Privat hushandel

Vor søn og hans kæreste kan købe kærestens mors hus med -15% afslag, er der nogen her der ved hvordan man billigst ordner en sådan privat hushandel? 

Hvilke rapporter er lovpligtige, energi, tilstand? ejerskifteforsikring?

Hvem laver skøde, der er vel ingen grund til at blande ejendomsmægler ind i sagen, skal man bare finde en advokat?

Mvh. Aksel

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Man kan godt gøre det udenom en ejedomsmægler, men så står man selv med hele ansvaret. Men prøv at kontakte en advokat og hør om forløbet, og sammenlign priseren med et par andre. Så ved du cahvor du står.
En advokat kan sagtens og udmærket klare sagen. En ejd.mgl. er blot 100% penge ud af vinduet. Der er 100 vis af sultne advokater, der skriver skøde langt under advokatrådets "ønsketakster".
I Jeres søgning af advokater, kan I lade være med at opsøge dem med de fineste adresser på Strøget i Kbh.

Med venlig hilsen
ktm

 

Tilstandsrapporten er kun nødvendig hvis man ønsker en ejerskifte forsikring - vær i øvrigt opmærksom på at prisen på ejerskifteforsikringer på huse stiger til noget nær dobbelte fra 1.5 pga. de er udvidet til også at skulle dække de elektriske installationer.

Hvis i er enige om pris, overtagelse mv. kan I nøjes blot med skødeskrivning direkte.. dvs. nemt at spørge et par advokater og blot vælge den billigste...

Og husk at "overtage" de gamle lån - eller som minimum overtage stemplerne fra disse når i skal tinglyse... derved sparer I noget af tinglysningsafgiften.

/flemming
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis