Hjemmebio til discountpris...

Forleden så vi i 'Rabatten', at de indrettede en hjemmebiograf for 'kun' ca. 24.000

Vores kostede 2600

Det er måske en lidt unfair sammenligning, men nu fortæller vi lige vores lille historie:

Vi havde i forvejen surround-receiveren (kostede 3000 i sin tid). Den var koblet til et par Dali 103 højttalere, så front-lyden var i orden. Baghøjttalerne er et par billige æsker, beregnet til et 5/1 anlæg, vi har klunset på containerpladsen.

Centerhøjttaler? Har vi ikke lige plads til, men vi havde et par gamle B&O S35, som blev koblet i serie og står på hver side af fjernsynet, deres samlede signal lyder som én samlet i midten.

Lærredet, som i Rabatten kostede 3500, har vi igen klunset på pladsen. Uden stativ, men et par kroge i loftet, nogle kæder og lidt kreativitet, så funker det også  Og et hvidt rullegardin kan garanteret også klare udfordringen...

Projektoren har vi måtte købe... den, vi havde klunset, døde stille og roligt. Vi gav nu kun 2500 for vores i Metro, og bevares, den kan ikke vise HD og BlueRay kvalitet, men det går nu fint for os.

De sidste 100 kr. gik til et mørklægningsgardin, så der ikke kommer skævt lys ind på lærredet.

I Rabatten blev der indkøbt biografsæder og popkornmaskine - vi har vores yndlingssofa og en mikroovn, så vi klarer os nok.

Skulle man nu sidde og tænke - Jamen jeg har ikke en surround-forstærker - så tænk om. Følgende opskrift giver ikke 'Dolby Pro Logic 5/1', men noget, der minder lidt om det.

Du skal have et par billige højttalere, som sættes op bag kiggestedet, ligesom surroundhøjttalere. Fra venstre plus bag på forstærkeren trækker du en ledning til plus på venstre baghøjttaler. Fra minus på den trækker du en ledning til plus på højre baghøjttaler, og fra minus på den tilbage til plus på højre udgang på forstærkeren.

Det, der sker ved denne manøvre, er, at forskellen mellem de to kanaler bliver ledt ud til baghøjttalerne, og virkningen er næsten lige så god som ved et ægte 5/0 Dolby Surround anlæg.

Så man kan sagtens få noget biograflignende, uden at smide 25K efter det - hvis man stiller sig tilfreds med 'ok' og ikke nødvendigvis skal have 'perfekt'

Lars & Elizabeth, Bente II, Ishøj, XPE3524, MMSI 219015911

Led os ikke i fristelse... vi kan sagtens finde vej selv...

12 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Men hvor ofte har man brug for surround ? Eller en hjemme Bio for den skyld !
Kun når man ser film og synes, det skal være lidt sjovere end lige det 'lille' 42"  Vi tyggede os lige gennem Ringenes Herre trilogien i går og hyggede os gevaldigt ved at få det i 67" og med væsentlig dybere og mere nuanceret lyd, end fjernsynet kan levere...

Lars & Elizabeth, Bente II, Ishøj, XPE3524, MMSI 219015911

Led os ikke i fristelse... vi kan sagtens finde vej selv...

Har du nogen sinde prøvet med et par ordentlige hørebøffer, det bliver virkeligt intenst. Og så generer man heller ikke naboen
Jeg har hjulpet med et par hjemmebioer. hvis man går op i billedkvalitet koster projektor og lærred let 25000kr.
en hæderlig reciver omkring 10000kr og ca 2500-3000kr per højtaler.

Ja man kan godt strikke en hjemmebio sammen for 10000kr men så får man ikke den fulde oplevelse.

Jeg kan dog tilslutte mig høretelefon løsningen. det er ret godt. men noget kluns hvis man er mere end en der skal nyde.

Jacob
@Jacob:

Prøv nu at læse, hvad jeg skriver - der er 'ok for de fleste', og der er 'state of the art'. Vores hører til første kategori. Og som med så meget andet i den verden, kan man give 300% mere for tingene og kun få 20% bedre resultat. Vi har fundet det niveau, hvor vi p.t. er tilfredse med resultatet, set i forhold til, hvad vi har givet.

Vi er også glade for vores Xantia fra '95 - den bringer os derhen, hvor vi vil, så vi tillader os at være tilfredse med mindre end perfekt - især hvis 'perfekt' koster 10 gange mere end 'godt nok til os' 

Lars & Elizabeth, Bente II, Ishøj, XPE3524, MMSI 219015911

Led os ikke i fristelse... vi kan sagtens finde vej selv...

Annonce
Prøv at regne sammen hvad alle dine stumper havde kostet hvis du skulle købe dem som nye.
Så vil du se at du er der oppe.

Man behøves ikke en HD projektor. men det er det folk vil have når de siger hjemme biograf.
Projekteren koster så knaster når den skal levere lys så man kan se film uden direkte mørklægnings gardiner.
Man kan godt downsize lydsiden en hel del så man kun har 2x25W i stereo. det giver stadig en god oplevelse.

Alene det at sætte stereo anlæget til at levere lyden fra et almindeligt TV lyfter oplevelsen helt utroligt. specielt med de moderne fladskærme hvor der ikke er ordentligt plads til højtaleren.

Jacob
Jamen du har da ret - nu havde vi mange af delene i forvejen. Og det er jo også det, vi prøver at formidle. Prijektoren og lærredet kan man ikke 'gætte' sig til, men en stor del af det andet står egentlig lige for snuden og venter bare på at blive brugt.

Vi kører altid fjernsynslyden ud gennem vores anlæg - hvorfor skulle man dog høre på de håbløse pap-æsker, selv de bedste fladskærme er udstyret med? Det er jo ikke for sjov, man har givet 3000 for en surround-receiver og 1000 kr for hver sidehøjttaler ( og det er endda billigt )

Det er muligt, vi har købt en projektor, som ikke er fremtidssikret - det er vi faktisk ret sikre på, er tilfældet, den kan klare 800x600 og that's it. Men nu er vi også så håbløst gammeldags, at hele vores filmsamling er de totalt udrangerede DVD'er, hvis billedkvalitet nærmest kan sammenlignes med et trafikuheld på Ring 3i.

Hvis vi en dag får en BlueRay indenfor dørene, skal vi nok finde en projektor, der passer til den. Indtil da er vi vældig glade for vores Optima...

Lars & Elizabeth, Bente II, Ishøj, XPE3524, MMSI 219015911

Led os ikke i fristelse... vi kan sagtens finde vej selv...

Skrevet af Jacob Antenne på 24 okt 2010 15:40
Jeg kan dog tilslutte mig høretelefon løsningen. det er ret godt. men noget kluns hvis man er mere end en der skal nyde.

Har også den fordel at fruens komentare slipper du for.
Jamen Jacob, der findes da et fordeler stik til "Hore" tlf.
Skrevet af Håndværkeren på 25 okt 2010 15:59

Har også den fordel at fruens komentare slipper du for.
Jamen Jacob, der findes da et fordeler stik til "Hore" tlf.

Ja, helt enig. kvinder der knævrer er iriterrende.

Omvendt syntes jeg man mister noget af oplevelsen og hyggen når man sidder 5-6 gutter med høretelefoner på og ser Pearl Harbor hvor bomberne springer uden man kan mærke lydtrykket på brystkassen.


Jacob
Der er yderligere 2 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis