Hvordan skjule man et stort sort tag?

Planen var at etablere en terrasse ovenpå udhuset men det kunne vi ikke få lov til da udhuset vil så blive til en toetagesbygning. Nu har vi et stort sort tag der ikke lige pynter vores udsigt fra køkkenvinduet.

Vi tænker på en eller andet slags vækst der kunne slynge sig over det meste evt. fra kasser. Der skal være tale om noget der kan holde sig fast i blæsten men ikke skade taget eller bygningen. Taget er på ca. 40 kvm og hælder med 16% væk fra huset og der er to vindueskasser med vinduer der kan åbnes.

Nogle idéer?

Tak på forhånd.

Fritnat

7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg har lige for ikke så længe siden set at man kan købe en såkaldt måtte med græsser i. Den lægges på tage i baner og vil så i løbet af kort tid stå rigtigt flot. Jeg mener det var i Ide nyt jeg så anoncen.

V.h.  Håndværkeren
Tak for svar.

Jeg synes ikke rigtig jeg kunne finde sådan måtte, det er rigtig levende græs ik? Er der ikke problemer med at lægge græs på tagpap? Skal det vandes og slåes eller er der tale om specielle græs? Idéen er interessant hvis det er at have at gøre med.
Der er et indlæg her http://www.havenyt.dk/spoergsmaal/anlaeg/537.html du skal være opmærksom på om taget kan bære vægten.
Det er bla. en græsart der kan tåle total udtøreing samtidig med at den er meget langsom voksende.
Skulle det dog blive for slemt, kan du sikkert låne  en Ged der kan hygge sig på taget en uges tid.
Annonce
Tak for svarene. Det lyder spændende! Jeg har talt med tagpapmanden her til morgen og han siger god for det men at vi skulle måske vente lidt da der er giftstoffer i pappet der skal lige vaskes ud lidt. Så er det et spørgsmål om taget kan bære. Der er en spand på 4,2 m med 45 x 200mm spærre hver 40 cm, krydsfiner og så to lage pap. Vindueskasserne bryder så den ene spær. Fra de links der er så er maks belastning alt fra 750 kg til 150 kg per kvm det er måske afhængig af vækstunderlaget?
Hvis du lægger en drænmåtte på, se eksempel her: http://www.vegtech.dk/da/veg-tech-b...ation.aspx

så kan det sagtens etableres nu selvom pappen er ny. Ud over at beskytte pappet vil måtten tillige sikre mod at græstæppet skrider og måske også begrænse behovet for vækstmateriale. 

For at holde vægten nede kan man i øvrigt anvende letvægtsjord (1200 kg/m3 våd jord imod normalt 1600 kg/m3) http://www.vegtech.dk/da/veg-tech-b...ation.aspx

Du kan selv surfe videre på vegtech hjemmeside, da der er flere gode informationer om etablering af grønne tage.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis