Fræser vs sneslynge vs fejemaskine - 3-i-en?

Lars F.
Lars F.
312 5471
Jeg står i et dilemma, der bl.a. er affødt af manglende viden på området. Jeg er pt. ved at købe op til 3 maskiner, hvis de skal dække mine behov, og det ville jeg helst undgå at skulle.
Allerhelst vil jeg gerne have én maskine der kan klare det hele, men det er vist ikke muligt at få i vore dage?!
Jeg har netop solgt en nyere baghængt Craftsman-fræser; egentlig en udmærket maskine med en fin fin B & S-intek motor, jeg har bare andre og flere behov end lige den kunne opfylde (og den kunne jo som bekendt kun fræse, og faktisk kun i løs jord).
Jeg har bl.a. behov for en maskine der kan fræse, samt påmonteres hjul og vogn så jeg kan flytte lidt grus, perlesten, m.v., samt til at "skovle" sne med om vinteren (et must!), men de typiske Texas-fræsere kan jo efterhånden "kun" fræse. Førhen kunne man jo få de Texas-fræsere der kunne det hele; jeg kan sågar huske min skolekammerats far havde en med påmonteret rotorklipper foran, som han slog hele deres store græsplæne med.
Derfor har jeg overvejet en mindre sneslynge udover selve fræseren, for man kan vel ikke bruge fræseren om vinteren, eller hvad?? Og så kommer vi til spørgsmålene ;-): KAN man overhovedet få nogle fræsere mere (der er til at betale for os private der ikke lige kan trække det hele fra) der kan lidt af det hele? Da man jo (efter hvad jeg ved) ikke kan montere sneslynger og/eller fejekoste på fræserne mere, påtænkte jeg at købe en Texas-fræser og et "blad" til at skubbe sneen i stedet, men hvor meget kan en Texas-fræser med påmonterede hjul og "blad" egentlig skubbe? Kan den godt "tage fra", eller er det begrænset hvad den egentlig kan?
Men så tænkte jeg også på noget helt andet, nemlig en fejemaskine (stadig udover fræseren), idet den jo også kan bruges om sommeren - men kan den reelt fjerne noget sne, eller det er heller ikke værd at skrive hjem om? Nu ved jeg godt der højst sandsynligt vil komme nogle indlæg med ord såsom: "Køb dog noget ordentligt, nu du ER i gang", osv. Og ja, jeg er til dels enig - jeg er selv meget kvalitetsorienteret, har lige købt en Honda plæneklipper til 8070,- (dog på tilbud til 7000,-), elsker og køber kun Bacho-værktøj, osv. DET SKAL DOG siges at behovet reelt er begrænset, idet vi "kun" har en grund på 1000 m2 med deraf tilhørende begrænset indkørsel, så det skal være noget man kan forsvare økonomisk - jeg kunne i princippet sagtens købe en Honda sneslynge til 16.000 - 18.000 (for de små modeller) med larvefødder og det hele, jeg synes bare det vil være at "skyde gråspurve med kanoner". Hvad mener I jeg skal gøre?
Dette overvejer jeg selv at gøre: Måske se om jeg kan finde en brugt Texas-fræser fra dengang der var Kawasaki-motor på (skulle de ikke være gode?), og samtidig anskaffe mig en seperat Texas sneslynge Snow Buster 560, til ca. 5000,- Jeg ved godt sidst omtalte er en "Kina-maskine", men i og med det jo ikke er noget man bruger ret mange gange om året, sammenholdt med lidt god vedligeholdelse, mon så ikke den kan holde til det den skal??
Alternativt (alt efter hvilke svar jeg får her) kunne man jo købe fejemaskinen i stedet: Texas Handy Sweep 600B - det kommer som sagt an på om den reelt kan flytte noget sne, for ellers er den ikke aktuel for mig.

Man kunne også købe en ny Viking-fræser, for umiddelbart som jeg tolker det, kan man få "blad" til frontmontering på sådan én?:

http://www.aarhusmaskincenter.dk/sh...-511p.html (Det er lidt svært at gennemskue, men set ud fra de små billeder i bunden af siden, burde man kunne få et "blad" til frontmontering? Men hvor er så hjulene til den?

Andre der evt. kender nogle "multi"-maskiner der kan lidt af hvert?

Puha, sikke en omgang det blev til - håber I gider læse det alligevel ;-)

Erfaringer udbedes.

Med venlig hilsen

 

Lars F.

123 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Lars F.
Lars F. Trådstarter
312 5471
Længere oppe i min første tekst har jeg skrevet: "(der er til at betale for os private der ikke lige kan trække det hele fra)" - jeg har umiddelbart ikke kunne finde en specifik nypris på den du nævner, men ved at søge på den kan jeg finde en annonce fra juni måned på QXL med en lettere brugt af slagsen, der har en startpris på 17.000,- og en "køb nu"-pris på 30.000,- (annoncens ejer skriver dog at nyprisen med udstyret er 43.750,-,). Det stemmer ikke helt overens med de ord jeg har skrevet ;-)

Med venlig hilsen

 

Lars F.

je__ns
je__ns
8514 0
Ja det skal du jo afgøre, til at betale for private, spænder vel vidt?

Men måske du skal på brugtmarkedet, hvis den type maskine tiltaler dig?

Nu var det jo også en Ferrari jeg linkede til, andre fabrikater er billigere.
Den billigste Ferrari koster knap 21000 kr incl moms  med kost
http://www.ferrarimaskiner.dk/1-kampagne.htm

Texas er måske de tohjulede traktores Skoda
Men det løber jo alligevel op..
http://www.texas.dk/texas/pro-trac-...o=70020960

Men generelt er det nemt at handle prisen ned, især hvis man skal have extraudstyr med.

Jeg har god erfaring med at handle her, og de sende gerne over hele landet.
http://www.midtdjurstraktorlager.dk...d/annoncer

mvh jens
Lars F.
Lars F. Trådstarter
312 5471
Om det spænder vidt prismæssigt? Tjoh, nu lå det jo ret kraftigt imellem linierne at det ikke skulle koste så meget , men skidt nu med det.

Vi har som sagt ikke en matrikel på 10.000 m2, så jeg vil simpelthen ikke spendere hverken 40.000 eller 20.000 på "projektet".

At Texas er havemaskinernes "Skoda" er vi helt enige om; det er helt og aldeles Kina-maskiner, men sådan har det ikke altid været. Min far havde én dengang de bl.a. hed "Deluxe" og var 100% dansk produceret - de var ikke til at slide op.

Jeg skulle bare høre om der var nogle idéer til løsninger på et økonomisk tåleligt plan . Men det kan være jeg har fået lavet det for makket til at læse, jeg prøver derfor lige kort at opsummere:

Kan man få en (forholdsvis billig) maskine der kan både fræse, køre med vogn, samt ordne sne om vinteren?

Kan en (evt. Texas) fejemaskine bruges til sne, eller det duer ikke?

Kan en (billig) Texas sneslynge holde nogle år, eller det går heller ikke?

De Texas-fræsere fra 90´erne med Kawasaki-motor, de er vist kvalitetsmæssigt i orden, er de ikke? De har som sagt motoren, samt 2 fremadgående gear og et bak.

Ønsket er som udgangspunkt en maskine der kan slynge eller feje sne væk, men HVIS man nu køber en brugt Texas-fræser fra "dengang de var gode nok kvalitetsmæssigt", og jeg ligeledes køber en sneskraber til frontmontering, kan den så håndtere noget sne, eller er den simpelthen for let til at tage rigtig fat?

Tillægsspørgsmål: Hvordan er kvaliteten af en MTD-sneslynge?:

http://www.motorland.net/epages/Motorland.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/Motorland/Products/26138

KONTRA en Yard-man snefræser: 

http://www.motorland.net/epages/Mot...ucts/26142 

Hvad ville I vælge af disse to?

Med venlig hilsen

 

Lars F.

Lars F.
Lars F. Trådstarter
312 5471
Det første link virker ikke - her er det igen:


http://www.motorland.net/epages/Motorland.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/Motorland/Products/26138

Med venlig hilsen

 

Lars F.

Lars F.
Lars F. Trådstarter
312 5471
Jeg kan desværre ikke få det til at virke.

Med venlig hilsen

 

Lars F.

Annonce
denne virker da

Gå efter bolden - ikke manden.

Den glade ejer af en "Maxi 77" byggeår 1980 nr. 3012
 Svendborg

Lars F.
Lars F. Trådstarter
312 5471
Tak for det :-)


Hvilken af disse to maskiner ville I foretrække, og hvorfor? Der er jo lidt forskel på udstyret.

De er måske i bund og grund også "Kina-maskiner" begge to?

Med venlig hilsen

 

Lars F.

je__ns
je__ns
8514 0
De "gamle" texas mener jeg er med rem gear, om det holder ok ved jeg ikke.
Jeg mener kun der er et trins sneslynger, man kan få til dem, de er ikke effektive.

Jeg kender ikke de to du linker til, men ligner de ikke ret meget hinanden?

Jeg har selv en 10 hk ældre Canadiana, de sælges stadig nu hedder de Stiga.
Den fungere rigtig godt, den er 80 cm i breden, og tager 60 cm i højden.
Men den er jo heller ikke helt billig.
Nu har jeg en indkørsel, hvor der kommer en del sne, så her sidste vinter var den på arbejde

mvh jens
Lars F.
Lars F. Trådstarter
312 5471
Ja, det er nemlig med den vinter i baghovedet man kigger på sneslynger - jeg ved godt risikoen for at få en lignende vinter indenfor en overskuelig årrække, er lille, men alligevel.

Jo, de ligner hinanden en del, de to sneslynger jeg linker til (med lidt hjælp;-), men de væsentlige forskelle, som jeg ser der, er bl.a. vægten; MTD´en vejer 100 kg. mod Yard-man´ens 80 - det må da være en fordel at være så tung som muligt når der skal ryddes sne? Derudover har MTD´en lidt større hjul, det må da også være en fordel?

Derudover har Yard-man´en lidt lækre ting såsom varme i håndtaget og servostyring - men hvad betyder "servostyring" i denne verden? Hvad gør den?

Så står der at MTD´en har 230 volt elektrisk start - hvad betyder det? At man tænder den ved hjælp af en ledning fra stikkontakten, mod et batteri på MTD´en, eller....?

Med venlig hilsen

 

Lars F.

Der er yderligere 113 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis

Se også

Find byggemarked

Vi har samlet alle byggemarkeder i Danmark.
Søg på postnummer her:


Se alle byggemarkeder her