hvilken tykkel rionet til gulv

hejsa

skal til at lave gulv varme i mit bryggers
og kan så se man kan få 4 og 6 og 8 mm rionet  / ameringsnet
men hva tykkelse bruger i til gulv / gulvvarme
sjusk
hejsa skal til at lave gulv varme i mit bryggers... Vis hele indlægget
27 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
At ligge gulvvarmeslangerne under 15cm beton er jo direkte dumt. Hvis du har problemer med at du ligefrem kan mærke hvor slangerne er, er der noget galt med dit anlæg, enten er det ikke reguleret korrekt, eller måske har du sindsyg lang afstand mellem dine slanger.
Måske overdrev jeg lidt. Men hvis du ligger dem frit fremme, kan du mærke hvor der er varme og hvor der ikke er. Graver du dem så ned så de passer præcist, vil der være samme temperatur over hele fladen. For højt=stregvarme for lavt= for for dyrt.


Næstformanden

Er ikke så aktiv i forummet for tiden...
Min sparsomme fritid går med ungerne, hunden og konen. I nævnte rækkefølge....
Jeg har lagt mine slanger med 10 cm beton over og jeg kan mærke en lille forskel på der hvor slangerne ligger og hvor der er beton. det er dog så lidt at jeg ikke syntes det er et problem.
Jeg surfede lidt igår for at finde ud af om gulvvarme brugte mere energi end radiatorer og læste flere steder at hvis ikke isoleringen under slangerneog ud imod soklen var den rigtige tykkelse så kunne man få et højt energi forbrug. og det er også en af grundene til at der skal ligge 300 mm under slangerne.

Morten

Morten    

"when your born, you get a ticket to the freakshow. When your born in america you get a front row seat"

SBI,
http://www.eftex.dk/documents/00115.pdf

http://www.bygherreforeningen.dk/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=305&Itemid=32

http://www.bolius.dk/viden-om/koekken/artikel/gulvvarme-i-aeldre-huse/


Skrevet af Næstformanden på 06 jan 2010 21:13
Måske overdrev jeg lidt. Men hvis du ligger dem frit fremme, kan du mærke hvor der er varme og hvor der ikke er. Graver du dem så ned så de passer præcist, vil der være samme temperatur over hele fladen. For højt=stregvarme for lavt= for for dyrt.

Næstformanden
Hej,

Jeg håber at du overdrev meget, der er da ingen der under normale omstændigheder vil have et dårligt resultat rent økonomisk når man renoverer og isolerer sin bolig.

INGEN, ingen har sagt noget om at slanger skal ligge under overfladen på et 10 cm. betonlag det skal derimod "hæves op" fra isoleringen evt på de såkladte elefantfødder om det skal sikres at de er omstøbte.

At du henviser til en murer som vil gøre som beskrevet er lige til et nyt emne til klamphugger, anmeld-håndværker da det er riv raskende forkert og i strid med BR, SBI, og alle anvisninger fra leverandørerne.



Annonce
og de fleste ligger slangerne fast oven på isoleringen idag.
Og det er forkert:

http://www.dr.dk/DR2/Friland/ABC/Gulvvarme/

http://www.uponor.dk/upload/Documents%20(PDF%20and%20officedocuments)/Denmark/HS/PDF%20-%20Uponor%20Underfloor%20Heating%20System/Brochurer/XXXX_022008DK%20Combi%20Clips_low.pdf

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis