Intelligente el løsninger.

Til dem som kunne overveje  Intelligente el løsninger .
Jeg har i mange år syntes at IHC var vejen frem. Lige til jeg selv skulle have det i mit eget hus. Jeg har kæmpet med planlægningen i lang tid, og efter flere samtaler med LK suport for IHC, løb jeg gang på gang panden mod en mur. De har ikke udviklet ret meget de sidste 15år. Jeg begyndte at se om der fandtes andet, og efter at have set hammerslag med huset til 125mil på Malorca, fik jeg øjnene op for www.gira.de
Inden for et halvt år kommer dette til at blive taget ind i fx. Lmg's sortiment. Der er danske stikkontakter til, og alt det lir man kan forestille sig. Kender ikke så meget til produktet, men tror det er kommet for at blive. Lir er der nok af, og synes det er ekstremt gemmemført. Så tror det kommer til at blive løsningen i vores hus.

 

13 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det bliver spændene at se priserne,jeg synes heller ikke om LK teknologi,Smart House er bedre men har ikke vundet markeds-andele,
Jeg er igang med en PLC løsning,bla fordi jeg har brug for meget analog håndtering (temperatur lys styrke osv.)

<br />
Kan fortælle dig så meget at i DK er det faktisk kun IHC elektrikere har kendskab til. Dvs. hvis du får installeret gira, jamen så skal du have en specialist på området som koster kassen såsnart der er noget galt.
Kan fortælle dig at LK snart udvider med KNX produkter, som sætter skub i systemet.
Gira er naturligvis også KNX baseret, men altså undersøg hvad en programør til EIB/KNX koster, (800-1200,-) , Jeg har tidligere programmeret EIB, og det er ikke noget man lærer på 14 dage selv.

Dog hvis jeg skulle bygge hus idag, bliver det noget KNX baseret, da der findes alt dertil. En kæmpe ulempe er at det er noget dyrere iforhold til IHC.

Men tænk dig nu om, om det kan svare sig for dig. Om du overhovedet kommer til at bruge det. Jeg lavede IHC komplet her i vores rækkehus, og er såmen tilfreds nok med det, men kan da godt se idag at det er begrænset hvad jeg får det brugt.

Mvh.
Sten (El-Installatør)
Jeg monterede IHC i midt 90erne, primært fordi jeg ellers skulle have lavet en masse korrespondancer og/eller relæsystemer på anden måde.
Jeg må erkende, at det lød mægtig spændende med alt det forskellige systemet kan, og jeg monterede en hel masse PIR, modem, sensorer og hvad det ellers hedder. Jeg bruger ikke 10% af det, systemet kan.
For mig er den bedste gevinst at man kan have kontakter alle mulige steder, hvis man ellers har fantasi til at vide hvad man vil i fremtiden.
Når jeg en dag skal indrette min aftægtsbolig, bliver det ikke med IHC igen, og det skyldes ikke at jeg er sur på systemet, men i erkendelse at at jeg ligesom så mange andre slet ikke bruger alle de faciliteter de forskellige "gadgets" byder på, på linie med computere, mobiltelefoner o.a.
Sjovt nok at fagmand StenKrog udtrykker samme holdning som jeg!! :)

Med venlig hilsen
ktm

 

vi montere faktisk en del smarthouse (vestjylland), og det er et kanont koncept (set i forhold til alternativer pt.)
jeg er selv i gang med et total renoverings project af en gammel stråtekt hus, og der skal sgu da smarthouse i! smarthouse har ingen begrænsninger med den nye controler der lige er kommet på gaden, den har også indbygget web-interface (kanon) <img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/smile.gif" align=absMiddle border=0>
men kunne godt bruge en total løsning, lys, billed og lyd osv. osv.

Det kommer ikke an på, hvor meget hjerne man har - men hvordan man bruger det man har.

(Elektriker)
 

Smart house kan køre sammen med phillips pronto fjernbetjeningen så du kan styre lys lyd osv

Martin
yep! og b&o, hvis man har lyst til at smide ca. 1200 bobs for et ir-øje!

Det kommer ikke an på, hvor meget hjerne man har - men hvordan man bruger det man har.

(Elektriker)
 

Efter LK har opdateret til Visual 2 for et par år siden (med indførsel af wirelees) er det da gået helt galt. Langt de fleste tænd/sluk/dæmp virker ok men laver man en mindre makro med flere funktiner går controlleren helt i knæ. Derudover har jeg nogle wirelees dæmpere som det endnu ikke er lykkes for LK supporten at få til at køre ordentligt.

Næste hus jeg går i gang med, bliver udstyret med Consons nye XP system (der endnu ikke er officielt lanceret.) Det lader til efter diverse skriv i fagblade, at være lige noget for mig. Gira er også rigtigt godt (jeg har faktisk KNX certifikatet) men det er noget dyrt. LMG forhandler idag alle KNX komponenter fra Gira men de ligger kun på Gira´s danske lager.
Smarthouse er egenligt også ok, men det er lidt usikkert pga. virksomhedens fremtid, det ville jo være rart om den også eksisterede om 10 år når jeg skal købe reservedele.

Kun perfekt er "godt nok"

Ja jeg ved ikke noget om programmeringen eller priser overhovedet. Men jeg jeg har besluttet mig for Gira. Så svært kan det vel heller ikke være med noget GDS. Synes at Gira dækker alt, og ser meget lækkert ud. Kører nok opus stikk mm. da jeg kun har stikk ved gulvet og gira tryk oppe ved døre. Synes ikk rigtig deres stikk er så smarte, men alt det andet som porttelefon og pegeskærm osv. virker lige i skabet.

 

Hej Nif

KNX er rigtigt "tysk" dvs. det er umuligt at gå i gang med programmeringen hvis du ikke ved noget i forvejen.
På knx.org kan du finde en liste over trænede programmører i DK. http://www.knx.org/knx-partners/knxeib-partners/knx-partners-result/?order=company&limit=60&search=Show&countrycodes%5B%5D=45

Vedr. design, håber du kan "tåle" min mening ?
Gira er godt, men hvis du har råd til deres tryk og moduler har du vel også råd at give lidt mere for deres stikudtag og få samme design på det hele. ? Opus- er det ikke lidt som at blande æbler og appelsiner ?

Kun perfekt er "godt nok"

Der er yderligere 3 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis