HVILKEN BRÆNDEOVN SKAL JEG VÆLGE OG SKAL DET VÆRE PLADE ELLER STØBEJERN?

Hejsa Jeg har kig på brændeovne af følgende mærker: Contura 510, Lotus Sola og Varde Shape. Nogen som kan komme med en anbefaling til en af disse eller skal jeg vælge en helt fjerde? Og skal jeg vælge plade- eller støbejern? På forhånd rigtig mange tak for din hælp. hilsner tellme
Hejsa Jeg har kig på brændeovne af følgende... Vis hele indlægget
31 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Alternativt til en stålbrændeovn er der også en Finske Masseovn. Fordelen ved den Finske Masseovn er, at den er bygget op af sten (ca. 4 tons). Dette gør, at man kan fyre op en gang om dagen, på fuld drøn. Den store stenmasse optager varmen, hvorefter den afgives langsomt. Dette gør at man faktisk kan bruge ovnen som den primære varmekilde uden, at man skal opbevare varmen i varmtvandsbeholdere, som ved andre brændeovnssystemer. Jeg varmer faktisk mit eget ca. 200 m2 hus op med sådan en ovn.
Ulempen ved denne type ovn er, at den er lidt dyrere, at få installeret, end en normal ovn. Derudover fylder den også noget mere (min. ca. 1,2 x 1,0 m).
Derudover er den bedst, hvis man har et hus med gode åbne forbindelser mellem rummene, da varmen spredes via luften.

MVH

Flemming Bundgaard
Byggerådgiveren ApS
2283 2586
http://www.byggeraadgiveren.dk

Vi laver selvbyggerrådgivning vedr. træhuse, tilbygninger og lavenergihuse mm.

Hej Uldal
Jeg ved ikke hvad en Chrstiansfelder-ovn er. Men snakker vi om en Finsk Masseovn er der ikke noget problem med at den bliver kold. Den når ikke at blive kold da man fyrer op i den hver dag. Får man alligevel ikke fyret op nogen dage, er det stadig ikke et problem. Man fyrer bare op igen, og efter et par timer er ovnen varm. Det største problem er, hvis man f. eks. syntes det er blevet meget koldt, og derfor fylder ekstra træ på, så kan huset gå hen og blive alt for varmt efter nogle timer!
Jeg kan fyrer 200 m2 op for ca. 7-8 m3 brænde om året (kun rumopvarmning). Dette syntes jeg ikke er meget!!

MVH

Flemming Bundgaard
Byggerådgiveren ApS
2283 2586
http://www.byggeraadgiveren.dk

Vi laver selvbyggerrådgivning vedr. træhuse, tilbygninger og lavenergihuse mm.

Skrevet af Håndværkeren på 20 nov 2009 07:46

Min "Klanker" da også når den tændes op, det gør stort set alle ovne. Så det må være den måde du fyre i den at der gør at den klager sig.

Det er mest når vi fyrer op fra kold og den får fuld skrue, det er klart. Men om aftenen når der bare ligger et jævnt lag af gløder klanker den også. Sammenlignet med andre ovne jeg "kender" er det helt vildt. Svigermekanikkens varde ovn er den mest stille ovn jeg har kendskab til. Den klanker slet ikke, selvom der kommer et par stammer birk oven på gløderne og åben spjæld.

Jeg vil helt klart have en støbejerns næste gang.
kære alle

Tak for alle de fine svar på mit indlæg. Min ramme ligger på 10-15.000 for ny brændeovn. Er ret varm på en Contura 510 som har front i støbejern. Desuden er den p-mærket (svensk certificering) og svanemærket. Men ligger du/i inde med oplysninger der bør ændre mit valg giv endelig lyd.

hilsner fra
tellme
Annonce
har lige tjekket bekkasinen ud og designmæssigt passer den ikke ind i mit hjem. Den ser meget funktionel og effektfuld ud. Jeg vil gerne have en rund/ellipseformet sag med stor fin rude så man kan se flammernes spil bag ruden. Så der kommer også et hygge og æstetisk hensyn ind i mit billedet i forbindelse med mit valg af "den rigtige" brændeovn. I sidste ende er det nok et spørgsmål om smag og behag. Foreløbig fører Contura en anelse foran Lotus. Outsideren må være ellpse fra Varde. Men måske kommer der en helt fjerde på tale indenom - nu må vi se.

Jeg har sådan en fætter her:



Det er en Morsø 1126. Den koster ca. 15.000 Kr.
Men så er det jo heller ikke en "blik" brændeovn

Varmer utroligt godt og holder på varmen (støbejern) hele natten, uden at der fyres igennem. Hvilket man jo ikke skal gøre.... iflg. specialisterne og skorstensfejeren.

Den kan snildt varme vores 150kvm op, og med rigtig fyring og kontrol er det ikke noget problem, at det er en stor ovn, hvis man har færre kvm.... så skal der bare lidt mindre træ i ad gangen... miljørigtig fyring er nøgleordet.
Så udnyttes brændet bedre og naboerne kvæles ikke i kvalmende dunster


 " Hvis alt ser ud til at være i orden, så er der noget du har overset "


Med venlig hilsen

Jan

Solus 24 "Ofelia"   ___/)__/)_            www.solussiden.webs.com

Skrevet af uldal på 20 nov 2009 12:45
.. som f.eks. en Chrstiansfelder-ovn. Bagdelen er så, at der går en enorm masse træ til at få ovnen op på driftsniveau, og er den blevet kold flere gange om ugen - er fidusen væk
Næh men du har misforstået noget af budskabet i en masse ovn, den kan faktisk fyres op på to paller af ringeste træ type, Eg Bøg Ask er ganske simpelt uegnet i en masseovn hvorimod gran fyr o.l. træsorter er meget velegnede. Det skal være noget der brænder med høj varme efekt og ret hurtigt for reelt fyres der kun en time for fuld skrald i en masse ovn så er den oppe i drifts temperatur. Så lukkes der for alle luft tilførelser og et skorstens spjæld så der overhovedet ikke er træk i ovnen. efter 24 timer gentager du processen.Og så er der den fordel at den ikke suger den gode varme luft i huset op i skorstenen, de fleste der får bygget den type ovn, får lagt et rør under gulvet ud i det fri hvor ovnen henter forbrændnings luften igennem.

Så er der handlet. Det blev en Contura 550:1 med sideruder. Glæder mig til den bliver installeret. Tak for råd og tips undervejs. God weekend tellme
Skrevet af Håndværkeren på 20 nov 2009 07:46

Min "Klanker" da også når den tændes op, det gør stort set alle ovne. Så det må være den måde du fyre i den at der gør at den klager sig.

Min ovn "klanker" da ikke når jeg fyrer op.


Der er yderligere 11 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis