Gulv varme i garage der ligger 30 meter fra Fyr-rummet ?

Prodigy
Prodigy
258 4600

Hejsa,

Jeg ville gerne lave vandbåren gulvvarme i mit garage projekt men er blevet lidt i tvivl om det overhovedet kan lade sig gøre på fornuftig vis da mit oliefyr ligger omkring 30 meter væk fra garagen.. så der ville altså skulle ligges en stor længde isoleret varmerør ud for at nå derned..
Er der nogen der har erfaringer med at flytte varme udenfor over så store afstande? jeg tænker på om der skal noget ekstra pumpe på for at flytte vandet og om tabet i røret bliver så stort at det bliver en alt for dyr løsning..

Ellers hører jeg også gerne alternative forslag til varmekilde i garagen, men det skal som sagt være gulv varme..

16 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Freak1
Freak1
274 4250
Står med lidt samme overvejelser som dig. Dog er der kun få meter til mit fyrrum. Men syntes bare det virker som en dyr løsning at ligge varme i gulvet i en garage men jeg VIL have det frostfrit. Graver du op og isolere under eller hvordan er dine planer?
du skal bare lægge løgstør rør ned de er isoleret og beregnet til det samme, men du skal nok ha en ekstra pumpe eller en der er større.
je__ns
je__ns
8514 0
Alene at købe 60 meter Løgstørrør (tur & retuR) koster jo en formue

mvh jens
Annonce
Annonce
Løgstør rør - man kan får den slags i plast, rør i rør isoleret med skum. VVS grossisten har dem. Der skal helt sikkert en ekstra pumpe på for at skubbe vandet rundt.
Freak1
Freak1
274 4250
9000 kr. er altså også RIGTIG mange penge for noget rør. Jeg skal selv bruge sådan noget fra mit udhus (Hvor min forsyning samt fyrrum er) og til mit hus. Har bare ikke lige lyst til at smide så mange penge efter det.
Annonce
Annonce
Prodigy
Prodigy Trådstarter
258 4600

Okay med de priser på rør og ekstra pumpe osv så kunne man jo overveje at lave en varmekilde direkte i garagen.. hvordan er det med varmepumper, er drift omkostningerne nede på niveau med et moderne oliefyr?
der er jo også de der ispinde billeder i galleriet.. måske man kunne overveje den slags også..

Freak1 - det er en sprit ny garage jeg skal have bygget, så der bliver isoleret med de hvide flamingo plader under gulvet ;-)
uldal
uldal
6196 6500
det er jo ikke kun gulvet, men hele bygningen der skal isoleres for at der er nogen idé med det. Jeg har isoleret en garage med 300 mm i gulvet og 200 i væggene + 200 på loftet. Kun gulvvarme. Virker perfekt. Men der er installeret et pillefyr i samme bygning. det gør det overkommeligt. Flyt fyret eller opgiv projektet med centralvarme. Solfangere, min ven

 

Freak1
Freak1
274 4250
For at holde det frostfrit er det vel ikke nødvendigt med alt den isolering? Lidt i loftet og måske gulvet burde kunne holde frosten ude med en smule central varme.
je__ns
je__ns
8514 0

Hvis det er for at holde den frostfri, og ikke mere end det, så isoler væge og loft, samt en god randisolering af fundamentet.

Selve gulvet undlader du at isolere, så er der  gratis jordvarme


mvh jens

Der er yderligere 6 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

 1. Varmeflytning fra Hus til Garage?
  Fyr og opvarmning (4 svar)
 2. Garage skal opdateres
  Lav-Hus (11 svar)
 3. Opvarmning af Garage
  Fyr og opvarmning (11 svar)
 4. dampspærre i garage?
  Lav-Hus (38 svar)
 5. Hvilken dør mellem garage og hus
  Lav-Hus (5 svar)
 6. Pillefyr i garage
  Lav-Hus (7 svar)
 7. Fra Garage til Kontor/Hobby
  Lav-Hus (13 svar)
 8. Hvordan undgår jeg en fugtig garage?
  Lav-Hus (5 svar)
 9. Solfanger eller varmepumpe garage
  Lav-Hus (15 svar)
 10. Pilleovn
  Fyr og opvarmning (33 svar)

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her