Skrevet af cbsinnovation den 30-10-2008 07:45
Jo det er faktisk et seriøst projekt. Vi undersøger bla. om der er en metode/løsning til at undgå at drikke sur mælk. Den velkendte måde er at smage/lugte til mælken, men vi er interesseret i om der kan være andre muligheder?
Hvis mælken endnu ikke er ostet:
En ide, som jeg ganske vist ikke har afprøvet, kunne være at bruge en surhedstest. Det kan f.eks. være rødkålssaft, lakmus-papir (sådan noget man bruger i kemiundervisningen) eller noget tilsvarende.
Det kan være det virker, hvis man ellers kan tro på at sur mælk vitterlig også er sur (som i "har en lav pH-værdi").
Hvis mælken er ostet:
Man kan ryste kartonen. Flydende mælk føles anderledes end fast mælk. Det kræver at der er tale om en megen fremskreden proces.
Ellers:
kontakt et mejeri og hør, hvad de ved om identifcering af sur mælk. Det er ganske vist ikke brugerdrevet innovation, men det kan måske fungere som en baseline for at se, hvor gode brugere er til at hitte på.
WS