Hjælp til timer-relæ

S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 5590
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Prøv at sætte en modstand mere i serie så du kommer op på 2210*3= 6630 Ohm, så bliver strømmen I = (24-2)/6630 => I= 3,32mA. Din beregning af strømmen med en modstand på 4420 Ohm giver en strøm på 4,9mA, Du har sikkert begået den fejl, at du ikke har trukket de 2V over dioden fra de 24 V, inden du beregner strømmen.

fase
christiannielsen
christiannielsen
Indlæg: 1367
Postnr: 8700
ev elmand skrev den 10-03-2018 22:39:19

Det er fordi du i starten efterspurgte et Release dalay som på dansk hedder forsinket frafald. Og når du skifter Dip switche på siden af relæet til denne funktion så er det sådan virkemåden er. Det er beskrevet på side 6 i dit link. 

Du kan også stille relæet til On delay Altså forsinket tiltræk, og så vil den starte med forsinkelse og efter at tiden er gået skifte kontaktsæt over. Når der igen afbrydes skifter den tilbage øjeblikkelig. Men prøv lige at give den spænding på 2 og 10 og lav forsøg med en stump ledning fra 7 til 5 Så kan du se virkemåden ved de 4 forskellige muligheder

Nu ved jeg ikke hvad du ellers tænker dig, hvad forsinkelsen skal gøre,  om du ender med  1 eller 2 endestop. Men måske kunne din skumringsrelæ give spænding til kl.5 men det skal være samme spænding som forsyner tidsrelæet.  Nu har jeg forsøgt at måle spænding på de forskellige poler alt efter hvilken indstilling relæet er sat på og jeg kan bare ikke finde den funktion jeg skal bruge. 

Det jeg skal bruger er:  output (til et relæ som vender strømmen til motor) 2 sekunder efter styrestrømmen når til klemme 5, og så længe der er styrestrøm. (altså hele natten).

Men alle funktioner slutter kun relæet så længe timeren kører. Dvs jeg vil kun kunne få motoren til at køre (og lemmen til at lukke) så længe timeren kører.

ev elmand skrev den 10-03-2018 22:39:19

 Når der igen afbrydes skifter den tilbage øjeblikkelig. 

Det gør den ikke. Relæet skifter tilbage til hvilestilling når tiden er gået og ikke når styrestrømmen afbrydes. Og af den årsag kan jeg ikke få det til at fungere som jeg gerne vil.

christiannielsen
christiannielsen
Indlæg: 1367
Postnr: 8700

Jeg kan lave godt få til til at fungere med den timer, hvis jeg sætter timeren ind et andet sted, men jeg vil gerne lige høre hvad du siger til det der med at der kun er output så længe timeren kører.

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 10511
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Tjae jeg har nok været lidt for hurtig, og læst på den der hedder XM Men din er jo en XW og fungerer lidt anderledes. Godt du lavede forsøg. 

Men fortvivl ikke kan man ikke komme ind ad fordøren må man jo prøve bagdøren  Dette relæ har 5 funktioner og her har jeg sakset den anden funktion fra relæets beskrivelse. 

On pulse - without control switch. A jumper must be connected between 5 and 7 (B1 and B2). When supply voltage is connected, the relay is energized and the timing period starts. The relay de-energizes when the preset time has elapsed.

Du kan sikkert bruge bryde kontakten og få et godt resultat. Hvis du forbinder 5 med 7, og lader din skumringsrelæ komme med styrestrøm til tidsrelæ og igennem brydefunktion på tidsrelæ til styring af skifterelæ, så mener jeg det kan fungere. 

Altså minus på tidsrelæ nr 10 og på minus på spole i skifterelæ 

Plus  fra skumringsrelæ skal på klemme 2 (styring) og på klemme 1 (kontaktsæt )

Fra klemme 4 går ledning til + klemme på skifterelæ. 

Skumringsrelæ og skifterelæets kontaktsæt skal have plus og minus hele tiden.

Funktion: 

Det bliver mørk, skumringsrelæ kommer med + og øjeblikkelig trækker tidsrelæ så der ikke kommer strøm igennem til kl. 4 ( der når ikke at ske noget med hønselem ) Efter tidsperiode falder tidsrelæ fra og giver spænding til skifterelæ, ( hønselem lukker ) og  er så trukket / lukket hele natten. 

Når norgenen kommer mister du spænding fra skumringsrelæ, det indvirker ikke på tidsrelæ men får skifterelæ til at falde fra, og hønselem åbner. Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Køb modstande
  Lav-Hobby
 2. Modstand til LED'er
  Gadgets & dimser
 3. Timer
  Belysning
 4. 25W modstand til LED
  Belysning
 5. jord modstand
  Lav-Hus