Solfanger til Pool

Jeg vil bygge en stor solfanger på mit flade paptag (3% hældning), udelukkende til opvarmning af pool (har pillefyr til varme/vand).

Pool solfangere er meget billigere og simplere end dem til varme, da de ikke skal isoleres, ikke behøver yde så høj temperatur (jeg skal jo ikke koges..)

Jeg har købt 1000 meter såkaldt rillerør til solfanger, for 5.500 kr.

Nu er spørgsmålet.

De 1000 meter slange, som skal lægges tæt med 1cm i mellem i en spiral på taget, ca. 30m2, hvordan sætter jeg dem fast på paptaget UDEN at gennembryde paptaget.

Jeg vil plavere nogle brædder på taget og svejse tagpap over for at holde dem nede ifm. blæsevejr. På disse brædder vil jeg så hæfte rørene fast med en sømpistol, med søm der IKKE går helt gennem brædderne, og bruge nogle remme i fx. plast til at binde om rørene og hæfte fast.

Brædderne skal naturligvis ligge således at vandet stadig kan løbe af taget.

nogen bedre ideer ?? kravet er at kunne sætte rørene/slangerne fast , uden at gennembryde paptaget.

Er der ellers nogen der har erfaring med solfangere ?

richard


mvh
Richard Schrøder
[email protected]
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej.

Jeg ville overveje måske at gøre som npr man lægger gulvvarme:

Køb noget armeringsnet (tenta stål) og læg det op på taget. Sæt armeringsnettet fast i enderne af taget.

Nu kan du lægge dine slanger på på taget, og sætte dem fast med ståltråd.

Se billeder:
http://hjem.get2net.dk/fam_brix/billeder/dag13b.jpg http://www.netby.dk/Havnen/Makrellen/crone/hus3.jpg http://home2.inet.tele.dk/emoldt/ny-hus5.htm http://home10.inet.tele.dk/mikala/billeder/11.jpg http://home10.inet.tele.dk/mikala/billeder/12.jpg http://home10.inet.tele.dk/mikala/billeder/13.jpg

Mvh
ThomasB
rille/ribberør PP-rør. Det er nogle sorte plastslanger , mine er 2,5CM i diameter, de er rillede for at maksimere overfladen. Slangerne er meget fleksiple, dog skal du regne med ca. 20 cm til en vending (360 bøjning).

Jeg HAR iøvrigt bygget min solfanger, og det er KANON. Jeg har ikke kørt med den i sommer, da den ikke var helt færdig, automatikken til indkoblingen var ikke sluttet til - men jeg har haft en pumpe på - og der kommer ca. 4000 liter i timen ned som er 2-3 grader varmet op,,, Så jeg estimerer at det giver 2-3 grader yderligere i poolen. Men formålet er jo at have vandet varmt hurtigere og længere så badesæsonen bliver længere.

Men kontakt mig, så kan du få et par tips.
[email protected]
richard

------------------
mvh
Richard Schrøder
[email protected]

mvh
Richard Schrøder
[email protected]
Hej hvis der er nogen der er intresseret så har jeg lige lukket min pool permenet. så der har jeg solfanger til salg .

Det er ca 18 kvm . rigtig solfanger specielt til pool bestående af 4 sektioner. -med rør og alt hvad der skal bruges- de kunne holde vores pool på 60000l på mellem 30-32 grader. så de er rigtig effektive ca 4 år gamle. kostede 20000 fra nye Men giv evt et bud-

Har også en svømmetræner. der har været brugt 2 sæsoner og et 2500kw pool pumpe der har kørt 1 sæson. hvis interesse så giv et bud-
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis