Uheld

Hej

Jeg har fået til opgave at indsamle eksempler på hvordan Gør-Det-Selv folket kommer til skade, og beder derfor nu om jeres hjælp til at fremskaffe nogle eksempler.

Prøv at tænke jer om, og fortæl hvordan svogeren eller naboen (måske svigermor) kom til skade, eller hvordan de undgik det på trods af alle odds, for i har jo ikke selv dummet jer??

Opgaven drejer sig om eksempler på alt fra uheld med hobbykniven eller rundsaven, til den klassiske med en mand (kvinde) på øverste trin af trappestigen, stablet op på to murerbaljer oppe på det lånte/lejede stillads.

Læg eksemplerne ind her på siden til evig skræk og advarsel, eller send (måske med billedeksempler) dem pr mail til:

[email protected]

På forhånd tak!

Hej Jeg har fået til opgave at indsamle... Vis hele indlægget
35 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Min broder er lidt grovmotorisk, og arbejder som entreprenør maskinmekaniker. En dag skulle han bruge en båndsliber til noget arbejde, dog smutter det for ham, at hans tommelfingre får sig en kærlig tur hen ad maskinen. Det sjove i historien er, at på sygehuset forbinder de ham således, at det ligner han giver "thumbs up hele tiden" :) Forestil jer en betuttet mand, med gazebind, der signalere at alt er ok:)
God humor med thumbs up.....

I vores tidligere hus skulle jeg rive komplet badeværelse ud og lave fliser, vægge etc. Konens fætter er VVS-mand og siger at jeg skal da bare ringe, så kommer han lige og hjælpe med alle rør etc.

Svarer kort og godt som enhver anden herinde ville have gjort:

"Selvgjort er velgjort, så ellers tak, mester"

Og hvad sker der. Sidder på gulvet med en elektrisk mejselhammer og banker fliser op og i første hug banker jeg et vandrør over, så det sprøjter ud over det hele.

Og da huset lige var købt havde jeg ikke orienteret mig om stophanen, så jeg brugte 10 minutter på at finde denne og få lukket for vandet.

Så da jeg ringede til konens fætter var ydmygheden stor og endnu mere til grin da han endelig så at jeg kun havde fået én flise banket op.....

Så den fyrer han af hver gang vi mødes til familie-tamtam.

Planlægning er den halve løsning :-))

Og så kan nævnes en af mine venners bekendte der blev skilt grundet følgende:

Købt hus med konen, ingen evner i LDS, gode intentioner, manglende forberedelse.

Han skiftede alle vinduer i huset og fugede med brøndskum, så da han kom ud til huset (de boede i et andet midlertidigt) dagen efter var alle vinduer sprængt indad og udad. Forsikringsmanden fortalte konen at kraften fra de sammenpressede vinduer kunne have slået dem ihjel.

Nåh, men han blev taget til nåde og fortsatte, hvorefter han river alle vægge ud og sætter nye skillerumsvægge op, dog med forkert murhul, så dørene passede ikke. Det var bygget efter selve dørpladen. . Han tænker hurtigt og skærer ud med stiksav, men da konstruktionens overligger var lige over dørhullet, skar han denne ud. Vi taler her om 3 vægge. Så dagen efter var alle gipsplader og skelet væltet.

Tja, hvad kan man lære af det. Bliv ikke gift, så bliver du ikke afsløret
Konen er trods alt den største udgift man har.....


Planlægning er den halve løsning :-))

Klasse!!!

Jeg har en kammerat der mangler lidt af puden på venstre langefinger - det fik han fordi han stod og plaprede med en anden og var uopmærksom mens han var ved at lave træ til hylder på en afretter-høvl.

Er selv engang blevet rykket rundt fordi jeg havde for travlt med at lægge båndpudseren fra mig mens den stadig var igang - den fiser af sted og ledningen fejer det ene ben på mig inden den stopper - moralen er at det kan godt gå for stærkt ;-)

mvh
Morten


Giv mig min kop kaffe og et serverrum!

Må jo melde mig i rækken....

Var - som arbejdsmand for en kammerat - ved at fjerne belægning på et pagode tag og havde - for gud ved hvilken gang - bedt en af de tømrerne om enten at fjerne sømmene fra lægterne, når de afmonterede dem - eller endnu bedre fjerne straks.

To minutter senere har de igen smidt brædder på stilladset, jeg kommer vadende i den ene ende af en stavl lægter, spidder foden på et søm, inertien fra lægterne giver mig overbalance og jeg slår en flot saltomortale over rækværket på stilladset.

Får - hvordan ved jeg ikke - en arm ind om en stilladsstiver 3 meter længere nede og snurrer rundt om denne præcis uden at ramme jorden (der - for at gøre historien endnu mere ironisk - var dækket med søm-behæftede lægter). Eneste skade et hul i foden og en underarm, der hævede til dobbelt størrelse. Og en tømrer, der ikke viste sig mere på det projekt...

Det skal siges, al sikkerhed var efter forskrifterne.


Mvh.

Jan R.
Annonce
Er der ikke metal i sålerne på sikkerhedssko ?.

Sendt fra min Commodore64
Hvorfor ikke købe en rigtig fed gammel motorcykel.
Se Min XSer her
Kik forbi www.yamahaxs650.dk
 

Hej

Jeg sad lige og lavede en liste over nogle af de uheldige/dumme ting jeg selv har oplevet gennem tiden:

  • Hobbykniven der er storsynder.
  • Stilladset uden skråstivere, og så sætter man en stige op ad det, så det hele kollapser.
  • Stilladset igen med brædder der enten rager for langt ud, og man træder derud i tankeløshed.
  • Stilladset igen med brædder der ligger ud uden understøtning mellem 2 bukke.
  • Vender båndpudseren om uden at slå strømmen fra og fingeren der er placeret på kanten af båndet bliver skåret halvt over, da den anden hånd kommer til at trykke på kontakten.
  • Stigen man stiller op ad tagrenden glider til siden, da tagrenden er et meget glat materiale.
  • Brædderne man har stillet op ad tagrenden eller lignende blæser omkuld (min søn fik faktisk totalskadet en bil ved dette).
  • Jeg prøvede faktisk selv en gang for mange år siden, at få den ide efter slibning af et såkaldt langhulsbor (ligesom et langt overfræserjern), at tvivle på skarpheden og mærkede lige efter for en sikkerheds skyld (Av! maskinen var startet).
  • Bore, skrue og sømme i strøm- vandførende installationer.
  • Bore igennem en skabsside og glemt at kontrollere hvor de ekstra hovedpuder var placeret (Av av!),
  • Søm/skruer i brædder på jorden.
  • Løsne båndet omkring det træ tømmerhandelen lige er kommet med og det hele vælter ned over fødderne.
  • Bore opad i en jernbjælke uden sikkerhedsbriller med det resultat at der kom jernspåner i et øje.
  • Generelt at arbejde med rundsav uden briller (især i blæsevejr).
  • Arbejde med stationær rundsav uden afdækning og måske spaltekniv.
  • Isolationen på forlængerledningen er defekt og de strømførende del blotlagt.
  • Går op på stilladset ad en stige placeret inde under tagudhænget og glemmer en spids spærende som man løber issen op i (det føltes som om det var en æggeskal man havde øverst).
  • Vinkelsliberen sætter ild i noget eller beskadiger øjne ved manglende sikkerhedsbriller.

Det var bare hvad jeg sådan lige kunne huske her og nu, og som I kan se er I ikke de eneste der dummer jer

Ja ja, skal vi ned i småtingene, så kan jeg også tilslutte mig stort set alle punkterne eller lignende fortrædeligheder.

Jeg kan også udbygge listen lidt med noget meget pinagtigt.

Man svejser i bunden på en bil, og har kilet sig mere og mere fast for at kunne komme til og pludselig laver svejseren et knald og man får en glød ind i øret. Gløden gør ondt og man virrer med hovedet for at hælde den meget varme glød ud, med det resultat at man banker hovedet gentagne gange mod alt muligt modbydelig hårdt.

Den store boremaskine får fat i noget meget hårdt og trækker ens håndled rundt. Øv

Man skal løsne en møttrik dybt ned i motorrummet. Værktøjet kammer over og hånden farer lige ind i skarpe kanter. Det samme resultat opnås når man får en over labberne fra tændingskablerne.

Jeg sidder på en rendegraver og er ved at grave op til et brud på vandledningen, Smeden springer ind foran skovlen, som jeg er ved at svinge tilbage. Jeg stopper straks og skovlen når på nær 2 cm ikke at ramme manden!! Det kunne have været gået grueligt galt og han er proff.

Men ellers er tråden om det funktionelle værktøj også god at få visdom fra. ! :)

Med venlig hilsen
ktm

 

Har også hørt om en mand som skulle renovere sin lejlighed og han vælger så at bryde en bærende væg ned !!!!!!!!

Der resultere så i at alle hoveddørene i opgangen sidder fast, og der så må skæres af toppen på alle sammen, før de kan åbne igen <img

Så man sku da en klovn når man ikke lige undersøger hvad det er man har med at gøre hehe......

Har selv brækket en finger engang på en rundsav da jeg skulle skære en plade og den ligepludselig blev kastet tilbage på min pegefinger og det kostede en overnatning på køge sygehus i fuld nakose på en J-dag

Har også prøvet det med foden og sømmet, og lidt flere ting, men dem for i en anden dag......


 Kan godt lide hvis tingene går op i en højere enhed !
Ikke et uheld der er sket for mig selv, men den tidligere ejer af vores hus har fjernet en bærende væg. Der er godt nok blevet lagt en fin bjælke op til at bære istedet for. Bjælken hviler desværre på én 2x4 tomme høvlet lægte til gipsvæggen.

For lige at sikre bæreevnen er der bagefter boret 1½ tomme hul i lægten til en stikkontakt.....

Venter stadig på ejerskifteforsikringen....suk

Mvh You Can Do It!

Der er yderligere 5 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også