hjælp virus angreb

hej
min gamle bærbare som jeg brugt på nettet
har pludseligt fået problemer fejlmeldinger som infected with W32/spybot.BOHW plus en text/botFTP.gen
W32 virut.B og trojan.vundo
mit norton kan ikke fjerne og reparere de skadede filer ialt 56 filer er berørt med alvorlige angreb kan en formatering og ny instalering klare det evt ny hartdisk jeg har et stkke tid kørt uden antivirus programet har været aktiveret computeren er en compaq armada 1750 med 196mb ram 24 gb hartdisk
venligst eksmek
hej min gamle bærbare som jeg brugt på nettet har... Vis hele indlægget
25 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Ved godt, jeg har nævnt det tidligere, men smæk noget Xubuntu ("light" udgaven af det almindelige Ubuntu) på maskinen.

Det kommer sandsynligvis til at køre mere lækkert end, hvad du har haft på den før (Win95/98/ME/2000/XP).

http://www.xubuntu.org/
Problemet med ubuntu (linux) og bærbare er at du tit har problemer med driver. Bærbare er en hel verden for sig selv da jeg smed ubuntu på min bærbar så var skærm driveren ikke kompatibel. Efter 2 dages arbejde på det gav jeg op og den kører nu på XP igen.

Som nævnt før http://www.spywarefri.dk besøg deres forum og fortæl hvad du har fundet. De vil ret hurtigt guide dig igennem hvordan du fjerner det og renser din PC hvilket er lige så sikker som en geninstallering. Format er lidt af en falsk tryghed for ved flere partitioner som mange kører med kan du have smidt virussen på andre partioner der ikke bliver slettet. Det samme med backup du smider virus på CD'en og ved genindlæsning af din backup kommer den tilbage til din harddisk.
Formatering er falsk tryghed, men det er en rensning ikke? wink

De gange, jeg har været ramt af virus, har jeg formateret alle partitioner. Men det er kun fordi, jeg aldrig har haft god erfaring med at rense en inficeret computer for virus - spyware derimod er en anden sag.
Problemet ved en sådan løsning er at du mister en masse data. Folk har efterhånden noget data de ikke vil miste. Så for at sikre dem bliver der nødt til at blive lavet backup og dermed risiko for at du tager backup af virusen. Hvis den har kunnet kommet ind på dit system før geninstallering så er chancen for den kommer tilbage ved indlæsning af backup højt.

Så hvis du renser på den rigtige måde hvor du går i dybden under proffessionel vejledning så kan du rense meget mere end man tror. Denne vejledning er noget du får has spywarefri.dk. Lad dig ikke narre af navnet de kan rense andet end spyware. Du kan risikere hvis du har en interresant virus, at de vil have en kopi for at studere dens kode. Det har jeg oplevet en gang.
Annonce
Citat fra kro

Formatering er falsk tryghed, men det er en rensning ikke? wink

De gange, jeg har været ramt af virus, har jeg formateret alle partitioner. Men det er kun fordi, jeg aldrig har haft god erfaring med at rense en inficeret computer for virus - spyware derimod er en anden sag.


Sådan er verden så forskellig smile De gange jeg har været inficeret har jeg fundet ganske strålende "af-inficeringsmetoder" på google. Den ene gang var min virus så ny at den ikke var registreret i nogen databaser endnu - MEN jeg fik ét hit på google om at fjerne den - og det virkede!!! Jeg har til gengæld ALDRIG reinstalleret pga. virus - det er jeg alt for doven til. Jeg orker ikke at trace alle de små dimser og dippedutter, jeg gennem tiden har installeret på min pc smile. Dog vil jeg sige at det nogen gange kan være den eneste vej - det ved jeg godt.

By the way - et par nyttige antivirus/antispyware links:

http://free.grisoft.com/
http://www.sikkerhed.biz/
http://majorgeeks.com/download3155.html
http://lavasoft.com/products/ad_aware_free.php
http://www.intermute.com/products/cwshredder.html

/Inger

Citat fra Engelke

Problemet ved en sådan løsning er at du mister en masse data. Folk har efterhånden noget data de ikke vil miste. Så for at sikre dem bliver der nødt til at blive lavet backup og dermed risiko for at du tager backup af virusen. Hvis den har kunnet kommet ind på dit system før geninstallering så er chancen for den kommer tilbage ved indlæsning af backup højt.


En virus inficerer jo ikke selve billedfilen af moster Oda på Rhodos eller din MP3-fil med Duran Duran, men den kan lægge inficerede filer i mappen, hvor billederne/musikken/dokumenterne er gemt.

Ret mig gerne, hvis jeg tager fejl smile

Derfor, hvis du enkeltmarkerer de dokumenter, billeder og musikfiler, du skal gemme, ser jeg ingen grund til, at du nogensinde skulle få virus med over.

Slår du visning af skjulte filer til og gennemser mappestrukturen for de mapper, du vil gemme, for "spøjse filnavne", skulle du også kunne tage back up af hele mapper/mappestrukturer.

Grunden til, at jeg foretrækker at tage back up og geninstallere styresystemet, er, at jeg flere gange har oplevet, at virusen inficerer mere og mere og til sidst bringer pc'en helt i knæ, så den hverken kan det ene eller det andet. Og vi taler altid pc'er, hvor jeg har haft Avast, Symantec, Norton, AVG, Kaspersky eller en af de andre antivirus programmer installeret.

Derfor tager jeg altid back up og geninstallerer med det samme, hvis jeg er det mindste tvivl om, at antivirus programmet effektivt har fjernet virusen.
Selvfølgelig er backup godt, især hvis en harddisk står af. Men skal du helt af med vira af de onde så skal du også ændre og få renset de infofiler der altid ligger på din harddisk, dvs at en format heller ikke er 100% sikker..
Hvis man smutter herind http://www.spywarefri.dk/forum/links/hjtanv.htm og lige printer den side og så følger den 100 % til punkt og prikke og efterfølgeden lige smider de 2 eller 3 tekstfiler ind som de skriver så vil en ekspert se om alt er renset og vira og malware fjernet.
Er alt ikke fjernet (meget sjældent) så hjælper de dig med at få det fjernet. Alt bliver forklaret så almindelige mennesker kan forstå det. og de slipper dig ikke før alt er væk.
Og er du en gnier, så er det helt gratis at få hjælp. Men man kan donerer lidt til deres kaffekasse.. typisk mellem 25 og 100 kr. (tror de fleste der har fået hjælp lige overfører 25 eller 50 kr)
Ikke alene det at du slipper for at sidde og geninstaller alle dine programmer som du har samlet og installeret gennem tiden, men du lærer også at bekæmpe vira. Og man sidder lidt med en rigtig god fornemmelse i maven når man har fjernet sådan en ond satan og en masse spyware.
Ofte får man ny virus når man geninstallere windows, især hvis man arbejder med netværk på.

Gå efter bolden - ikke manden.

Den glade ejer af en "Maxi 77" byggeår 1980 nr. 3012
 Svendborg

Infofiler? Hvad er det helt præcist, du mener?

Undskyld, men det lyder altså som noget værre vrøvl, at en formatering af en harddisk ikke sletter al virus.

Hvis jeg tager fejl, vil jeg meget linkes til nogle sider eller artikler, der bakker det op, du siger smile

Noget helt andet: Så længe, du har firewall'en aktiveret, bør du ikke blive inficeret igen, når du har geninstalleret Windows.
Der er yderligere 5 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis