tryk tab og påfyldning af vand

Vi har købt et pillefyr for en måned siden og er virkelig træt af det... vi har max haft varme i to døgn i træk uden problemer ... først fik vi det sat op med en åben ekspansionsbeholder, men vi skulle fylde vand på konstant (op til 4-5 gange i døgnet) og så var derkoldt om morgenen fordi fyret var gået i pausefyring...  når vi så fyldte vand på faldt temperaturen og vi skulle så lufte alle radiatorer og gulvvarme ud. så fik vi en vvs mand til at se på det og han sagde vi skulle have en lukket ekspansionsbeholder... det fik vi så og der blev fyldt vand på og der blev luftet ud igen... så kørte det i ca to dage så var det galt igen og sådan har det været siden... når vi fylder vand på, tager det få sekunder før trykket er oppe på 1,5 til 2 bar men falder så i løbet af få minutter og er hurtigt på 0 igen... hvorfor han den ikke holde trykket og hvor bliver alt det vand af? når der ikke er vand så går den i pausefyring eller koger og så skal det hele luftes ud igen... havde håbet at et nyt fyr bare ville kører, men er virkelig træt af det nu... nogen der måske kan hjælpe?
14 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
hvis du skal fylde vand vand på hver dag har du helt sikkert en utæthed på dit varmeanlæg lige meget om du har tryk eller åben ekspansion.

<p>&#160;stave fejl er gratis</p>
tak for jeres svar... jeg håber ikke der er brud på for det kan jo blive en dyr omgang selv om vi da har forsikring. vi købte huset for to år siden og lige inden vi købte det havde de haft rørskade så der blev lavet nyt bryggers og badeværelse. vi forlangte en tryktest lige inden købet da det var et gammelt fyr der var der.
Hvis dit gamle anlæg kørte godt nok, er det sansynligt at fejlen ligger i det nye fyr.
Prøv at se om der kommer hvid røg ud af skorstenen under drift. Kig ind i brændkammeret, om der er vådt der inde, når fyret har stået stille i lidt tid. Kig under kedlen og se om der drypper vand ud.

Med venlig hilsen
ktm

 

Er det et nyt eller brugt fyr.. hvis brugt, hvorfor solgte sælger det så??

Gå efter bolden - ikke manden.

Den glade ejer af en "Maxi 77" byggeår 1980 nr. 3012
 Svendborg

hvis det er selve kedlen der er utæt, er det ingen sag at konstatere lækken. Luk for cirkulationen og sæt 4 bar på

 

Hejsa..
Forstår at du nu kører med lukket ekforspansionsbeholder: hvor mange litter er den på, og hvilket fortryk er den justeret til ?? det burde stå på beholderen.. Kunne lyde som om dit fortryk er for højt i forhold til det tryk du fylder i anlæget, hvis det er tilfældet, har du ingen gavn af din beholder, og fortrykket skal sænkes, eller dit tryk i anlæget skal hæves.. for mig lyder det som om dit problem ligger der.. Mvh Jan J
det er et helt nyt fyr og det er vvs manden der har sat det til... vil undersøge det med trykket... er super glad for de gode råd.
Mange vvs_er ved desværre ikke hvordan en ekforspansionsbeholder fungere, men håber du er heldig at din ved det. Ellers vend tilbage, så skal jeg forsøge efter bedste evne at forklare ;-)

Det er ikke for at provoker en masse frem, men når man ser vvs monter ekforspansionsbeholder og bagefter påfylde et anlæg uden at sætte sig ind i beholderens fortryk, må man få tanken "at de ikke ved hvad den skal bruges til"..
Mvh Jan J
Der er yderligere 4 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis