krydsfinerplader hvad vej

Hej.

Skal have smidt krydsafiner plader på taget, så bare lige fo rat værre 110% sikker. hvad vej skal pladerne vende, det er 15mm med fer & not selvfølgelig.

Mener selv de skal ligge lodret på taget, forsøgt symboliseret med A og ikke Vandret forsøgt symboliseret med B.

hvad siger i. ?

Hej. Skal have smidt krydsafiner plader på taget... Vis hele indlægget
18 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Det er kun nødvendigt at gå op i 21 mm hvis man ikke bruger storm bånd på bygningen. Man kan også bruge OSB plader i samme dimension - de er en del billigere. Mener det er efter reglerne hvis man samler endestødene med 20 x 100 brædder og skruer.
21 mm plader bruger man kun hvis man har en stor spærafstand - kan ikke lige huske hvor meget men det er over 1 meter og det ses altså sjældent - og hvis det er til´fældet laver man hjælpespær. 21 mm plader er både dyre og tunge så det giver slet ingen mening. 18 mm plader (hvilket vi oftest bruger) kan bruges op til 1 meters spærafstand. Lavede for nylig tricket med at lægte taget - vistnok 40 cm lægteafstand og så smed vi 15 mm plader på. Det holder ganske glimerende og er meget stabilt.

hvis man smider krydsfiner på taget bruger man kun vindkryds hvis arkitekten insisterer for det giver jo ingen mening. Pladerne giver jeg langt mere styrke end vindkryds nogensinde ville kunne gøre. Og det er uanset plade tykkelse
Hvis man laver tricket med at lægter først (61cm lægteafstand) og så 15mm krydsfiner bagefter, er man så også ude over problemer med udluftning? selvfølgelig forudsat at man i hver ende af udhængene laver en lille spalte, så luften let kan finde vej gennem. ??

Kan man helt undvære de trekantede "kiler" eller udluftning hele vejen langsi tagryggen, hvis man lægter taget?

OSB plader betegnes som kritisk underlag for tagpap, da der er meget mere urolige end tagkrydsfiner iht til  TOR`s anvisninger.

 

OSB skal montres med 3 - 5 mm luft i fer og not da man ellers vil komme til at se alle pladesamlinger i tagpappen

 

Vi anbefaler altid tagkrydsfiner, hvis det er OSB plader bliver underpappen løst udlagt og mekaninsk fastgjort.

 

Hvad prisen angår er der ikke den sore forskel på prisen pr m2 på en OSB og en Tagkryds.


Sydjysk Tagentreprise

7100 Vejle

60767424

Alt i tagpap arbejde

se mere på www.sj-tagentreprise.dk

Okay, men hvad er det der gør at man montere underpap med skruer og skiver frem for at brænde det på normalvis ?
Når man montere med skruer og skiver er man jo nød til at brænde det samme med overlæg i samlingerne. De overlæg bliver synlige ved færdig tag.
Det er at hvis underlaget bevæger sig lidt eller der trænger noget fugt op, så giver det ikke rynker fra plade samlingerne og det forhindrer at der kommer dampbuler i det færdige tag.

Det er rigtigt at du kan se samlinger i det færdige tag fra underpappen, laver du kant stødet underpap kan der ikke udstedes garanti på en 2 lags tagdækning. Alt tagpap det være sig både underpap og overpap skal være sammensvejst.

Sydjysk Tagentreprise

7100 Vejle

60767424

Alt i tagpap arbejde

se mere på www.sj-tagentreprise.dk

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis