det levende søkort

Jeg var så heldig at fruen gav mig en ny Lenovo i julegave, så den goe gamle IBM R51 skal på pension og så var det jeg kom til at tænke på DLS. I båden er der en Garmin 128 med udv. antenne, men den kan jo ikke mere end min lille håndholdte, så måske skulle man opgradere, men skal det være en ny plotter eller den gamle PC ?. Jeg har faktisk aldrig set DLS og jeg synes også IBMeren er lidt stor i en båd. Man kan vel ikke ikke få en demo DLS.? Eller låne en. Erfaringer ?

Lav det selv - det gi'r de bedste klagemuligheder

ErikChristensen 
Jeg var så heldig at fruen gav mig en ny Lenovo i... Vis hele indlægget
61 svar
 Følg tråden
Der er 50 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Gerhard jeg er enig ang. tråd, denne har været ret god .

Lav det selv - det gi'r de bedste klagemuligheder

ErikChristensen 
Jeg har selv en plotter siddende på en svingarm, Raymarine - kan ikke huske nr. men prøver at indsætte et billed, vi sejler selv på samme måde som Lynæs, så det er bare for at undgå "lavt vand"
Kunne så ikke indsætte billede, men plotter har en 7 tomme farveskærm, montage gør at den sidder i pantry når den ikke er i brug.

Kun en tåbe frygter ikke haven  
Kalde nr. XPB5991 

Jeg syntes da at det stadig er en god tråd.
Hvad skal man bruge og hvad har man brug for.
Jeg er da overbevist om at mange nu er bedre rustet til at købe enten DLS eller en plotter.
En plotter skal overvejes meget fordi man let runder 10K men DLS på en gammel bærbar og en omformer der laver 12v til feks. 18 volt kan klares for ca. 1K
Ulemper ved en bærbar med DLS er at den er skrøbelig og kan falde på gulvet. Den er ikke optimal i det hårde sejler miljø (fugt og salt) og den bruger jo meget mere strøm end en plotter. Men den har en dejlig stor skærm og indbygget havnelods. Tager man den ud i cockpittet på en stille sommerdag kan det være svært at se skærmen i sollys. Vil da lige tilføje at jeg til sommer nok her begge dele, men at den bærbar kun kommer med på ferie og lige har et usb modem i så vi kan komme på nettet og evt. lægge billeder op så familien kan se hvor vi er og hvad vi laver.

Gå efter bolden - ikke manden.

Den glade ejer af en "Maxi 77" byggeår 1980 nr. 3012
 Svendborg

Enig grom, men vi kunne da godt ta' en ny tråd om plottere.

Lav det selv - det gi'r de bedste klagemuligheder

ErikChristensen 
hej med jer

der ser jo ud til at være delte meninger om erfaringerne.

jeg havde selv tænkt på at lægeg det levende søkort på en ældre bærbar, da jeg så læste det indslag som gerhard her skrvet om en car computter.

så her er et spørgsmål rettet til gerhard:

hvad vil det koste at bygge en car computter ?
Du skal finde et Mini-itx board - en strømforsyning, og evt. et kabinet. Det er ikke så længe siden jeg så en have det til salg - og ellers prøv at avetere efter det - kunne jo være en freak som ville have en ny bil, og derfor skrottede det gamle.
Ellers synes jeg, at jeg har set fornuftige priser i England.
Og så tager du xp og hd fra den gamle bærbar og finder en touch skærm. (Som jeg vist har skrevet prøvede jeg et år med et 12v fjernsyn på 9" - når jeg så kort var det fint nok - men ikke når jeg skulle bruge tekst).
Hvis du vil have nyt helt igennem vil jeg tro, at du skal regne et budgetramme på 4.5 k - 6k. (Så du skal kun gøre det fordi du synes det er bedre - ikke billigere). Kan se, at car-pc.dk har et basissystem til 4.9 K - jeg ville så fravælge hd, og sætte en lille ind fra en bærbar, og evt. spare halvdelen af den 1gb ram. Husk - du skal have adgang til CD jævnligt for at holde DLS åbent. 
Gerhard

There are 10 types of people.

Those that understand binary, and those who don't

Vil lige tilføje, at den nye version af DLS ikke længere kræver adgang til cd, nu har man det hele på en USB-nøgle. Det medfører tillige, at man kan lave ruter mv. hjemme på den stationære, og have hele molivitten med på nøglen.
I den anledning fik jeg anskaffet en USB->seriel konvetering fra Sandberg - virkede ikke MEN på deres hjemmeside har de en ny driver til Vista (som så skal køres i XP-mode) den virker under XP.

There are 10 types of people.

Those that understand binary, and those who don't

Jeg skal til at samle dette system i båden med dls

http://www.dustinhome.dk/pd_5010207172.aspx

http://butik.pcspecialisten.dk/PartDetail.aspx?q=p:2775237;c:36161

pcén kører på 19v med ekstern strømforsyning og skærmen direkte på 12V(mellem 11,5-15V)

Skærmen ser helt ok ud - den type skærm får du glæde af.
Pc-en er selvfølgelig en løsning - hvis ikke du har købt den er der også mulighedder i dette kort (+ mem + strøm + hd + case+xp) :
http://www.dba.dk/mini-itx-bundkort-via-epia/id-66761079/

Bare for at nævne et alternativ

Gerhard

There are 10 types of people.

Those that understand binary, and those who don't

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis