Reduktion 100x150 mm til ventilation

 Følg tråden
Orla Nautrup
Orla Nautrup
Indlæg: 3434
Postnr: 7870
Orla Nautrup Orla Nautrup
Det er jo ikke for at genere nogen at man laver regler og vejledninger, men det er jo ud fra erfaringer i hverdagen man stiller krav, og så kan det jo være lige meget om man er i gang med en renovering eller nybygning.
Illisher
Illisher
Indlæg: 1742
Postnr: 3600
Illisher Illisher
Ved du hvorfor man ikke længere må lave et emfang, så det blæser ud af væggen? Er det kun for ikke at genere naboer, eller ligger der noget teknisk bag?
hpox
hpox
Indlæg: 4759
Postnr: 8250
hpox hpox
Ved enfamiliehuse er det er vel ikke helt entydigt at ventilationskanler for mekanisk ventilation skal udmunde i højde med tagryggen.

Bla. fordi bygningsreglementet kun fastsætter kravene for naturlig ventilation. Derimod omtales kravene til eventuel mekanisk ventilation ikke direkte i BR10.

Derimod omtales emhætte specifikt:
"Emhætten skal have regulerbar, mekanisk udsugning og afkast til det fri og have tilstrækkelig effektivitet til at opfange de luftformige forureninger fra madlavningen"
Hvis det var et krav at emhætten skulle have udkast ved tagryggen ville dette fremgå.

http://www.ebst.dk/bygningsreglementet.dk/br10_02_id145/0/42
Jesperbha
Jesperbha
Indlæg: 238
Postnr: 2800
Jesperbha Jesperbha Trådstarter
"vækker" lige denne tråd igen. Har besluttet at bore hullet store ved at bruge en boremaskine og en mejsel. Udgangsrøret på emhætten er 153 mm. Hvilken rørgennemføring passer til denne? Er det en alm. 150 mm jeg skal have fat i?

Jesper
Jesperbha
Jesperbha
Indlæg: 238
Postnr: 2800
Jesperbha Jesperbha Trådstarter
Hej igen
Ingen bud på hvilken rørgennemføring jeg skal bruge når udgangen fra emhætten er 153 mm?
Orla Nautrup
Orla Nautrup
Indlæg: 3434
Postnr: 7870
Orla Nautrup Orla Nautrup
Det jeg mener med at emhætten skal føres til rygning, er noget rent håndværksmæssigt, da der så (næsten) aldrig vil opstå overtryk ved afkastet/taghætten, som kan få det til at trække ind/ned gennem emhætten.

Reglen for afkast for en emhætte er, at den ikke må virke generende for omgivelserne, hvilket der er en risiko for ved afkast gennem væggen, hvor det kan give luftgener og give fugtproblemer i udhæng og tagkonstruktion.
Ligeledes vil et 1½ plans hus med tagvinduer/kviste risikere gener med mados ind gennem vinduerne, hvis aftrækket ikke sidder ved rygning.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.