Mondeo 2.0, 97 ABS/antispind lyser

stenstrup
stenstrup
105 4573
Nu driller den gamle møgspand igen. I løbet af vinteren er ABS- samt antispindslampe begyndt at lyse. Det pudsige er at ABS´en virker fint, det er kun antispind der ikke virker. Har fået læst fejl ud, som siger defekt kreds VF og VB. Hvordan kan ABS´en virke hvis der er fejl på to følere? Mekkeren vidste ikke lige uden at skulle måle noget mere. Nogen forslag herinde?? Evt. defekt ABS modul??
13 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
ktm
ktm
8848 4540
Er dine hjul/dæk alle absolut lige store?
Er der et der er slidt betydeligt mere end de andre, har du balladen.

Med venlig hilsen
ktm

 

ktm
ktm
8848 4540
Er dine hjul/dæk alle absolut lige store?
Er der et der er slidt betydeligt mere end de andre, har du balladen.

Med venlig hilsen
ktm

 

stenstrup
stenstrup Trådstarter
105 4573
De er lige store og slidt rimelig ens. Hvor meget/lidt drejer det sig om før end balladen kommer??
Annonce
Annonce
ktm
ktm
8848 4540
Det er svært at sige, men jeg har et par gange haft problemet på mine Mondeoer. Men der var nu også tale om en smule forskel på dæktyperne.
Det var så galt, at ESP eller hvad det nu hedder, gik ind og bremsede vognen ned. Konen var meget vred over at jeg havde sendt hende afsted i vognen. Jeg mente jo nok, at hun bare kunne trykke på kontakten og koble skidtet fra.

Med venlig hilsen
ktm

 

stenstrup
stenstrup Trådstarter
105 4573
Så ved jeg ikke hvad det kan være. Synes i hvert fald det er underligt at ABS virker men antispind ikke virker. Samtidig med at lamperne lyser??
henrikh29
henrikh29
709 9400
Det kan sandsynligivs være forbindelsen til ABS følerne, der sidder ved hjulene. Enten selve ledningen eller selve føleren, der er defekt.

Har haft samme problem 2 gange på min Mondeo 2007 - begge gange ledning slidt gennem fordi den på denne årgang sidder i klemme bag plastic-inderskærmen. ABS-lampe, ESP-lampe og bakkestarts-assistance meldte fejl. Dette fordi de bruger alle de samme ABS-følere.

Værkstedet kan udlæse fra bilens computer præcis, hvilken føler/ledning det er galt med.
Annonce
stenstrup
stenstrup Trådstarter
105 4573
Jeg har fået den målt på værksted, VF og VB føler kreds brudt. Men igen burde ABS ikke virke når en eller flere følere er defekte. Og ABS virker fint. Derfor hælder jeg mere til noget med antispindsmodul eller hvad sådan noget hedder. Men værkstedet havde ikke noget direkte svar, førend de havde målt noget mere på bilen. Men jeg ville lige prøve at høre flere idéer inden jeg afgør hvad der skal ske med bilen. Der skal ikke ofres 5-6000 kr på et eller andet, som måske er en fejl eller måske ikke. Så skal den bare køre videre og så skrottes ved næste syn.
stenstrup
stenstrup Trådstarter
105 4573
Har idag fundet ud af at ABSen kun virker i højre side. I venstre side blokkere hjulene. Bremsede hårdt op på en grus vej og der var tydelige spor i venstre side og ingen i højre....
R623
R623
43 2100
Ja det er underligt, at ABS virker på et par af hjulene - hvad er det for et fabrikat det ABS system?

Det er nemt at finde en følerfejl - hvis du har et lille multimeter der kan måle modstand, så prøv at mål modstanden - er den "0" så er den sikkert færdig (bosch anlæg plejer at ligge på 1000-1100 ohm)

Du kan købe nye sensorer på ebay - de engelske udbydere er billige ca. 30 GBP pr stk  - så for 600 kr er I godt kørene igen

Hilsen Michael
henrikh29
henrikh29
709 9400
VF og VB følerkredsløb brudt. Og det passer jo med, at den blokerer i venstre side. Så nu mangler du bare at finde ud af, om det er ledningerne eller følerne, der er defekte. Men at både for og bag skulle være gået på en gang er lidt underligt - men kan vel ske.

En pludselig indskydelse: Du har vel ikke kørt igennem en trærepøl eller lignenden med venstre side af bilen, så du kan have fået noget skidt slynget op på følerne i venstre side. Så de ikke kan se/føle, at hjulet løber rundt. Let at konstatere ved at tage hjulene og checke at følerne er rene.
Der er yderligere 3 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Populært lige nu

 1. Gulvvarme, kolde gulve men 22c i "luft temperatur"
  Fyr og opvarmning (læst 179 gange)
 2. Stikkontakt
  Belysning (læst 334 gange)
 3. Placering af teknikrum
  Lav-Hus (læst 189 gange)
 4. Elbiloplader uden abonnement
  Lav-Hus (læst 517 gange)
 5. Bøvl med varmen i sommerhuset
  Fyr og opvarmning (læst 168 gange)
 6. Loftbrædder
  Lav-Hus (læst 343 gange)
 7. Smæld / pop(?) i hus
  Lav-Hus (læst 304 gange)
 8. Øverste eller nederste rem i vatter
  Lav-Hus (læst 246 gange)
 9. Thermofelt under plankegulv?
  Lav-Hus (læst 356 gange)
 10. Hvor meget strøm kan jeg trække fra min forsyning?
  Lav-Hus (læst 33358 gange)

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis

Kort og godt

Lav-det-selv.dk (LDS) er Danmarks største samlingssted for boligejere og gør-det-selv folk. Hver måned besøges LDS over 600.000 gange, af folk der søger råd, vejledning og inspiration om alt fra boligforbedring til hobbyprojekter.

LDS er drevet af et stærkt fællesskab, hvor alle kan bidrage med viden og ideer.

 

Følg med