Hej.
Jeg har ca 150 kg æbler jeg skal presse i mit hjemmemosteri, og derefter konservere på en eller anden måde.
Jeg vil dog helst undgå at fryse saften ned, da jeg har begrænset fryserplads, men hvad kan man gøre?
Jeg vil ligeledes helst ikke varmebehandle æblesaften/æblemosten, da jeg synes det ødelægger smagen.
Kan man konservere uopvarmet æblemost ved at tilsætte Atamon, og derefter putte den i skoldede lufttætte flasker (har en kapselpåsætter)? I bekræftende fald, hvor meget Atamon skal man så bruge pr. liter ren saft?
Jeg tænker også at det ville hjælpe hvis man fyldte flaskerne helt op, før man sætter kapsel på, for på den måde at begrænse ilten i flasken.
Så i "Bonderøven" på DR2 at han blot "kogte" saften direkte i flaskerne, ved at sætte dem i vandbad i ovnen, men vil som sagt helst ikke varmebehandle, med mindre der ikke er andet at gøre.
På forhånd tak
Venligst
Peter
"If you need a machine today and don't buy it,
tomorrow you will have paid for it and not have it."
- Henry Ford 1938
Hej. Jeg har ca 150 kg æbler jeg skal presse i...
Vis hele indlægget