkeRFR FolkeRFR
Det ser ud til, at du er dagens guttermand i skysovs.. :-) 'Ser ud til' fordi, jeg endnu mangler at se en vask køre færdig, men det lover sandelig godt ;-)
Blev ellers nervøs, da jeg efter nogle timers arbejde havde samlet dyret og startede det og hørte den nedslående lyd af pumpen der bare kører og kører - tørt i tørt :-(
Men efter reset og kørsel på grydeprogrammet, ser det (lyder det) til at vi er på vej mod succes :-D

Chrikke, du er en sand helt!
- det skulle jeg allllldrig have fortrudt...
jakob356
jakob356
Indlæg: 137
Postnr: 1400
jakob356 jakob356
Hej tak for den fine guide.

Jeg har 2 gange oplevet at magnetventilen til højre af de to under vandtanken - kan ses nederst til højre på billede 4 ovenfor - rustede til og ikke ville reagere. Jeg skruede den ud og rensede den for rust, kalk og snavs med eddike og grydesvamp, og satte den i igen. Og slap så for "1 minut tilbage på display og dårlig vask" fejlen på vores Siemens opvaskemaskine af cirka samme slags.

Hav en klud/viskestykke parat, til hvis der kommer lidt vand ud sammen med ventilen.
Kør gerne en "reset" inden, så maskinen så vidt muligt selv pumper så meget vand ud den kan.

Ventilen kan skilles ad i cylinder, "patron" og fjeder, hvis man er lidt forsigtig, så man rigtig kan komme til.

1987 Finngulf 28 "S/Y Capricorn", Christianshavns Kanal.
1977 BMW R75/7, tidligere politimotorcykel
1962 Porsche 356, ligner den i "Baronessen fra Benzintanken"
- Plus diverse andet gammelt skrammel og mekanik...

Chrikke
Chrikke
Indlæg: 47
Postnr: 3400
Chrikke Chrikke Trådstarter
De' Herrer!
Tusinde tak for ros og ekstra tilføjelser om magnet ventil. Min maskine har kørt fint siden mit indlæg for 2 år siden, men lur mig om jeg ikke snart skal til det igen. Siden dengang er Lav det selv jo blevet endnu mere populært - der har lige været TV udsendelse "Penge" om reparationer hvor de henviser til et reservedels firma der ligefrem giver telefon support til hjemme reparationer af hvide varer :-)
Chrikke
henrikh29
henrikh29
Indlæg: 677
Postnr: 9400
henrikh29 henrikh29

Udførte samme rensning i dag på vor Siemens opvasker model SE60T393 fra 2008.

Den var nu ikke voldsomt tilsnasket men den har på det sidste ikke vasket for godt. Det er som om servicen får en mat overflade, som der sidder kalk eller andet på det. Tanker var derfor, at afkalkningsanlægget var snasket til, så den ikke får salt. Den "kalder" nemlig ikke på salt (og afspændingsmiddel) mere, som vi synes den gjorde før.

Har nu kørt en opvask og synes ikke det er blevet bedre. Vil nu prøve at tømme saltkammeret og se om der sidder en prop i kammeret. Kunne ikke komme til det fra venstre side af maskinen - kun se det. Så det må blive indvendig fra inde i selve "opvaskerummet". Eller ?

Da jeg rensede afkalkningsanlægget lagde jeg mærke til, at der i vandbeholderens øverste venstre hjørne (se billred, de dog er binlet 90 gr forkert) er en sort plastic-dims, der var snasket til. Den fik jeg renset. Nogen, der ved, hvad dens funktion er?

Maskinen tager fint vand ind i kammeret på siden og tømmer det også ud i maskinen hurtigt.

 

henrikh29
henrikh29
Indlæg: 677
Postnr: 9400
henrikh29 henrikh29
Og noget andet, hvad er funktionen af den blå plasticdims på de runde plasthus, der ses på Chrikkes sidste billede i starten af tråden. Den aktiverer tilsyneladende en microswitch. Jeg fulgte en hel vask uden at se den lave noget som helst.
Chrikke
Chrikke
Indlæg: 47
Postnr: 3400
Chrikke Chrikke Trådstarter
Hej Henrik,
Jeg beklager at du ikke har fået et svar fra nogen - jeg kender desværre ikke svarene på dine spørgsmål. Men jeg kan se at den blå dims, som du omtaler, aktiverer microswitchen i den video jeg har linket I mit oprindelige indlæg - se ca 20 sekunder inde i videoen... mvh Chrikke
Chrikke
henrikh29
henrikh29
Indlæg: 677
Postnr: 9400
henrikh29 henrikh29
Tak Chrikke.
Jeg mener at have Googlet mig til, at det er en overløbsventil. Det passer også meget godt med at den aktiveres i din video, hvor du skriver "Lækage pga. tilstopning". Sikkert derfor jeg ikke så den lave noget = ingen lækage.
Chrikke
Chrikke
Indlæg: 47
Postnr: 3400
Chrikke Chrikke Trådstarter
Hej Henrik, - ja, det giver mening. Jeg undrer mig dog over at der ikke sker noget aktivt i maskinen, så som at vand tilførslen stoppes, når ventilen bliver aktiveret...
Chrikke
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.