Stepper Driver ?

Hey alle.

Jeg er ny her inde og ville lige høre ang. et par småting. Jeg har for nogle år siden købt et halvt færdigt cnc projekt. det vil sige at bord med X og Y bevægelse der er lavet 60x60cm ca. der mangler dog noget i Z, men det er slet ikke problemet. jeg er udlært industritekniker og har arbejdet som maskinbygger i flere år, så bygningen af det mekaniske er det mindste. Men så kommer der ting som det elektriske, jeg har i sin tid rodet lidt med det, men ærligt så nåede jeg at bygge mit eget lille I/O "LPT" kort, lave lidt programmering til det og så stoppede det ved det. Nu overvejer jeg at springe lidt over det ved at købe dette:

http://www.ebay.de/itm/CNC-3-Axis-Driver-board-handle-controller-Router-kit-/250852922340?pt=UK_BOI_Industrial_Automation_Control_ET&hash=item3a67ffd3e4

Så spørgsmål 1, er såmænd bare om nogen har erfaring med dette kort, og hvis i har! hvad er så jeres vurdering af kortet? Mine motor trækker 1A ved 12V Så der skulle ikke være nogle problemer. Ps. valget er faldet lidt på dette kort da jeg har 2 uni og 1 bio-polar. Jeg har godt nok 4 stk. L297 og 4 stk. L298N IC'er liggende, men orker som sagt ikke til at lave print osv. for at komme videre.

Spørgsmål 2, Mange her inde snakker om at softwaren også koster penge? Er så noget som Mach3 ikke godt nok?

Så sidste spørgsmål 3, Alle de "færdige-byggede" kort jeg har set har kun 3 indgange til limit' det vil sige en til X og Y og Z. Hvorfor er der ikke 6 styk, sådan at der er til X+ og X-, Y+ osv. ? Kopler i dem i serie eller ? Er det fordi at softwaren er så smart at når den rammer limit' så ved den i hvilken retning den kørte sidst og så låser den kun den retning eller? Jeg spørg fordi jeg jo ville håbe at man kunne sætte maskinen til at køre "hjem" til reference punkterne ved netop at køre til limit' ?

Håber ikke det virker som alt for dumme spørgsmål.

11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis du har mod på og evner til at lave de nødvendige små ændringer på kortet som nedenstående tråd på cnc-zone beskriver er kortet godt nok til de fleste små maskiner.
http://www.cnczone.com/forums/general_electronics_discussion/110986-how_i_fixed_my_chinese.html

Tråden omhandler godtnok kortet til fire motorer men fejlen også på det til 3 motorer.

Hvis ændringen ikke laves, tabes der steps i massevis og alle akserne kan ikke køre samtidigt samt motorerne støjer med en irriterende høj lyd.

/Niels

Ja, ok. Det tror jeg så godt lige jeg kan overkomme. Først da jeg så tråden tænkte jeg det bliver ikke det kort.
Han nævner jo 8 problemer. Men faktisk laver han kun 2 ting hvoraf den ene er virkelig simpel.

Men tak, Niels det er netop sådanne input jeg mangler og har brug for.
Jeg køre med det kort det virker nu ok men vil nok gå efter et andet hvis du skal have motor med power
Ok, men du skriver at det virker ok nu. Hvad har DU måtte gøre for at det virker? Ang. Motor så skal jeg jo kun bruge 12V og 1A.
Så der forventer jeg ikke de store problemer. Med mindre du selvfølgelig kan berette om noget andet.

Dette er mit første cnc projekt, så håber faktisk kun at opnå et resultat der kan lave småting. Men havde så
måske tanker om at bygge videre når jeg havde erfaring fra et "billig projekt"

/Henrik
Jeg var for hurtig da jeg gik igang med min router skulle lige læse alt om mit kort og hvordan det skulle stilles ind men efter det køre det super godt rigtig glad for det. lige nu køre det 2 stk 3nm og en 1,85nm så dine skulle den vel også kunne klare
Annonce
Ok, tak Kingwarez. Beslutningen er at jeg køber det kort, syntes også det er lidt lækkert at den betjening følger med ved da godt at det måske er lidt poppet' men da også meget sjovt.
Hvis jeg så senere får brug for mere power så må jeg bygge min L298N på systemet. Eller investere i noget bedre.

Hvad med mine 2 andre spørgsmål ang. Software og limit' ? Er der ikke nogen der kan hjælpe med det?

/Henrik
Mach3 er super godt program men koster næsten 1000,- men det kan også alt.
har også en betjening til min men var et fejl køb for den er til 4 axis og kan ikke køre på mit kort som er 3 axis øv
og det med limit bruger jeg ikke selv for kan ikke finde det kabel som var med i min pakke da jeg fik det og siden ikke kunne finde ud af hvad type det er.
Jeg vil tro at de 3 limit er til x y z mach3 ved nok hvad vej den køre når den så rammer start eller slut så ved den det
Ok, lyder jo fantastisk.
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis