ET lags tagpap tage Helt ny INFO vær venlig at læse det hele

Hørsholm den 7. juli 2011

Pressemeddelelse:

Brancheforening advarer mod discount-tage

Simple 1-lags tagpap-tage øger risikoen for dyre fugt- og bygningsskader

Simple 1-lags tagpap-tage er på fremmarch i Danmark. Det får nu Tagpapbranchens Oplysningsråd til at råbe vagt i gevær. Brancheforeningen frygter, at de simple tagpap-løsninger vil føre til et væld af dyre fugt- og bygningsskader sådan som det skete i 70’erne.

-Det er et problem, ikke blot for bygherrer og boligejere, men også for forsikringsselskaberne og branchen som sådan, siger direktør i Tagpapbranchens Oplysningsråd, Tommy Bunch-Nielsen.

-Gennem de sidste 30 år har branchen gjort en kæmpe indsats for at løfte tagpap-taget ud af skyggen fra 70’ernes skandaler. Produktudvikling, nye montage-standarder og en gennemgribende professionalisering af tagdækker-faget har gjort, at tagpap-taget i dag kan måle sig med snart sagt enhver anden type tag, når det kommer til vandtæthed og levetid. På den baggrund har tagpap-taget fået en helt fortjent renæssance.

-Nu ser vi så, at en række fribyttere forsøger at score gevinsten af tagpap-tagets genvundne status i Danmark. De tilbyder billige 1-lags tagpapløsninger, monteret af tømrere, som har fået et 4-dages kursus i at sømme tagpappet fast. Det er en rendyrket discountløsning, fastslår Tommy Bunch-Nielsen.

-Problemet er, at fribytterne ikke spiller med åbne kort, men giver indtryk af at sælge en konkurrencedygtig tagpap-løsning, som kan anvendes alle steder. Og det på trods af at de fleste – også uafhængige – eksperter er enige om, at det bedste og sikreste tagpaptag består af en 2-lags, svejset løsning, monteret af faguddannede tagdækkere, som, i parentes bemærket, har gennemgået en to et halvt-årig specialuddannelse.

-Det er ikke blot uhæderligt at stikke bygherrer, boligejere og håndværksmestre blår i øjnene, det er også uansvarligt at sælge disse simple 1-lags-løsninger som et fuldgyldigt alternativ på toppen af boliger, institutioner og erhvervsejendomme. Og det gælder ikke mindst set i lyset af klimaforandringerne og de voldsomme skybrud, vi må forvente bliver mere hyppige i fremtiden, siger Tommy Bunch-Nielsen.

-Som branche har vi ikke noget problem med billige 1-lags tagpap-løsninger til carporten, udhuset eller brændeskuret, og vi synes også det er ok, at private og andre, uden særlige forudsætninger for at montere professionelle tagløsninger, giver sig i kast med de simple tagpap-løsninger. Men vi synes det er stærkt problematisk, at nogle virksomheder markedsfører og sælger selvsamme løsninger som vandtæt og langtidsholdbar beskyttelse af store samfundsværdier. I sidste ende er det jo ikke fribytterne, der kommer til at betale regningen, men bygherrerne, boligejerne og samfundet som sådan, fastslår Tommy Bunch-Nielsen.


Sydjysk Tagentreprise

7100 Vejle

60767424

Alt i tagpap arbejde

se mere på www.sj-tagentreprise.dk

Hørsholm den 7. juli 2011... Vis hele indlægget
14 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Det gør jeg for at gøre det klart at vi ikke smadre vores marked herhjemme med diverse et lags løsninger når de nu giver så mange problemer.

Men vores problem som entreprenør i Branchen er vi hårdt presset af TOR og deres samarbejde med Ico og PH. Det har alle dage stået klart for os mindre mestre at vi vil af med TOR.


Sydjysk Tagentreprise

7100 Vejle

60767424

Alt i tagpap arbejde

se mere på www.sj-tagentreprise.dk

Den debat hopper jeg lige med på...
Rent logisk er der intet selvmodsigende i Claus's indlæg.
1. Pressemeddelesen udlægges fordi han er enig i konklusionen, ikke nødvendigvis fordi at han holder af afsenderen
2. Jeg omtaler Icopals 1-lags løsning, hvorefter han henviser til et link og "hvad det kan bruges til" - underforstået at der også er noget denne løsning ikke bør bruges til.
3. Claus meddeler sin mening om afsenderen af pressemeddelelsen, ikke indholdet.

- Der ingen selvmodsigelser i dette.

 Henning, Lolland

OK & godt så.

Tak til HLollans fordi du er i stand til at hjælpe tagdækkerclaus med argumenterne. Nu da han selv har så svært ved det. :o)

Det eneste argument for 1-lags tage er prisen.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis