Nu meddeler du,
"at det er et ordentligt anlæg og ikke et lille OBH anlæg".Dermed tolker jeg din udtalelse sådan, at du ikke mener at OBH anlæget er et ordentligt anlæg.
Helt nøjagtigt... hvad mener du med det?
Teknikken i OBH anlæget gør at øllet i beholderen ikke udsættes for smagsforstyrrende ekstra kulsyre til at trykke øllet ud i glasset. I OBH anlæget foregår det ved at maskinen er udstyret med et undertrykskammer.
Det er, som nævnt, ikke tilfældet i et almindeligt fadølsanlæg.
Det betyder så, at ølsmagen i OBH anlæget er bedre, og i større harmoni med den smag, som brygmesteren har tiltænkt øllet. Yderligere er det et faktum, fra undersøgelser, af div. alm. fadølsanlæg, at øllet der står i slangerne, ofte er både dovent og fyldt med bakterier, hvis det ikke benyttes ret tit. Undersøgelserne foregik på offentlige barer rundt om i DK og blev for 4-5 år siden offentliggjort i div. dagblade.
Jeg brygger selv min øl, all-grain metoden er min foretrukne bryggemetode, da man her rigtig kan arbejde med øllet, for at få de fineste nuancer frem.
Yderligere har jeg naturligvis også investeret i et OBH anlæg, som lader øllet komme til sin fulde ret.
Ikke at jeg bruger anlæget til specielle øl-nydelser, det har jeg mit eget rigtig dejlige håndbryg til.
Nej det bruges til at servere en ordentlig fadøl til venner og familie, ved forskellige lejligheder.
Anlæget bruges altså ikke hele tiden, men kun ved specielle lejligheder, hvorfor det er fuldstændig ligegyldigt om forbrugerbladet TÆNK har regnet sig frem til en fiktiv regning på el, for at drive anlæget i døgndrift, året rundt.
Det er normalt ikke sådan anlæget bruges.
I Tyskland kan du købe et fadølsanlæg af den type du har købt, for ca. 600-700 Euro... fustager og kulsyrepatroner kan købes i alm. handel, men du får bestemt ikke godt øl, tro mig, jeg har selv engang indkøbt et sådant anlæg i Tyskland.... og det var ingen stor succes
Smagsoplevelsen er flad og industriagtig.....