Hvilken Mikita BHP452RFE el. BHP454RFE ??!

Hej alle,
Jeg skal have mig en ordentlig bore/skruemaskine og har fået det barberet ned til en af disse 2 Mikita'er:

BHP452RFE eller BHP454RFE

Umiddelbart hælder jeg til BHP454RFE, da den har aluminiumgearhus, hvilket jeg forestiller mig, gør den mere holdbar end BHP452RFE'eren, men har jeg ret i mine forestillinger??
BHP454RFE'eren er jo også 3-400kr dyrere.....så, hvis det ikke har det store at sige mht. aluminiumgearhuset, kan jeg jo ligesågodt spare pengene......For elllers syntes jeg jo at maskinerne ser ens ud....eller er der noget jeg har overset??

Er der gode steder i udlandet, hvor man kan spare en del ved at købe??....eller er det torskedumt ifht. garantien(læs DK-købelov)??

Håber på nogle gode besvarelser.........og lad venligst være med at komme med foreslag til andre mærker bosh, dewalt, Hitatchi, AEG osv......så bliver jeg bare usikker/rundtosset...og begynder at bruge en helveds masse tid igen på beslutningsprocessen. Nu har jeg besluttet mig for Mikita....og har bare brug for at komme videre med lidt hjælp til det sidste....nemlig modellen....De andre mærker er helt sikkert også kanon gode maksiner!

Mvh.
Michael L.
14 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
454 er den jeg ville vælge af de to.

Jacob
Jeg villle ikke vælge mellem de to men snuppe 451 modellen med 3 gear.....
Jeg har 3 stk af dem og de holder bare....
Den ene er købt hos prishammeren for 3-4 år siden mens den anden er købt som en del af et sæt hos Toolshop i England.
451 modellen har 3 gear og ligger rigtig godt i hånden, super god balance osv. Vægten er helt ok, så det er klart mit valg.
mellem gearet er super når man godt vil skrue nogle skruer i i en fart.... Det er ikke vildt hurtigere end 1. gear men komportabel når man skal skrue en del.....

http://www.toolstop.co.uk/?q=451

MVH Njord

MVH Njord
Ja........den har jeg også kigget en del på, men gik væk fra den efter at have læst, at de 3 gear også kunen være en bagdel, hvis man er lidt af en klumrian(som mig måske)bhp 452 skulle være lavet, så den var mere "idiotsikker"

Indlæg sakset ud af en tråd:

Grunden til af Makita har lavet deres 18 V, 452 model skulle angiveligt skyldes at gearkasser på deres 3 gears model (451) gik i stykker lidt for ofte - grunden til at den gik/går i stykker er håndværkere og gds'ere der ikke forstår konceptet med gear. De vælger det gear, hvor det går hurtigst, men 3 gear er f.eks. ikke beregnet til karmskruer e.lign 2-gears modellen er dermed for at "idiotsikre" deres produkt


Jeg fik nøjagtig samme forklaring, da jeg var i XL, for at købe en Makita (til arbejdet) Så det blev en 2 gears. De mente så dessuden det gik ud over batteritiden, fordi mange altid køre i det højeste gear. Sådan gør jeg også selv, først når den ikke kan slæbe det, geare man ned mvh jens

Det er det største problem med makita. Den kører simpelthen for langsomt i 2.gear. Springet mellen 1. og 2. gear er for lille efter min mening. Bortset fra det en super maskine. Går selv og overvejer at supplere med en ekstra maskine. Måske en 452

http://www.lav-det-selv.dk/Forum/af...afpg/2

Derfor gik jeg bort fra 451'eren.

Iøvrigt har de(ud over antal gear) samme specs.

http://www.prishammeren.dk/shop/bhp...p.html

http://www.prishammeren.dk/shop/bhp...p.html


......og grunden til ,at jeg nu nok er lidt mere lun på 454 end 452'eren, er at jeg har læst disse links:

http://reviews.ebay.com.au/Compare-...0015211627

http://www.ridgidforum.com/forum/showthread.php?t=21542

I was at a tool show and asked the Rep about this. The BHP452 has a little less torque than the BHP451 or BHP454. He said the 451 is slowly being sold out and the 454 is taking over as the main hammer drill. So, it seems there is no major differences.
http://www.contractortalk.com/f40/m...els-49018/

Men nu bliver jeg sgu meget i tvivl omkring mikita efter at have set denne test, hvoraf det tydeligt fremgår af billledet, at mikitas gearskifte ring er i plastic, hvorimod Dewalts er i ren metal!!?? .......hvad fanden er det nu for noget??!

Se testen herunder, hvor de skiller de 2 boremaskiner ad: 

http://dewaltownersgroup.com/index.php?topic=56.0

hmm........så er det tid til at gruble igen

Mvh.
Michael L

Damm..........hvorfor pokker kan jeg ikke få linksene til at linke direkte fra mit indlæg...........den gør det, når jeg ser den i kladde, men går jeg beder den lægge det på tråden, så bliver linksene passive??!! Håber at I gider copy and paste jer igennem mit indlæg ved mine links henvisninger

På forhånd mange tak.

Michael Larsen
Holy Christ ! !
Her er en videoklip af en direkte test imellem de 2 maskiner, der bliver skilt af i linket i indlægget før ! !

http://www.youtube.com/watch?v=jKZf...re=related

I min optik er Dewalten da noget mere enærgisk i sit arbejde.........og den lyder også bedre i motoren??.......Damm.......tror lige at jeg vil lure på Dewalten også!

Mvh.

Michael Larsen
Annonce
Og så virker linksystemet igen?! - mystisk!
Damm....... Dewalt DCD950B kan hverken fåes i DK eller UK  Det ser ud til at den kun kan fåes i USA.
Nå.....men så må jeg jo tilbage til Mikita.......

Mvh.
Michael Larsen
http://www.carl-ras.dk/e-shop/akku-vaerktoej/akku-boremaskiner/makita/akkuslagboremaskinebhp451/?rel=home&click=buy_picture

Du finder den ikke billigere end her i øjeblikket selv i tyskland er den dyrere når porto er oveni. Meget imponerende at lige Carl "MEGADYR" Ras er billigst o0
Prøv at kigge på vægten. Jeg har et powerhouse af en skruemaskine, og man bliver træt i armen af at bruge den. så jeg bruger den kun når jeg skal bruge dens styrke. min maskine vejer 2,7kg med lille batteri og 3,2kg med stort.
Til almindelige skrue bore opgaver er en det overkill med så kraftig en maskine. omvendt når man skruer store skruer i, borer store huller eller med lange bor er det fedt med alle de ekstra kræfter.

Jacob
Der er yderligere 4 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis