forskel i el ledninger/kabler

Jeg har flyttet en bevælses sensor,
den har været  brugt sammen med almindelige indendørs ledning, og hvor den fungeret fint.
Jeg har nu monteret den et andet sted, på nøjeagtige samme måde, men med tykke installations kabel, og der virker den bar ikke!???
 Jeg kan måle at der kommer strøm ud til selve sensoren og at der går strøm ind i sensoren men der kommer ingen strøm ud af den og hen til lampen.
Der er tynde indendørs ledning ind i selve sensoren.
Hvad gør jeg.???

 

Jeg har flyttet en bevælses sensor, den har været... Vis hele indlægget
24 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Til Sørensen:-
Jeg har altid gjort mig umage med at følge farverene når jeg forbinder ledning, men jeg kan forstå at det kan man ikke altid regne med.
Nå nu vil jeg ude og måle spændning og sikre, og finde fase og nul.

 

Hej Busman
Det lyder godt - du har sikkert fået byttet om på fase og tændledningen - husk at spænde alle forbindelserne i den kronmuffe du tilslutter kablet i (de stive=kablet og de bløde=sensoren).

Nej man kan aldrig gå ud fra farverne i et kabel, og så tro at brun eller sort er fase og blå er nul - man måler altid inden man tilslutter en brugsgenstand. - Installationen kan være fasevendt, og så er blå pludselig fase -> så altid måle. Tilslutter jeg noget til et tre-faset stik måler jeg altid om nullen er korekt placeret, er den ikke det så skal du satme se løjer <img

Håber det lykkedes for dig <img - ellers finder vi på noget andet, du skal nok få den til at virke.

Til Polsøger debatten: Nej en polsøger kan aldrig, aldrig, aldrig stå alene, brugert selv en POLHIT i sjældene tilfælde hvor man er nød til at finde fasen, ellers ligger den i værktøjskassen - brug en godkendt spændingsviser fre Steniel eller et andet mærke. Og inden man går igang, er det en god ting at sikre sig at den virker!!!!

Bruger man et multimeter skal man vide hvad man har med at gøre, da det ved forkert anvendelse kan komme til skade (Hvis man måler på netspændingen mens multimeteret er forbundet til at skulle måle strøm = Kortslutning).

Alle dem som reagere kraftig imod anvendelsen af polsøgere som det eneste instrument til at måle om der er spænding på er jeg 100% enig med -> det er for jeres egen og familiens skyld.

Jeg har selv stået i rigtig gammeldags mesterlære som elektrikker og der var kronmuffer og montering af fasen i et lampested forbudt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Jeg er Ingeniør i dag og ville aldrig havet undværet min håndværksmæssige uddannelse, inden jeg læste videre.

Mvh / Br

Peter Sørensen

www.diode.dk - Se mere om Winga 30 motorbåd
Hej Sorensen,
Problemet er løst,   min bevægelsesensor virker fint, tak for hjælpen,
Læren må vær at man skal kunne forstår de forskellige symboler på el apparater, også efter man har smidt installations vejledning væk
MVH
Michael

 

Hej Busman

Supert at høre - skulle det være en anden gang :)

- Peter

www.diode.dk - Se mere om Winga 30 motorbåd
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis