akku tank eller ikke?

Hej med jer.

Vi har fået nøglen til vores nye hus i fredags så der kommer nok en del spørgsmål fra mig :-)

Huset er fra 1912 og er hulmur isoleret med ca. 100mm og taget er isloeret med 200mm. Der er olie/brænde fyr i udhuset samt brændeovn i en af stuerne. Huset er på 178 m2 i 2 plan, og udhuset er på 125 m2. ca. 60 m2 af udhuset er opvarmet og ca. 30 m2 mere bliver det også snart da der skal laves bryggers. Altså ialt 268 m2 opvarmet.

Vi har fyret et par gange da det har været meget koldt i huset og vi har en lille pige på 1½ år samt min kæreste er gravid. Vi får derfor brug for at holde huset på 23 grader når den lille er født.

Jeg er ikke meget for at fyre med olie da det vil koste en bondegård. Derfor vil vi skifte til Pillefyr (Vi kan nøjes med brænderen, snegl og beholder) da olie delen af fyret kan skiftes med brænder. Men vi vil egentligt helst have jordvarme især fordi vi har 3800 m2 grund så vi har nok jord til at få varme fra. Men det har vi ikke pengene til det de første par år. Jeg overvejer derfor at anskaffe en akku. tank så jeg kan fyre om aftenen og der så stadigt er varmt om morgenen uden at bruge olie.

Men hvis jeg køber sådan en kan den så også bruges til jordvarmen eller pillefyret når vi engang skifter? Eller er de penge bare spildt til den tid med mindre jeg kan sælge den?

Og hvor stor burde den tank så være for at kunne klare det hele?

Rørene i fyrrummet som ligger i udhuset er ikke isoleret og jeg kan lidt mistanke om at A-pumpen pumper koldt vand ind i vores hus når fyret ikke varmer mere og derfor gør det endnu koldere om morgenen. Er det noget man kan gøre noget ved?

Håber ikke i bliver skræmt af den lidt lange smørre.

På forhånd tak.
Hej med jer. Vi har fået nøglen til vores nye hus... Vis hele indlægget
23 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Først lige et tak for de mange svar :-)

Min tidshorisont er at vi skal bo i det her hus i rigtigt mange år så ville godt lave en invistering hvis jeg ved det er gratis efter x antal år. Det med vindmøllen er faktisk en rigtig god ide som jeg selv har tænkt over burde være mulig. Har du et link til sådan en Jan R?

De tilbud jeg har fået ligger i prislejet 120.000-150.000 det er godt nok mange penge og snakker vi et årligt forbrug på 10.000 til piller går der jo 12-15 år + forbrug af strøm før det er tjent hjem.

Det gode ved en pillebrænder er at den erstatter olien mens jeg stadigt hat mulighed for at fyre med brænde.

ktm jeg har haft en VVSere herude og han sagde det var helt lovligt at sætte en pillebrænder på mit nuværende fyr. Hvorfor er det så ulovligt at købe en brugt og sætte på?


Jeg ved at firmaet jeg har arbejdet for tidligere, har leveret IVT jordvarme for ca. 90.000,- (parcel på 150m2)- dog skal kunderne selv sørge for nedgravning af slanger.
StenKrog mit hus er så også næsten lige 2x så stort.
Skrevet af Freak1 den 18-06-2009 10:40
Først lige et tak for de mange svar :-)

ktm jeg har haft en VVSere herude og han sagde det var helt lovligt at sætte en pillebrænder på mit nuværende fyr. Hvorfor er det så ulovligt at købe en brugt og sætte på?



Fordi sikkert både din kedel og en brugt pillebrænder ikke opfylder de nye krav, der trådte i kraft for et år siden og da slet ikke i ny kombination.

Det ville jeg så, hvis jeg stod i en tilsvarende situation som dig, blæse højt og flot på, da det ikke ville koste mig noget særligt, måske 3-4-5 tusinde alt inkl., og stadig er der ikke dødsstraf for forbrydelsen, endnu.

Men du bør nok overholde alle love og regulativer!!

Med venlig hilsen
ktm

 

Husk bare at installere du en pillebrænder, så er du ikke længere afhængig af olie, men af piller. Så når prisen på piller stiger, har du intet valg end at betale.

Det gælder selvfølgelig for alt energi, men træ er altså mindst følsom overfor energipriser.

Jeg købte og installerede splinternyt 25kw fastbrændselsfyr med 1000L akkumulering til 22.000,-
Og har 270 m2 at varme op. Det er perfekt.... :) og bedst af alt, jeg har adgang til gratis træ..... hvilket selvfølgelig er en forudsætning for mit valg.
Annonce
Skrevet af dreamer81 den 18-06-2009 12:31
Husk bare at installere du en pillebrænder, så er du ikke længere afhængig af olie, men af piller. Så når prisen på piller stiger, har du intet valg end at betale.



Derfor ville jeg også at sætte en pillebrænder på en eksisterende oliefyrskedel.
Når olien så en dag, sikkert i meget nær fremtid, går hen og bliver meget billig, er det til at sætte pillebrænderen på igen!!

Med venlig hilsen
ktm

 

Skulle du vælge at følge ktm's råd og har brug for en brugt pillebrænder inkl. stor magasin med snegl, styrring og sikkerhedsanordninger, så giv besked på hans snabela kiteundervisning . dk.

Du kan evtuelt købe kedlen med, hvis du ønsker to kedler, så du nemt kan skifte mellem olie og piller.

Jeg overvejer at skifte til et mere moderne pillefyr.
Med hensyn til installation af et eller andet varme agregat skal du gøre op med dig selv om du vil yde for at få varme eller bare betale.

Du kan betale prisen så hedder det jordvarme eller varmepumpe, måske et oliefyr.

Vil du yde lidt men ikke for meget så er det ind med en stoker eller pillebrænder. Stokeren er at foretrække den vil gøre dig mere uafhængig.

Vil du gerne yde og spare så er det ind med en pindkedel og ud med motorsaven.

Men jeg gerne uddybe det hele mere hvis det er der er behov for dette. Dog skal man altid have i mente at man ikke kan få varmen billigt uden at man skal lave noget for den.

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

Det er vel en stoker jeg har. Den har også været brugt til at fyre med flis. Jeg har dog kun brugt den til piller.

Hvorfor ikke vælge en dorkedel med en woodybrænder. Man får en høj virkningsgrad og det koster under 20000 kr. Der er også eltænder på. Der er mange brugere på stokerpiller .dk der har sådan et anlæg. Det er mit indtryk at brugerne er godt tilfredse. Hvis du så agter at fyre med træ, kan du jo, hvis det er muligt sætte en brændeovn op i huset.
mvh
777
Der er yderligere 3 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis