Hvordan kan sur mælk undgås?

Kære forumdeltagere


 Vi kinder alle den ubehagelige fornemmelsen af at hælde drikke sur, gammel mælk over vores cornflakes eller ned i kaffen. Den sure smag der spreder sig i munden og den kvalmende duft, der rammer næsen. Når vi skal identificere sur mælk, involverer det at tage et sip, se på mælken eller lugte til kartonen.

Men er det de bedste/eneste muligheder? 

Vi er en gruppe kandidatstuderende der researcher brugerinnovation på CBS. Vi undersøger sur mælk, og har brug for dine svar på disse spørgsmål for at løse vores opgave. 

Hvordan identificerer du sur mælk?
Hvad han gøres for at undgå at drikke sur mælk?
Hvordan kan ubehagelige oplevelser med sur mælk mindskes?
 

På forhånd tak   

Hans Christian, Julius, Morten, Rune and Hans Peter
11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det vil jeg gerne svare på. undgå sur mælk på 2 måder.
1/ køb ikke mere end du bruger indenfor datoen.
2/ Drik mere mælk og hurtiger.

Globalt set er det jo en ret særegn ide at drikke mælk fra dyr, så ud fra den tilgang kunne man jo bare gøre som flertallet af verdens indbyggere: Lad vær at drikke mælk.

Hvis det nu ikke er en farbar vej, selvom den jo med en sikkerhed grænsende til vished vil forebygge ubehag ved sur mælk, så kan man jo tage biologien til hjælp.

Sur mælk skyldes jo en overudvikling af mælkesyrebakterierne. Så på samme måde som man kan (men har valgt ikke at gøre eller stille krav om) mærke madvarer med en mærkat, der skifter farve, hvis den ikke har været opbevaret ved korrekt temperatur i processen fra indpakning til salg, kan man i mælkekartonen sætte en markør, der skifter farve når mængden af mælkesyrebakterier når over et fastlagt niveau.

Den løsning vil tillige sikre en individuel måling af status i den enkelte karton fremfor den nuværende datomærkning, der jo kun kan angive en gennemsnitsholdbarhed. 

Det var et rigtig godt bud på en løsning. Godt beskrevet.

Kunne der eventuelt være andre metoder til at løse problemet på?  

her i huset blir mælk aldrig for gammel,der går vel omkring 15 liter til om ugen.men forstår ikke rigtig hvad du mener,mælk der er købt ind til det daglige forbrug bliver jo ikke sur,men der jo altså en udløbsdato på.... fatter ikke helt hva fanden det her handler om...sur mælk stinker la vær at drik den øhhhh..

Kom nu igang for fanden,klokken har ringet

Det er uhyre let.
Køb homogeniseret mælk. Den bliver ikke sur, næh - den rådner og det kan man ikke undgå at lugte.

Mvh. Christian

Køb da en ko - så er mælken altid frisk...

Sniffer  
Vores intention er at søge ideer/forslag til hvordan man undgår sur mælk. Dette kan være f.eks. tekniske løsninger eller gode husråd....
Monter en PH måler på kartonrn.
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis