Hvordan undgår man sur mælk?

Kære forumdeltagere


 Vi kinder alle den ubehagelige fornemmelsen af at hælde drikke sur, gammel mælk over vores cornflakes eller ned i kaffen. Den sure smag der spreder sig i munden og den kvalmende duft, der rammer næsen. Når vi skal identificere sur mælk, involverer det at tage et sip, se på mælken eller lugte til kartonen.

Men er det de bedste/eneste muligheder? 

Vi er en gruppe kandidatstuderende der researcher brugerinnovation på CBS. Vi undersøger sur mælk, og har brug for dine svar på disse spørgsmål for at løse vores opgave. 

Hvordan identificerer du sur mælk?
Hvad han gøres for at undgå at drikke sur mælk?
Hvordan kan ubehagelige oplevelser med sur mælk mindskes?
 

På forhånd tak   

Hans Christian, Julius, Morten, Rune and Hans Peter
Kære forumdeltagere  Vi kinder alle den... Vis hele indlægget
20 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis man på mælk kan se at den er sur, kan man forestille sig at hele eller dele af emballagen laves glasklar, så man kan se mælken. Eventuelt så man kan holde den op imod en skarp lyskilde. Jeg tænker på mælkeflasker eller mælk tappet på sodavandsflasker, eller eventuelt på de nuværende mælkekartoner (eller plastbeholdere) men med et glasklart felt.

Hvis mælken vitterligt bliver sur, kan man forestille sig at man vil kunne lave et batteri med mælken. Så kan man måske lave en elektrisk surhedstester. Den kan udformes som de batteritestere der er trykt på batterier (f.eks. Duracell Ultra), hvor man skal trykke på to punkter på batteriet, for at kunne aflæse batteriets ladetilstand (Powercheck). Se vedhæftede billede. Jeg forestiller mig at mere surhed giver større energi i batteriet, og jeg tror det er vigtigt at man ikke laver testeren så den hele tiden er aktiv (vil ellers være smart at man umiddelbart kan se surhed), fordi det måske kan påvirke ellers god mælk at der løber elektrisk strøm i den.

WS
Er der nogen der ved om emballeringen af mælk har noget effekt på f.eks. holdbarheden?

en mælke karton med farvestof der reager på surhed af mælken (ph værdig) når mælken kommer til surheds grændsen

så bliver kartonen rød.!

Skrevet af cbsinnovation den 02-11-2008 22:53
Er der nogen der ved om emballeringen af mælk har noget effekt på f.eks. holdbarheden?

Det vil jeg næsten tro at Arla gør. Send dem en e-mail og spørg.

WS
Annonce

Hej,

Tak for alle jeres indlæg. Det har været til stor gavn for os.

Vi er nu nået til den endelige fase af eksperimentet som indebærer et sidste spørgsmål til jer.

Vi har indsamlet en masse idéer som vi gerne vil have at i giver os jeres feedback på, så vi kan se hvilke nogen der i realiteten er de bedste.

Nedenfor ses de 5 kategorier som repræsenterer de indsamlede idéer. I skal give hver kategori en karakter fra 1-6 (6 = bedst , 1 = dårligst) (den samme karakter må godt gives flere gange).

Vi ser frem til at se jeres besvarelser.
på forhånd tak.

Ide Kategorier

1.       Funktionelle tiltag – brugerens metoder for at undgå problemet

Eksempel:

Brugeren kan eksempelvis selv benytte sig af remedier der kan hjælpe med at oplyse dem om mælken er drikkelig. Evt. PH strips eller et køkken redskab specielt designet til at måle mælkens friskhed

2.       Teknologiske forbedringer – Emballage - producentens metoder for at forebygge problemet

Eksempel:

Mælkens friskhed vil blive forlænget gennem brug af et mere effektivt materiale. Evt. bedre isolering så mælken ikke udsættes for temperatur udsving samt lys.

3.       Teknologiske forbedringer – Indikatorer - producentens metoder for at forebygge problemet

Eksempel:

Emballagen vil være udstyret med en indikator der måler mælkens friskhed eller om mælken har været opbevaret ved for høj temperatur

4.       Midler der kan hjælpe/informere brugeren om metoder for at undgå problemet

Eksempel:

Der kan findes information om opbevaring af mælken på kartonen eller et den kunne være udstyret med et skrabefelt så man let kunne notere hvornår den er blevet åbnet.

5.       Alternative produkter

Eksempel:

Substituerende produkter der kan erstatte mælk samt løse problemstillingen med holdbarheden.

1:2
2:5
3:5
4:2
5:4

Venlig hilsen

Jens

1:2 ikke bestået, det er lidt besværligt, og man kan bare se på eller lugte til mælken
2:5 fint, men det kan ændre f.eks. mælkens smag (f.eks. uht-behandling)
3:6 fremragende, hvis det fungerer ordentligt ved man altid om mælken er sur
4:3 bestået, men det kræver meget af brugeren
5:3 bestået, men der skal meget til at erstatte kold frisk rigtig mælk på cornflakes

WS
Tak for de 2 gode evalueringer. Vi har faktisk en deadline idag, og har brug for mindst 3 evalueringer mere. Håber i kan bidrage. På forhånd tak - mvh cbs innovation

1: 1

2:5 (under forudsætning af at prisforhøjelsen vil være ubetydelig)

3:3 (under forudsætning af at det 'intet' vil koste)

4:1

5:1

 

Har i gjort jer nogen tanker om, at det i er ved at løse er et næsten ikke eksisterende problem, måske med undtagelse af beboere på et kollegie, hvor jeg godt kan huske, at mælken var blevet sur, når den havde stået et par dage på værelset. For en normal familie, selv en pensionist, kan sagtens huske at sætte mælken i køleskab, og så er holdbarheden kun bestemt af, hvornår kartonen er tom.

Et andet aspekt er prisen. I dag går især børneamilier med et stort forbrug af mælk, gerne efter at spare nogle få ærer på en karton mælk. Jeg tror ikke disse forbrugere ville betale ret mange ører for at få løst et ikke eksisterende problem.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis