Har seriøst brug for hjælp til min væg!

Tom30
Tom30
3 6700
Hej Alle! Håber virkelig der er nogle der kan hjælpe mig lidt! Jeg er lige flyttet ind i min nye lejlighed. Den er bygget i 1939 og ydermure er af mursten. Jeg ønsker at lave noget med mine vægge i stuen. De er klæbet med noget filt/tapet-agtig noget, og det er sturktur i det. Svært at beskrive. Nogen der hved hvad det er og hvordan jeg bedst kan få det af?
Jeg vil gerne have glatte vægge i stuen og den ene væg ville jeg gerne have rå mursten. Som i kan se på billede har jeg så lavet et lille hul for at prøve at se hvor langt der var ind til murstene. Men blev da meget overrasket. Nogen der kan forklare, ud fra billede, hvad det er der sker her? Og måske nogen der har nogle gode bud på hvordan jeg kommer videre? Der er en metalliste for enden af væggen og når jeg fjerner "tapet" og puds, så er der noget kommer jeg ind til en sort overflade! Vil som sagt gerne have helt glatte vægge. Har aldrig prøvet sådan noget før, så er i gang med at søge og lave reserce til mit projekt. Er det for sidsygt at gå i gang med selv? Nogen der måske kender nogen nemmere metoder for at få en glat væg uden at pudse væk det hele, som jeg er startet med på billede.

ALLE SVAR MOTTAGES MED STORT TAK!!!
12 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Så kan jeg da starte med den sorte del af din væg, der er ikke mursten i den væg, det er en såkaldt koksvæg, det brugte man meget en overgang i byggeriet til ikke bærende skillevægge.
Var jeg dig, ville jeg skyndsomt se at få lukket det hul igen, for jeg er ikke så sikker på at din husvært bliver særligt glad i sit ansigt hvis han ser hvad du har gang i.
Glasvæv og glasfilt er noget rigtigt skidt noget når første det skal af igen, det er ikke den goe gamle tapet klister der bliver brugt til oplimning, men en vandfast lim der går dybt ind i pudsen hvor den virkelig hænger godt fast. Og det er et rimelig surt arbejde at fjerne det igen, du kan vælge imellem at spartle det hele op eller slibe væggens overflade jævn først, så skal der ikke spartles så meget for at få en glat væg.
Og så vil jeg anbefale dig (meget kraftigt) at læse hele din leje kontrakt igennem, inden du begiver dig ud i flere konstruktions mæssige ændringer af det lejede.

V.h.  Håndværkeren
Tom30
Tom30 Trådstarter
3 6700
Takker for dit svar .... Tænkte nok der var et eller andet kompliceret noget! Dum som jeg er troede jeg jo bare at der måtte være mursten et eller andet sted derinde..hehe! Og min lejlighed er en ejer, så ingen problemer der!!! Men igen...tak for dit svar!
FWM
FWM
2694 7323
Som håndværker skrev, slib og spartel dine vægge så kan de blive glatte.
Jeg mener at det er maxit der har et system til at lave murstensmønstre med, det er måske en mulighed.

 Mvh.

Flemming

Man skal ikke kaste med Sten hvis man selv bor i et glashus ...Eller hvis Sten er rocker, og ved hvor du bor

Annonce
Annonce
jalo
jalo
88 2720
Hej
Jeg tror nu det er mursten. Dengang smurte man det sorte (som i nok kan høre, ved jeg ikke hvad det er)på indersiden af ydervægen. Det er ikke lige til at få af.
Som Flemming skriver findes der et system til at lave murstensmønster med. Det vil jeg også anbefale i stedet for en rå væg.
Mr Calle
Mr Calle
378 7470
I mit hus fra 1939 har jeg også det der sorte noget på væggen. Men der er en dobbeltmur murstensvæg.

Jeg har lige lavet mine vægge glatte og beklædt med filt. Der var dog heldigvis kun gammel tapet på væggene. Nogen steder sad den gamle puds løs, det bankede jeg af og pudsede væggene op med bakkemørtel. Da alle væggene var lige, blev de spartlet og til sidst filt.

Jeg er ikke tilhænger af bare at lægge et nyt lag ovenpå det gamle - jeg havde nogen steder 7 lag tapet, det synes jeg er sjusk. Men det er jo smag og behag.

Hvordan du får fjernet det sorte, så du kan få en rå murstensvæg er jeg ikke klar over. Du kan også risikere, at den indre mur er skæv. I mit hus var indermuren rimelig skæv, så der ville jeg ikke have kunnnet lave en fin rå væg.

Er det væv, som du har på dine vægge, og er det sat rigtigt fat, så få du nok også fjernet en del af pudsen. I så tilfælde må du igang med mørtlen for at få lige vægge, og derefter spartle for at få dem helt glatte. Det er et møg arbejde, men man kan godt gøre det selv.
Hej  Calle.
Der er ike mursten i en koksvæg, det er et element. Det sorte stads der nogle gange dukker op på væggene er den tids fugtspærre.
Annonce
Annonce
Mr Calle
Mr Calle
378 7470
Hej Håndværkeren

Det var heller ikke det jeg mente. Det jeg mente (eller forsøgte at skrive :-)) var, at jeg også har noget sort stads på væggen. Men at der er mursten.

Så pointen var bare, at hvis man har noget sort stads, så er det ikke nødvendigvis en koksvæg, men kan godt være en murstensvæg, hvor der er påført noget sort stads :-)
cru
cru
283 7860
http://www.skalflex.dk/produkter/pudssystemer/murstensmoenster.htm

Kun perfekt er "godt nok"

Skrevet af Mr Calle på 22 aug 2009 19:58
Hej Håndværkeren

Det var heller ikke det jeg mente. Det jeg mente (eller forsøgte at skrive :-)) var, at jeg også har noget sort stads på væggen. Men at der er mursten.

Så pointen var bare, at hvis man har noget sort stads, så er det ikke nødvendigvis en koksvæg, men kan godt være en murstensvæg, hvor der er påført noget sort stads :-)
Jamen så er vi da fulstændigt enige, det er nok et spørgsmål om forståelsen af mit indlæg.

Lige en bemærkning vedr. vandskuring eller vægge der ligner vandskuring. Så er dette link:
http://www.lav-det-selv.dk/Portals/0/activeforums_Attach/vandskuring-low_1799.pdf
En fænomenal beskrivelse af hvordan man gør det.

Held og lykke med projektet.

Næstformanden

Er ikke så aktiv i forummet for tiden...

Min sparsomme fritid går med ungerne, hunden og konen. I nævnte rækkefølge....
Der er yderligere 2 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

 1. Hvad skal vi gøre ved væggene?
  Lav-Hus (21 svar)
 2. Hvordan fjerner man pudsede vægge?
  Lav-Hus (22 svar)
 3. Ideer til vægge efterlyses.
  Lav-Hus (6 svar)
 4. Søger efter inputs til beklædning af vægge
  Lav-Hus (11 svar)
 5. Gipsplader på mustensvæg
  Lav-Hus (4 svar)
 6. Nye vægge frem for mursten
  Lav-Hus (4 svar)
 7. Pudset væg
  Lav-Hus (5 svar)
 8. Tapet i stedet for gipsvægge?
  Lav-Hus (4 svar)
 9. Rå vægge på badeværelset
  Lav-Hus (3 svar)
 10. Reparation før vandskuring
  Lav-Hus (2 svar)

Sponsor på LDS

Malgodt.dk

Malgodt er en af de mest populære maling-butikker på nettet. Vi har et godt samarbejde med dem, som giver dig gode priser i webshoppen.

Se mere

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her

Se også